HCL.HR

Redatelj Horizon Forbidden Westa: PlayStation 4 nije kočio razvoj igre

Domagoj Plantak 10.06.2021.   •   12 komentara


Novi Horizon Forbidden West izaći će i na PlayStationu 4, što neće utjecati na izgled superiornije verzije na PlayStationu 5, poručuju iz Guerrilla Gamesa.

Za Horizon Forbidden West rano smo saznali da će izaći i na prošloj generaciji PlayStation konzola. Iz Sonyja kažu kako to ima smisla jer je razvoj igre krenuo dvije godine prije pojave PlayStationa 5. Ipak, sretnici koji već imaju PS5 ne moraju se bojati da će Horizon Forbidden West na bilo koji način biti limitiran samo zato što se radi o međugeneracijskom naslovu.

To je potvrdio redatelj igre Mathijs de Jonge, koji je u intervjuu za HardwareZone izjavio da je koncept igre izrodio s toliko dobrih ideja da su naposljetku prestali razmišljati hardverskim ograničenjima, već je cilj bilo uklopiti sve zamišljene mehanike u igru neovisno na kojoj konzoli ćete igrati. Naravno, izuzetak ovdje leži u grafičkom prikazu, gdje se prema Jongeovim riječima svaka nit mahovine koju ste mogli vidjeti na kamenju u nedavnom demo prikazu na PlayStationu 5 rendrira zasebno.

Osim “dlačica” mahovine, dlačice na Aloyinom licu također su vidljive – nastavlja de Jonge, govoreći o bolesnim detaljima koji će PS5 iskustvo odnijeti na novu razinu. Osim grafike, tu naravno ne treba zaboraviti osvjetljenje, brza učitavanja i 3D zvuk što će naravno biti najveće razlike kad govorimo o ove dvije konzole. Horizon Forbidden West još uvijek bismo trebali zaigrati krajem ove godine, a ako se trebate podsjetiti kako izgleda next-gen mahovina, evo da se olakšate:

Komentari (12)

  • Azumath

    10.06.2021 - 13:59

    Nije mi bitno što je cross-gen, ali samo neka bude flying mounts u njoj. Ako se dobro sjećam, HZD nije ima flying mounts radi PS4 limitacija, ako su uspili te limitacije zaobići za HFW, odlično, ako ne, onda će biti razočaravajuće.

  • SonOfZeus

    10.06.2021 - 14:19

    Hvala Bogu da je crossgen jer da je isključivo za PS5, ovako bi izgledala Aloy

  • Manitou

    10.06.2021 - 14:33

    Nemam ništa za reći na ovu temu, samo se želim pohvaliti da je stigao PS5!!! Sad i dalje neću imati vremena da igram igre,ali će to biti igre za zadnju generaciju konzola.

  • Dick Johnson

    10.06.2021 - 14:58

    Koje retardirane izjave svaki put na smjeni generacija. Nek veli da su napravili zbog para i tak svi znaju. Kaj po ovom ispada da je PS5 nepotrebno jak i sve igre su izvedive na PS4 samo bez izdrakavanja po detaljima?

    • Arthur

      @Dick Johnson, 10.06.2021 - 15:08

      Mislim bio bi nepotreban onome kojemu su samo bitne ekskluzivni naslovi i da je tome svejedno hoće li igrati na 30fpsa ili 60. A mislim da nikome ne bi bilo svejedno kada bi isprobao 60fpsa. Ali to je, ako je nekome isključivo do ekskluziva tome je bolje još malo ostati na starijih konzoli a ako već može uzeti novu, zašto ne jer je puno ljepše i fluidnije igrati na novome. Ja bi uzeo ps5 ali trenutno imam drugih prioriteta tako da će morati čekati. Ali slažem se s komentarom, nažalost ispada da je ps5 trenutno takav jer sve što izađe za ps5 izađe i za PS4 osim demon souls igre ako se ne varam ali nju nisam ni nešto gledao jer mi takav tip igre nije sjeo.

    • Smike

      @Arthur, 10.06.2021 - 15:30

      I rachet and clank

    • Arthur

      @Smike, 10.06.2021 - 18:11

      Potpuno sam na njega zaboravio. Taman sam ga se sjetio kada sam vidio video od hcl-a na YouTubeu. Pogledao sam ga i malo je reći da mi je se svidio. Odlično izgleda i zanimljiv je. Ali opet ću sačekati još malo da izađe još koji naslov ali rachet and clank će se svakako uzeti samo je pitanje kada😀.

    • ukek

      @Dick Johnson, 10.06.2021 - 19:35

      Ultimativni cringe hita kada se tek pocne bacat suplja prica o nepostojecim “next-gen” igrama. Bukvalno placas update sa 60 FPS i SSD ugradnjenim, kao novu konzolu. Mada ne vjerujem ni da je to ono najgore, mogu oni i gore, naredne godine ce pokazati, suplja prica im dobro ide, improvaju nema sta. Do malo ce se pocet prodavati nove konzole na godisnjoj bazi, njima dobro jer su jadni gladni para, fanboyske ovce mogu flexat po internetu, win-win bajo moj 😂

  • _Someone_

    10.06.2021 - 15:01

    Evo olakso sam se

  • marko1106

    10.06.2021 - 15:10

    Savršeno objasnjeno sa statusom na faceu. Nije kocenje ali su makni li nogu sa gasa.

  • DjokaBA

    10.06.2021 - 15:52

    Ma sve mu verujem.

  • MightyAloy

    10.06.2021 - 19:26

    Nije nego. Dovoljno je reći Jaguar CPU i mehanički disk. 🙄

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?