HCL.HR

Stiže nam pilotska igra Star Wars Squadrons

Zoran Žalac 13.06.2020.   •   8 komentara


Ove godine možda ipak dobijemo novi Star Wars naslov, ali malo drugačiji nego se tome itko nadao.

Nekima je možda Star Warsa dosta i previše, ali Electronic Arts ima pravo na izradu igara u toj franšizi pa ne planiraju stati s njima tako skoro. Znamo da DICE ne radi na Battlefrontu 3 već na sljedećem Battlefieldu, a sljedeći Star Wars Jedi je još daleko, no to ne znači da uskoro nećemo vidjeti novi Star Wars naslov.

Sljedeća igra zvat će se Star Wars Squadrons i po svemu sudeći bit će fokusirana na svemirske bitke s letjelicama. To je sve što se za sada zna, a više informacija, zajedno s prvim trailerom, dobit ćemo u ponedjeljak u 17 sati po našem vremenu.

Inače, Star Wars videoigre u kojoj su igrači bili piloti letjelica nekoć su bile vrlo popularne zahvaljujući X-Wing serijalu. Bilo je nekoliko takvih igara tijekom devedesetih godina, no dolaskom 21. stoljeća akcija se uglavnom preselila na tlo s tek nekoliko manjih slučajeva u kojima se moglo upravljati letjelicama, zadnji put u Star Wars Battlefrontu 2.

Komentari (8)

  • ck7

    13.06.2020 - 12:11

    Nikad nije dosta KVALITETNOG Star Wars sadržaja..

    • Sinek

      @ck7, 13.06.2020 - 14:28

      vjerujem da nije dosta posto ga ni nema

  • funky0308

    13.06.2020 - 12:31

    Star Wars nikada dosta 🙂 . Pogotovo kada pogledamo sto smo igrali u zadnje vrijeme. SW Jedi je bio onako, prosjecno nesto, nista posebno ali ajde, nije smece igra bila ali nije me bas ostavila u nekom hajpu za dvojku. Trebamo konacno jeenu novu modernu igru u stilu GTA V ili RDR2. Otvoreni svijet i zanimljiv gemeplay. Toliko se toga moze izvuci iz SW fransize, samo treba pronaci developera koji zna sto radi. Ubisoft neka odradi svijet, Rockstar misije i side questove, a Lucas (George) neka im napise pricu i side misije 🙂 … utopija

    • Ovcaodnovca

      @funky0308, 13.06.2020 - 21:39

      SW igra tipa GTA 5 ili RDR2 nema nikakvoga smisla, jer je dosta blesavo letat po jednom planetu…. a Sam Jedi Order i nije bio bas toliko losa igra ni za igrace a ni za kritiku. a opet Old Republic i nije nista posebno.

    • personauser

      @Ovcaodnovca, 13.06.2020 - 22:04

      Meni je MMORPG Old Republic bio odlican

    • funky0308

      @Ovcaodnovca, 14.06.2020 - 11:12

      Cuj njega – letati po jednom planetu bilo bi blesavo. Pa tko je spominjao jedan planet? Nemoj bas sve doslovno shvacati. Dobro da nisi rekao da bi bilo blesavo igrati s tri lika?! Ako si gledao SW onda i sam znas koliko svega tu ima i sto se moze napraviti. Danas imamo hardware koji se bez problema moze pohrvati sa cijelim solarnim sustavom i dati nam otvoreni svijet u kojemu cemo birati sto i kada idemo igrati. Vecinom su to planeti prepuni suma, pustinja ili ledenih i smrznutih krajolika uz , naravno, gradove i sve skupa danas nije problem niti napraviti niti pokretati na konzolama, a pogotovo na PCu. Referiranje na RDR2 i GTA V je tu samo radi povezanosti u jednu cjelinu i kao dobar primjer kako se odradi jedan svijet. Netko od developera treba uzeti tako nesto kao polazisnu tocku i odraditi SW igru onako kako SW igra treba izgledati – danas je to konacno moguce i stvarno bi bilo lijepo vidjeti takvu igru. Otvorenu igru s ciljem istrazivanja i igru koja te ne baca uokolo kroz cut scene, vec sam biras gdje i kada ides. Istrazivanje, borbe i povezivanje pobunjenika u vojsku koju cemo kasnije povesti na napad na Death Star. Cak ni SW Jedi nije los po pitanju putovanja na planete, neka bide i tako, OK (iako bi bilo puno lijepse da kao u NMSu sami biramo gdje i kada cemo sletjeti). Opet ponavljam, danasnji hardware je i vise nego sposoban odraditi ovako nesto, pogotovo kroz kampanju single playera.

  • hyperion

    13.06.2020 - 15:28

    Uuuu ovo me veseli jako, ova zadnja dva battlefronta su me najviše držala zbog zračnih dvoboja. Nadam se da će imat i kakvu kampanju iako ovo miriše na mp naslov.

  • SanKa

    15.06.2020 - 08:51

    jel se sjeca netko legendarnog rogue squadrona ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?