HCL.HR

Developer igre Superhot VR uklonio mehaniku samoubojstva, dio igrača je ljut zbog toga

Zoran Žalac 26.07.2021.   •   5 komentara


VR verzija hit igre Superhot od sada više nema mehaniku kojom igrač diže ruku na sebe. Nekima to smeta pa sada ostavljaju negativne ocjene za igru.

Superhot je pucačina specifična po tome što se vrijeme u njoj kreće kad se igrač kreće, a jednako tako stoji kad igrač stoji nepomično. Postoji također još jedna mehanika koja od igrača traži da ručno pokrene restart kroz sugestiju suicida, odnosno nanošenja štete vlastitom liku. Ta je opcija izazvala kontroverze u VR izdanju Superhota pa je developer ubacio opciju da se ti dijelovi igre preskoče. No, sada su otišli korak dalje.

“U prethodnom ažuriranju dodali smo opciju za preskakanje uznemirujućih scena. S obzirom na osjetljivo vrijeme u kojemu živimo, moramo napraviti više od toga. Vi zaslužujete bolje. Sve scene koje aludiraju na nanošenje štete samome sebi sada su kompletno uklonjene iz igre. Za takve prizore nema mjesta u virtualnoj stvarnosti naše igre. Žalimo što nam je trebalo toliko dugo da ih uklonimo.” – stoji u priopćenju developera.

Ova autocenzura nije se svidjela jednom dijelu igrača Superhota VR pa su odlučili iskazati svoje nezadovoljstvo pišući negativne recenzije za ovu inače vrlo dobro prihvaćenu igru. Rast broja negativnih recenzija na Steamu savršeno se poklapa s lansiranjem zadnjeg ažuriranja te je od 21. 7. zabilježeno više od 500 negativnih recenzija.

Kako ovo nije prvo bombardiranje ocjene, na Steamu su brzo primijetili što igrači rade pa su negativne ocjene u periodu zadnjih tjedan dana isključene iz ukupnog prosjeka ocjena za Superhot VR ta da se navodi kako igra i dalje ima 88% pozitivnih ocjena.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • PppPP

    26.07.2021 - 17:27

    Kad ćemo počet razlikovati stvarnost od igre. Pa igra nema ni realnu grafiku, samo pretpstavljamo da je riječ o ljudima

    • Artyom

      @PppPP, 26.07.2021 - 17:58

      Ma bilo je i prije igara koje imaju suicide kao opciju, čak i Battlefield igre to imaju. Al ovdje je “problem” što u stvarnosti napraviš radnju gdje si staviš kontroler na čelo i potegneš trigger. Osobno ne vidim tu ništa strašno, ali razumijem zašto je kontraverzno.

    • PppPP

      @Artyom, 27.07.2021 - 07:56

      U igri u kojoj ubiješ 800 ljudi, samoubojstvo je problem? Ahah

  • game0wer

    26.07.2021 - 17:55

    Hahahahaha da jer svako ko ima namjeru rasut si mozak ce to prvo probat u VRu, daj nemojte me nasmijavat. Kaze nema tome mjesta u VRu a ima mjesta tome da druge ubijas i u drugim naslovima da ih sakatis i ubijas na neke puno gore nacine LOOOL kakvi licemjeri majko mila.

  • P3T4R

    29.07.2021 - 07:19

    ehh sva sreca nisam update

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?