HCL.HR

Red Dead Redemption 2 je totalno drugačija igra na PC-ju – zaposliš se kao poštar, sviraš gitaru…

Zoran Žalac 05.07.2023.   •   3 komentara


Modding zajednica ovih je dana lansirala dvije prilično zanimljive modifikacije za Red Dead Redemption 2, koje ovoj realističnoj igri daju novi sloj realizma.

Red Dead Redemption 2 je igra koja nastoji biti realistična u što više svojih segmenata. Neke igrače takav pristup nervira, dok drugi uživaju u realističnim sitnicama. Upravo za ove druge, kojima su realistični detalji RDR-a 2 pravi gušt, ovih su se dana pojavile dvije nove modifikacije koje igri dodaju nove aktivnosti. Zapravo, ne radi se tu o novim modifikacijama, već o rafiniranim verzijama nekih koje su već postojale.

Za početak, tu je kompletna prerada Jobs moda koji u RDR2 dodaje različite poslove. U igru ubacuje oglasnu ploču na kojoj možete vidjeti što se nudi od poslova i koliko od njih možete zaraditi. Trenutno ova modifikacija omogućava da postanete vozač kočije, pomagač na ranču, lovac na štetočine, čuvar kočija, poštar i radnik na dokovima.

Svaki od poslova ima svoje mehanike pa ćete tako cijepati drva, nositi bale sijena, dostavljati pakete, itd. Ništa od toga nema konkretnog utjecaja na priču, ali vam donosi pošteno zarađen novac.

Drugi mod zove se Zen i nasljednik je Immersive Scenarios modifikacije. Ovaj mod omogućuje igraču da aktivira interakcije koje su u originalnoj igri rezervirane samo za neigrive likove. Primjerice, možete sjesti na stolicu, zapaliti cigaretu, očistiti šešir, oružje ili čizme, svirati gitaru, harmoniku ili drugi instrument, spavati i sl.

Zašto bi itko to radio u Red Dead Redemptionu 2? Ako vam treba dodatna doza realističnosti, Zen mod u svaku od tih radnji uklapa neki efekt. Primjerice, ne morate iznajmiti sobu da biste oprali Arthura – možete se podaprati iz bačve u kampu, odmaranjem vam se puni i očvršćuje izdržljivost, itd.

Dakako, sve ovo dostupno je jedino u PC verziji igre, koja je usput rečeno na 67% popusta na Steamu.

Komentari (3)

  • Bubimir666

    05.07.2023 - 15:56

    Hehe fora!

  • nikola720p

    06.07.2023 - 09:05

    Igra je bukvalno top,imam je na pc i zadovoljan sam…

  • Agram

    06.07.2023 - 13:21

    Članak o modu igrice, kaj vam je tolko dosadno u toj redakciji?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?