HCL.HR

Suosnivač napušta studio zaslužan za Limbo i Inside

Petra Rukav 20.07.2016.   •   3 komentara


Nakon gotovo 10 godina rada i ulaganja u indie studio Playdead, suosnivač Dino Patti kreće drugim putem u potrazi za novim izazovima.

dino-patti

Godine 2006. Dino Patti i Arnt Jensen su u Danskoj osnovali indie studio Playdead. Četiri godine kasnije izdali su svoju prvu igru – slavljeni Limbo; a njihov ovogodišnji puzzle platformer Inside, koji smo i mi nedavno (video) recenzirali, dobio je samo riječi hvale.

Usprkos velikom uspjehu ovog malog studija, izvršni direktor Dino Patti je odlučio napustiti tvrtku, a svoj je udio navodno prodao suosnivaču Jensenu.

„Bilo je to nevjerojatno putovanje prilikom kojeg sam imao sreće raditi s nekim iznimno talentiranim ljudima i partnerima“, rekao je Patti. „Osjećam da ostavljam tvrtku u stanju u kojem je definitivno sposobna snaći se sama, a Arntu i ostatku tima želim svako dobro u budućnosti“.

Također, Patti je svoju odluku o napuštanju tvrtke podijelio na Twitteru rekavši da odlazi u potragu za novim izazovima.

Patti se nije izjasnio o kakvim se to izazovima radi, no njegov Linkedin profil sugerira da će ponovno zaploviti poduzetničkim vodama.

Komentari (3)

 • IvanDado

  20.07.2016 - 12:06

  Neka mu je sa srecom.

 • darijoman

  20.07.2016 - 12:51

  Tako to ide u životu 🙂
  Good luck Patti

 • Mixa

  20.07.2016 - 21:27

  Srecno!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!