HCL.HR

Samostalne verzije Uncharteda 4 i Lost Legacyja uklonjene su iz prodaje

Zoran Žalac 08.12.2021.   •   2 komentara


Sony je još jednom stao na žulj fanova svojom politikom nadogradnje PS4 igara na PS5 verzije. Ovoga puta žrtvovane su samostalne verzije zadnja dva Uncharteda.

Jučer smo doznali da će postojeći vlasnici Uncharteda 4 ili Uncharted: The Lost Legayja  po cijeni od 10 eura moći nadograditi te igre na PS5 verziju Uncharted: Legacy of Thieves. To je dobra ponuda za nekoga tko ima samo jednu od tih dvaju igara – jer nadogradnjom dobiva obje igre. No, baš kako to obično biva sa Sonyjem koji prodaje svoje next-gen nadogradnje, naravno da postoji kvaka.

Sony je sada tako iz prodaje uklonio zasebne verzije Uncharteda 4 i Uncharted: Lost Legacyja koje su koštale 150 kuna svaka. Time su riješili “rupu” po kojoj bi novi kupci do Uncharted: Legacy of Thievesa došli u pola cijene – za 150 kuna umjesto za punu cijenu od 300 kuna.

Srećom, igre za PS4 nisu u potpunosti uklonjene s PlayStation Storea – mogu se i dalje kupiti, ali u jednom paketu koji košta 300 kuna.

Ova promjena u budućnosti će se vjerojatno odraziti i na igrače koji samo žele zaigrati PS4 verziju Uncharteda 4 i Lost Legacyja. Njima će od sada isplativije biti tražiti verzije tih igara na disku. Dok su digitalne verzije prije svako malo bile na popustu, sada će njihovu cijenu diktirati popust verzije za PlayStation 5. Drugim riječima, vjerojatno više nikad nećemo vidjeti situaciju da je na PlayStation Storeu šest godina stari Uncharted 4 za PS4 jeftiniji od Uncharteda 4 za PS5.

Komentari (2)

  • Junejkas

    09.12.2021 - 00:17

    Ali da li važi uz ps plus kolekcija se dobija uncharted 4 i da li se ps plus verzija moze nadogradit?

    • ajdin_sa

      @Junejkas, 09.12.2021 - 01:22

      Ne važi . Zato su ovo i uradili . Jer svako ko ima ps5 ima uncharted 4 u kolekciji igara uz ps+ .

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?