HCL.HR

Rocket League mogao bi biti idući na listi podržanih cross-play naslova na PS4 konzoli

Pero Mlinar 01.10.2018.   •   1 komentara


Zadovoljio se Sony pionirskom implementacijom cross-playa u Fortniteu pa su odmah počeli raditi na planovima za dalje. Idući na redu mogao bi biti Rocket League.

Igrači Fortnitea na Playstationu 4 pokazali su se dovoljno upornim u svojim zahtjevima za aktivaciju cross-playa prema ostalim konzolama pa Sonyju nije preostalo ništa drugo nego da im udovolje. To se dogodilo prošlog tjedna kad je Fortnite dobio probnu verziju u kojoj je igranje sa igračima na svim platformama postalo u potpunosti otvoreno. Neki su sumnjali da se radi o jednokratnom potezu Sonyja koji se zbog agresivne izolacionističke politike u tom naslovu našao usred brojnih kontroverzi, ali čini se da bi u tome moglo biti nešto više.

Jedan od Sonyjevih šefova u nedavnom intervjuu je tako istaknuo da iako uključivanje cross-playa svojom težinom nije nalik pritisku prekidača, njima u stožeru je jasno što igrači žele pa će raditi na tome da to i dobiju – kad sve bude spremno, naravno. Jedan od sljedećih naslova koji bi novim Sonyjevim smjerom mogao profitirati je Rocket League. Njegovi tvorci javili su se izjavom kako je povezivanje platformi oduvijek bio njihov cilj. Pritom su ipak spomenuli da u tom naumu ne mogu uspjeti sami pa malo bocnuli Sony neka se požuri s “otvaranjem kapije”.

Iako je sad je već prilično sigurno da će cross-play postati dijelom Sonyjevog svijeta, to i dalje ne znači da će ga podržavati svi naslovi – odluka o njegovu uključivanju i dalje će ovisiti o proizvođaču igre.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • cyberjunk2069

    01.10.2018 - 20:20

    I što se time postiglo? Crossplay ili ne, koja razlika?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?