HCL.HR

Shadow of the Tomb Raider trebao je završiti na drugačiji način

Pero Mlinar 22.09.2018.   •   4 komentara


Završna scena u Shadow of the Tomb Raideru trebala je biti drukčija od one koju smo dobili, a kraj je promijenjen prvom zakrpom odmah po izlasku igre.

Zbrka koja je ovih dana izbila na jednom od foruma za fanove Tomb Raider serijala primorala je tvorce najnovijeg nastavka da priznaju da je došlo do promjene kraja igre u posljednji tren. Čitava stvar započela je prilično bezazleno – kad je jedan od korisnika foruma primijetio je neobičan izostanak rasprave oko jednog od elemenata s kojima se susreo u završnoj sceni igre. Da ne otkrivamo previše i uništimo iznenađenje koje bi se moglo pojaviti u sljedećem nastavku, reći ćemo samo da se radilo o sceni u kojoj Lara prima pismo s potpisom jednog lika od važnijeg značaja u Tomb Raider univerzumu.

Nakon što je optužen da je lažov i varalica koji obmanjuje ljude spomenom pisma koje se u igri uopće ne pojavljuje, spomenuti je korisnik snimio video u kojem se vidi, crno na bijelom, da u njegovoj verziji igre pismo doista postoji.

Iako ni to u početku nije bilo dovoljno da uvjeri neke skeptične korisnike u istinitost scene, ponukani uzavrelom atmosferom, ljudi iz Square Enixa odlučili su se oglasiti i raščistiti situciju. Spomenuta je scena, rekli su, naime predstavljala ostatak koda iz inicijalne verzije igre izbačen prvom zakrpom za Shadow of the Tomb Raider koja se pojavila istog dana kad i sama igra.

Tijekom razvoja Shadow of the Tomb Raidera, razmišljali smo o nekoliko mogućih završetaka. Jedan od takvih završetaka, za koji se međutim na kraju nismo odlučili, zabunom je završio u igri.

Iako se u konačnici tvorci igre nisu odlučili za ubacivanje spomenute scene, igrači velikim dijelom smatraju da je to učinjeno kako se Square Enix ne bi prerano vezao za ono čime će se baviti u idućem nastavku. To ipak ne isključuje mogućnost da se pošiljatelj pisma pojavi u njemu. Imajte to na umu ukoliko odlučite pogledati priloženu scenu.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • GOLDEN Knight

    22.09.2018 - 21:29

    Trebali su više pazit na igru a ne toliko puno na reklamiranje igre.

  • Maxwell19YT

    22.09.2018 - 22:35

    Igra je dobra sa i bez takvog kraja.

  • AtomicHood

    23.09.2018 - 10:09

    Opa, možda će Legends trilogija dobiti reboot.

  • funky0308

    23.09.2018 - 11:17

    A taman sam se pomirio s time da ce TR ovaj puta malo morati pricekati, ne mogu sve sto bi htio igrati i kupiti, bas se sada previse toga skupilo. Igram trenutno God Of War i nekako mi se cini da bi bio sretniji da sam lovu ostavio za TR ili nesto drugo. Da me se ne shvati krivo, dobar mi je GOW, daleko od toga da nije ali nekako mi je nepregleda sto se tice skilova, runa i specialnih poteza, jbte, maltene bi trebalo isprintati sve kombinacije i poteze jao nekada kada smo igrali Mortal Kombat pa smo si mortality i fatality poteze, odnosno kombinacije tipki zapisivali i printali jer ih je bilo ne moguce zapamtiti sve. Pogledao video i bas mi se sada igra TR. Neka ceka jos malo pa kada padne cijena na 200tinjak kn na PCu idemo i po to. Sad si kontam kako je zapravo moguce da je bilo i drugih igara koje su imale ovakve “greske” da nismo pojma imali jer su nam promjenili to day one patchem (haha…na sto smo se sve navikli i sto smo sve prihvatili pod normalno – day one patch nam je najnormalnija stvar 😀 )

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?