HCL.HR

Suosnivač napušta studio zaslužan za Limbo i Inside

Petra Rukav 20.07.2016.   •   2 komentara


Nakon gotovo 10 godina rada i ulaganja u indie studio Playdead, suosnivač Dino Patti kreće drugim putem u potrazi za novim izazovima.

dino-patti

Godine 2006. Dino Patti i Arnt Jensen su u Danskoj osnovali indie studio Playdead. Četiri godine kasnije izdali su svoju prvu igru – slavljeni Limbo; a njihov ovogodišnji puzzle platformer Inside, koji smo i mi nedavno (video) recenzirali, dobio je samo riječi hvale.

Usprkos velikom uspjehu ovog malog studija, izvršni direktor Dino Patti je odlučio napustiti tvrtku, a svoj je udio navodno prodao suosnivaču Jensenu.

„Bilo je to nevjerojatno putovanje prilikom kojeg sam imao sreće raditi s nekim iznimno talentiranim ljudima i partnerima“, rekao je Patti. „Osjećam da ostavljam tvrtku u stanju u kojem je definitivno sposobna snaći se sama, a Arntu i ostatku tima želim svako dobro u budućnosti“.

Također, Patti je svoju odluku o napuštanju tvrtke podijelio na Twitteru rekavši da odlazi u potragu za novim izazovima.

Patti se nije izjasnio o kakvim se to izazovima radi, no njegov Linkedin profil sugerira da će ponovno zaploviti poduzetničkim vodama.

Komentari (2)

  • darijoman

    20.07.2016 - 12:51

    Tako to ide u životu 🙂
    Good luck Patti

  • Mixa

    20.07.2016 - 21:27

    Srecno!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?