HCL.HR

Serijal Resident Evil sve je bliži nevjerojatnom rezultatu

Pero Mlinar 27.02.2019.   •   4 komentara


Resident Evil 2 i dalje se odlično prodaje pa je tako taj serijal ovih dana premašio broj od 90 milijuna prodanih primjeraka.

Malo je onih koji su smatrali da Resident Evil 2 neće ostvariti financijski uspjeh, a oni koji jesu – bili su u krivu. Pisali smo već kako taj naslov suvereno vlada europskim prodajnim  ljestvicama, a u Ujedinjenom Kraljevstvu to je trenutno najbrže prodavani naslov ove godine – ispred Kingdom Heartsa III, Metro Exodusa, Far Crya: New Dawna…

Resident Evil 2 na tržištu je mjesec dana, a u tom periodu diljem svijeta isporučeno je više od četiri milijuna njegovih kopija. Te brojke ipak postaju zanimljivije tek kad ih se stavi u određeni kontekst. Resident Evil serijal kao takav tako je ovih dana zabilježio 90 milijuna prodanih primjeraka, a, jasno u ovom trenutku najbolje se prodaje Resident Evil 2.

Prije dvije godine izašao je Resident Evil 7 koji se do danas prodao u otprilike šest milijuna primjeraka. Samo ta dva posljednja naslova tako čine više od 10% prodanih primjeraka u serijalu koji je s nama od 1996. A do tog je došlo u svega nešto više od dvije godine.

Iako se može reći da je po kvaliteti taj serijal donedavno pao u određenu krizu, posljednja dva naslova opet su podosta zatitrala srcima ljubitelja horora sa zombijima. Capcom sad samo treba držati fige da Resident Evil 2 uspije nadmašiti prodajni uspjeh Resident Evila 7, a magična brojka od sto milijuna tada bi bila na dohvatu ruke.

Komentari (4)

  • ivanic

    27.02.2019 - 15:54

    Capcom može raditi super igre kada hoće. Ovo je dokaz da odlične igre iz odličnog serijala nikada ne mogu umrijeti.

  • shepard-fan

    27.02.2019 - 17:01

    samo GOTY !!!

  • Strahinja Radonjic

    27.02.2019 - 18:25

    Da li je to 4 miliona prodatih kopija u prodavnicama širom sveta + Steam, ili se ovde ubrajaju i kopije koje oni prodaju ljudima koji preprodaju igre na Kinguin-u i G2A? Čitam iz dana u dan kako ljudi pljuju po tim Grey Marketima a zapravo su sami developeri ti koji vole da grabe čist keš od kodova jer Steam uzima dosta % od svake prodaje. Da developeri žele da isključivo prodaju igre na Steam-u onda ne bi ni bilo ovih sajtova, a svi kažu kako nisu bezbedni, da je nelegalno, da se tako krade od developera… Pa odakle su majku mu došli ti kodovi, pa od developera samih, a stalno se piše negativno o spomenutim sajtovima…

    • Pero Mlinar

      @Strahinja Radonjic, 27.02.2019 - 18:49

      Radi se čisto o fizičkim izdanjima. Zato sam i stavio “otposlano”, ali kužim nejasnoću.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?