HCL.HR

Studio bivšeg Rockstarovog predsjednika podijelio otkaze prije nego su lansirali prvu igru

Zoran Žalac 20.02.2024.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Razvojni studio Build a Rocket Boy interno je obavijestio svoje radnike o otkazima prije nego su lansirali nadolazeću platformu Everywhere.

Razvojni studio Build a Rocket Boy pridružio se nesretnom nizu tvrtki koje otpuštaju dio svojih radnika. Kako prenosi PCGamesN, neodređeni broj zaposlenika Build a Rocket Boya, iz više različitih segmenata poslovanja, informiran je o prekidu radnog ugovora. Otkazi u ovom timu, kojega je osnovao bivši predsjednik Rockstar Gamesa, dolaze netom prije nego je studio uspio lansirati svoju platformu Everywhere te ijednu igru na njoj.

Podsjetimo se, Everywhere je zamišljen kao konkurentna platforma Fortniteu i Robloxu, koja će igračima omogućiti stvaranje različitih igara i sadržaja za njih. Sam studio Build a Rocket Boy osim Everywherea priprema i akcijsku SF igru MindsEye koja će biti lansirana upravo kroz Everywhere.

Nažalost, ideja koja se nekoć činila kao inovativna i originalna na tržište dolazi kad je sve skoro već viđeno i odrađeno drugdje. S ogromnim kineskim kapitalom iza ovog projekta, čini se kako bi Everywhere mogao biti vrlo skup promašaj.

Otkazi u timu koji još nije ni lansirao svoju prvu igru dodatni su znak iznimno teške situacije u industriji videoigara. Ulaganja u videoigre naglo su opala nakon što je pandemija COVID-19 službeno završila, projekcije rasta mahom se urušavaju skoro svima, a posljedica toga su masovna otpuštanja radnika te otkazivanja igara.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • SanKa

    20.02.2024 - 13:03

    piši kući propalo

  • Apocalypse4987

    20.02.2024 - 15:06

    Jadno. Stvarno jadno.

  • MrPhilips

    20.02.2024 - 17:09

    Opet se pokazuje kako jedan čovjek ne znači ništa za uspjeh video igre. Mnogi su mislili da će GTA propasti nakon izlaska Leslie Benzies-a, a ispostavilo se da on nije sposoban ni svoju firmu voditi. Isti sad pričaju kako će priča u GTA VI bit loša zato što je Dan Houser napustio, ne shvaćajući da priču za igru ne piše jedna osoba, već tim od 10-50 ljudi, a jedna osoba koja je glavna preuzme sve zasluge.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?