HCL.HR

System Shock 3 uzdiže se iz mrtvih

Zoran Žalac 08.12.2015.   •   3 komentara


Spiritualni prethodnik BioShocka osim prerade originala dobit će i svoj treći dio – vjerojatno ako se za njega skupi dovoljno prihoda na Kickstarteru.

Dugo vremena je System Shock, kultni RPG serijal iz prvog lica koji je inspirirao BioShock i Deus Ex igre, kupio prašinu. Dvadeset i jednu godinu nakon izlaska na Gog.com je dobio modernizirano izdanje s HD faceliftom, a najavljen je i punokrvni remake igre na kojemu radi Night Dive Studios, mladi razvojni tim kojemu će to biti prvi projekt.

Međutim, čini se kako oživljavanje System Shocka neće stati na tome. U pripremi je, naime, i treći dio igre. Na njemu pak ne radi Night Dive nego također manji studio Otherside Entertainment koji je ovih dana počeo s laganim otkrivanjem ovog “iznenađenja”. Zanimljiva činjenica je da je osnivač tog studija Paul Neurath, jedan od suosnivača Looking Glass Studiosa koji je zaslužan za originalni System Shock.

S obzirom da Otherside Entertainment trenutno radi na igri Underworld Ascendant velika je vjerojatnost da će System Shocku 3 pristupiti kampanjom preko Kickstartera ili nekog drugog crowdfunding servisa. Hoće li zaista biti tako, vidjet ćemo u narednim danima.

Komentari (3)

 • gola_sam

  08.12.2015 - 13:11

  wooooohooooo 😀

 • Kinaivan

  08.12.2015 - 16:02

  Ovo nikad nisam ocekivao, ali i dalje sam sretan.

 • l)oolvl

  08.12.2015 - 20:22

  prerada originala ? zar nije 2. dio bio daleko upečatljiviji, hm

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!