HCL.HR

O sudbini Anthema odlučivat će se ovoga tjedna

Zoran Žalac 09.02.2021.   •   9 komentara


Izvori bliski studiju BioWare otkrili su kako su pred Anthemom sudnji dani jer će Electronic Arts ovoga tjedna odlučivati o budućnosti te igre.

Sjećate li se Anthema? Sama pojava te igre kao da je nestala iz postojanja kad je razvojni tim BioWare najavio nove projekte iz serijala Mass Effect i Dragon Age. Međutim, prošle smo godine slušali obećanja kako će svojevrsni Anthem 2.0 napraviti zaokret te jednoga dana dostaviti ono što su igrači mislili da će dobiti odmah po lansiranju igre. Kad je krajem 2020. došlo do rošada u BioWareu, taj je plan stavljen pod upitnik.

Kako prenosi portal Bloomberg, pozivajući se na tri izvora bliska BioWareu, sudbina Anthema trebala bi biti jasna nakon ovoga tjedna. Izdavačka kuća Electronic Arts navodno će održati sastanak na kojemu će biti odlučeno hoće li se raditi na Anthemu 2.0 ili će projekt biti potiho ugašen. Trenutno na Anthemu radi tim od 30-ak ljudi, a za sve promjene koje su si zacrtali trebat će im triput više zaposlenika.

Nije nemoguće da Anthem pripadne u ruke nekog drugog tima, ali tek bi onda bilo upitno kada bi igra doživjela novu mladost i bi li se neki novi tim pokazao kao dostojan tako velikog izazova. U bilo kojem slučaju, Anthem jako dugo nije dobio nikakve nove sadržaje te su ga mnogi igrači već otpisali.

Komentari (9)

  • moordrak

    09.02.2021 - 11:15

    Iznenadio bih se kada bi Anthem ostao na životu…

  • svaba6

    09.02.2021 - 12:04

    Žao mi je što nikan nisam čuo za tu igru

  • darkness666

    09.02.2021 - 12:06

    Bila je to velika nada gaminga..

    • DjokaBA

      @darkness666, 09.02.2021 - 17:46

      Nije nikako. Svako malo upucen je ocekivao katastrofu.

  • BeLLicus

    09.02.2021 - 12:23

    Davno je odlučena sudbina Anthema. Još po izlasku same igre.

  • Rick Sanchez

    09.02.2021 - 12:28

    Ja igru prvi puta zaigrao prije cca mjesec dana, dakle nakon svih zivih patcheva. Sadrzajno je i dalje katastrofa, ali gameplay mi je baš čudo. Upravljanje Javelinima je zabavno i fluidno i bas se osjecas kao ironman. Grafički isto poprilično dobro. Ima tu potencijala…

  • GAMEmaher

    09.02.2021 - 13:05

    Odluka će biti da oni odustanu od toga… uzalud je i nadat se nečemu dalje.

  • Hellcream

    09.02.2021 - 13:05

    Ne znam koji bi to financijski analiticar odobrio trosenje znacajnijih resursa na taj mrtav projekt.
    Svaka igra ili serijal se moze “ozivit” uz dovoljno para , ali u ovom slucaju bi to bila vrloooo rizicna investicija

  • Arthur

    09.02.2021 - 19:17

    Šteta jer se igra činila vrhunska i nešto za što bi definitivno dao punu cijenu, da je igra stvarno onakva kakvom su je predstavili. Baš sam bio nestrpljiv i jedva dočekao igru, kad ono ćorak. Čim nije online igra ne mogu je nakrkati tonom mikrotransakcija, loot boxova i tome slično pa se nisu ni potrudili. To je još jedan pokazatelj da je EA jedno obično smeće od kompanije kojemu je samo do novca a ne da igračima pruže kvalitetan sadržaj a s obzirom na veličinu kompanije mogu napraviti vrhunske igre u svakome žanru i na svim platformama, ali nema im potrebe kada su im tu djelomično dovršene sportske igre s potpuno unaprijeđenim mikrotransakcijama. Koliko god mrzim ea uzeti ću novi anthem ako bude dobar i bez mikrotransakcija i sličnih stvarčica koje uvedu sljedeći tjedan nakon izlaska igre i tome slično.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?