HCL.HR

State of Decay 2 po izlasku će biti dva puta veći nego original

Zoran Žalac 06.04.2017.   •   12 komentara


Razvojni tim Undead Labs otkrio je kako će nadolazeća Xbox ekskluziva State of Decay 2 imati tri različite mape po izlasku te da će svaka biti velika kao prvi dio igre.

state-of-decay-2-igra

Većina igara otvorenog svijeta danas ima jedan teritorij podijeljen na regije. Nadolazeća igra preživljavanja zombi-apokalipse, State of Decay 2, bit će iznimka po tom pitanju te će po izlasku imati tri zasebne mape. A neće to biti mala područja – svaka mapa kilometražom će biti ravnopravna onoj u prvom dijelu, a već je ona bila popriličan teritorij za istraživanje.

Razvojni tim Undead Labs pojašnjava kako se za tri različite mape odlučio u namjeri da igraču ponudi više raznovrsnosti te da izbjegne “deja vu” osjećaj kada se istim područjem prolazi po nekoliko puta. Ovako ćemo viđati drugačiju okolinu, drugačije lokacije, rasporede objekata pa čak i drugačije vrste misija.

“Svijet na ovaj način djeluje kao da prelazite iz jednog malog grada u drugi čime se stvara odličan osjećaj imerzivnosti… Znate kako na jednoj mapi, što više igrate to više dobivate dojam da se stvari ponavljaju sa svakom misijom? Tog ponavljanja ima daleko manje na zasebnim mapama.” – poručila je ekipa Undead Labsa.

State of Decay 2 najavljen je prošle godine na E3 sajmu, no od njega u međuvremenu nismo ništa ni čuli ni vidjeli. Pretpostavlja se da će igra kao Xbox One / Windows 10 naslov biti spremna za kraj ove godine da poprati izlazak novog modela Xbox One konzole, ali datum izlaska još službeno nije potvrđen.

Komentari (12)

  • sedf

    06.04.2017 - 12:28

    Nikada nisam cuo za State of Decay

    • PppPP

      @sedf, 06.04.2017 - 15:34

      fala šta si reka

  • Negan

    06.04.2017 - 14:10

    Jedinica mi izgleda kriminalno lose… ali ovome se radujem.

  • croBilly394

    06.04.2017 - 14:39

    Jedinicu pamtim kao jako zanimljivu i napetu igru s poprilično originalnim mehanikama, samo što je bila krcata bugovima, užasno optimizirana i djelovala je nedovršeno, ali dala se igrati.. Nadam se da će nastavak doraditi jer igra to stvarno zaslužuje.

    • tayicknay

      @croBilly394, 02.11.2017 - 16:53

      Year One Survival Edition ima nekih updateova zbog kojih mislim da se igra bolje vrti. A može biti jer imam noviji komp u odnosu na stariji, mada nije nešto posebno. Po meni, treba malo petljati po .cfg-u.

      Slažem se. Rekao bih da je SoD imao potencijala, da taj potencijal nije bio ostvaren. Problem je po meni bio nespretan UI. Kada sam otkrio da levelanjem se dobije pristup nekim posebnostima, igra je postala zanimljivija. U biti, na novom sam pokušaju prelaska SoD nakon što sam odustao prije koju godinu, i skužio sam da što duže igram igra postaje zanimljivija. Military dropovi, posebni upgrejdi, neke tajne (recimo kako spasiti likove koji bi u svrhu razvoja priče trebali umrijet, LOL!).

      Da, SoD je djelovao nedovršeno, tim više što igra vrišti “Co-op”. Postoji workshop u igri, no nigdje ne postoji opcija da popraviš equipment, dok taj workshop ne upgrejdaš. Vjerujem da većina igrača je mislila da će imati tu mogučnost već na prvom stupnju workshopa. Ja jesam. Na trenutnom prelasku mislim da sam skužio kako igrati, te da igri zapravo jedino fali moderniji UI i co-op. Sve ostalo što je obećano najavom SoD2 i što je bilo u SoD može ostati, ja ću igru kupiti

  • PppPP

    06.04.2017 - 15:35

    ahh jedva čekam

  • 1oR

    06.04.2017 - 18:13

    State of Decay, jedina igra na trzistu koja je izgledala ruznije od DayZija lol. Kad se sjetim onih kriminalnih skeletnih animacija i svega sto je na ekranu dodje mi da puknem od smjheha. Bude li ovaj nastavak takav ne mora ni izlaziti sto se tice mene. A gledajuci kako su prvi napravili mislim da ni ovaj nece biti bolji…

  • seedorf

    06.04.2017 - 18:23

    Nisam zavrsio jedninicu jer je bila uzasno bugovita, mada sam dosta bio presao,jel moze neko napsiat neki kratki storyrecap?

    • tayicknay

      @seedorf, 02.11.2017 - 16:42

      Napisat ću ti ja kada je završim. Krenuo sam ispočetka jer kao i ti nisam igrao dugo prvi put kada sam prelazio, ali sada je planiram odigrati do kraja. Iskreno, uživam, mada na prvom pokušaju prelaska nisam. Smiješna stvar je ta, što igrajući sada sam se zapitao postoji li State of Decay 2, i sad saznam da je najavljen na E3! Joy, oh, joy!

  • tayicknay

    02.11.2017 - 16:40

    State of Decay je mogao biti savršen da je imao co-op. Micromanaging svojih survivora mi se isprva činio naporan i netipičan za zombi survival igre, ali je zapravo bio genijalan. Samo bih volio da su side-misije bile malo manje frekventne. Mnoge su više-manje iste vrste (home-defense, rescue i find) pa brzo postane, ne bih rekao dosadno, nego vam totalno poremeti koncepciju kada želite malo raditi na nečem drugom, recimo tražiti hranu, lijekove, tražiti novu kuću, tražiti oružja, materijale za izgradnju ili jednostavno riješavati main quest kako bi progresirali dalje. Naravno, zanemarivanje, odnosno ispunjavanje side misija ima svoje posljedice, koje se odrazuju na vaše survivore. Nadam se da će taj sustav ostaviti u SoD2, s co-op featurom da drop-in znači da drop-inaš u tuđi “svijet” te izgrađujeđ njihov, odnosno pomažeš frendu da pronađe resurse ili riješi neku misiju. TO bi bio zgodan dodatak featursima koji su bili u SoD, ali su “pomagači” bili NPC-evi, ili unlockable characters ako bi ih odlučili spasiti, primiti u ekipu ili pomoći im.

    SoD2 ću definitivno kupiti. Vjerojatno ne čim izađe, niti pre-orderati. Biti će piratiziranja, a ako vidim da vrijedi kupiti original i igrati s nekim, morati ću kupiti 2 kopije jer ovo igrat s bratom ili frendom na dva kompa u sobi bi moglo biti FREAKING SPECTACULAR!

    Combat system je bio fenomenalan. Jedino je pozicija kamere na PC-u bila čudna. To nije bio veliki problem, ali bilo bi pohvalno kada bi PC port prilagodili za igranje na mišu i tipkovnici.

  • tayicknay

    02.11.2017 - 16:55

    Kad igra izađe, ako netko bude htio co-op neka me doda na Sh00pak. Zombie survival je moj najdraži žanr. Od DayZ-ija pa do How To Survive.

    • tayicknay

      @tayicknay, 02.11.2017 - 16:59

      Steam name sh00pak*

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?