HCL.HR

Sony će u 2023. objaviti film koji je rađen u igri Dreams

Zoran Žalac 22.01.2022.   •   4 komentara   •   Filmovi i serije


Dogodila se nesvakidašnja stvar – iz Sony Picturesa su najavili kako ćemo 2023. godine gledati animirani film rađen u PlayStation 4 igri Dreams.

Imali smo do sada filmove rađene po igrama i tu nema ništa čudnoga. No, od 2023. ćemo imati i film rađen u videoigri. Sony Pictures najavio je kako je osigurao prava na distribuciju animiranog filma A Winter’s Journey, kojega redatelj Alex Helfrect sa londonskim studijem Oiffy kreira pomoću kreatorske igre Dreams za PlayStation 4.

Film je inspiriran klasičnom skladbom Franza Schuberta iz 19. stoljeća. Radnja mu je smještena u Bavariju 1812. godine i prati pjesnika koji se zbog neuzvraćene ljubavi zaputi na opasno putovanje po planini. Glasove za likove u filmu posudit će glumci John Malkovich, Jason Michael Isaacs, Lafur Darri Lafsson, Marcin Czarnik, Martina Gedeck i Gabriella Moran.

Dreams se već pokazao kao moćan alat za kreiranje ne samo igara, glazbe i scena nego i animiranih filmova (primjer jednoga možete vidjeti ispod). Međutim, ovo je prvi put da će se igra koristiti za razvoj materijala u komercijalnom filmu.

Komentari (4)

  • Lazy

    22.01.2022 - 14:49

    Kako je ovo dobro, imam igru day one, jos je nikad nisam ukljucio🤦‍♂️, sad bi se to moglo promjeniti…

    • Lucky87

      @Lazy, 23.01.2022 - 15:32

      Ulupao sam više od 3000 sati u Dreams i sad sam odlučio uzeti odmor od njega tako da bih mogao igrati druge igre. Uglavnom ima fantastičnih kreacija. Od genijalnih puzzle igri, prekrasnih platformera pa do odlične mjuze itd. Tu je i odličan community i možeš upoznati stvarno odlične ljude. Ne znaš što si propustio i stvarno ti zavidim što ćeš po prvi put zaigrati sve te divne kreacije koje su mene toliko oduševile.

    • Lazy

      @Lucky87, 23.01.2022 - 21:16

      Nemo’s vjerovat, zaintrigirao si me s tim svojim odlicnim komentarom😊…ugl tru stori, malo dijete mi je, dok sam bio na poslu, uzeo gamepad,detalj, telka je bila iskljucena 😱, na gamepadu stisnuo ps dugme, otvorio store, naravno na pamet bez da gleda, istiskao x, x, x, x, x i kupio day one igru, od tad imam sifru na ps-u😂

  • Mirkec23

    22.01.2022 - 14:53

    Počelo je!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?