HCL.HR

Na Steamu se navodno prodaje piratska verzija igre The Sinking City

Zoran Žalac 02.03.2021.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara


Tvorci igre The Sinking City tvrde kako je izdavačka kuća Nacon hakirala njihovu igru te na Steamu objavila ilegalnu verziju iste. Izdavačka kuća sve poriče.

Između razvojnog tima Frogwares i izdavačke kuće Nacon izbila je poprilična svađa oko igre The Sinking City. Ukratko, developeri su se žalili da je izdavač kasnio s isplaćivanjem plaća dok su radili na tom projektu, pa su s njima raskinuli ugovor i sa Steama maknuli svoj The Sinking City kako izdavač ne bi zarađivao na toj igri. Išlo se na sud, sud stao u obranu izdavača i igra se vratila na Steam. Međutim, sada njezini tvorci tvrde da je to krekirana i hakirana verzija Sinking Cityja.

U jučer objavljenom videu objašnjavaju kako je izdavačka kuća Nacon modificirala verziju igre rađenu za platformu Gamesplanet te ju objavila na Steamu bez podrške za achievemente, DLC-ove i sl. Iz Frogwaresa tvrde kako su iz te verzije uklonili sve poveznice za druge igre i sadržaje u Frogwaresovoj produkciji. Nadalje, tvrde da je izdavač piratizirao i Deluxe verziju igre u kojoj se nalaze sadržaji čiji razvoj nije financirala izdavačka kuća Nacon, pa samim time iz Frogwaresa vjeruju da se radi o krađi. 

Iz Nacona su se odmah oglasili nakon ovih optužbi, nazivajući ih Frogwaresovim pokušajem mijenjanja ugovora koji im se ne sviđa nakon što su iz Nacona uložili novac u razvoj igre. “Lako je igrati se žrtve, sve što mi tražimo je da Frogwares poštuje obaveze sklopljenog ugovora, jednako kao što je i sud zaključio”, poručili su iz Nacona.

Što se tiče funkcionalnosti kojih nema u trenutnoj verziji na Steamu, iz Nacona tvrde kako ih nisu mogli implementirati jer razvojni tim Frogwares nije htio surađivati s njima.

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • Djuro05

    02.03.2021 - 10:40

    Zbunjujuće

  • Holysheat666

    02.03.2021 - 10:42

    Haha, a onak je igra srot..

  • Bronson

    02.03.2021 - 11:38

    Televisa presenta.

  • Demon90

    02.03.2021 - 21:23

    Ma ovi sve dublje tonu em su napravili ispodprosjecnu igru em su raskinuli ugovor na svoju ruku sad opet optužuju izdavača da prodaje ukradenu igru. Ovisoko stvoreno za turske sapunice

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?