HCL.HR

Taktički FPS Squad stigao na Steam Early Access

Stjepan Fikter 15.12.2015.   •   16 komentara


Nakon uspješne Kickstarter kampanje, Squad je još jedan korak bliže izlasku, iako se radi tek o ranoj verziji igre gdje nedostaju dodatne opcije za ratovanje poput vozila.

Fanovi timskog taktičkog napucavanja po otvorenom bojištu dobili su uranjeni božićni poklon – Squad je dostupan na Early Accessu.

Tehnički, igra se mogla još ranije zaigrati ako je bila kupljena tijekom Kickstarter kampanje ili sa službene stranice, ali ova verzija je korak bliže prema završnoj viziji otvorenog ratovanja, uz novi sadržaj naravno.

Za one koji i nisu upućeni što je točno Squad, riječ je o realističnom pristupu borbi gdje je timska igra ključan dio gameplaya. U završnoj verziji sukobljavat će se 50 protiv 50 igrača na velikim bojištima, bilo to pješke ili uz korištenje vozila, a jedna od mogućnosti bit će i izgradnja baze.

Ulaskom u Early Access, developeri su pripremili dvije nove mape s time da je jedna bazirana na stvarnoj lokaciji u Afganistanu. Na bojištu se pridružuju nove frakcije poput Russia Ground Forces i Militia, a borbe se mogu voditi kroz četiri dostupna moda. Za bolji uvid u samu igru pogledajte priloženi trailer gdje je naglasak stavljen na grupno držanje u borbi.

Komentari (16)

  • FocaBezOca

    15.12.2015 - 20:45

    Al je preskupa, na steamu je 35$ koji k****

    • Aerina

      @FocaBezOca, 15.12.2015 - 21:04

      Čak 37€, preskupo je to za igru koja je praktički mod Arme 2.

    • ElectricityBoy

      @FocaBezOca, 15.12.2015 - 21:32

      A još kad izađe iz early accessa…

    • Kalibar .300

      @FocaBezOca, 17.12.2015 - 11:09

      Ne znam koja će budala dati keš da testira igru. Bilo bi fer da oni nama plate što im testiramo igru u EA stanju.

    • departed1983

      @FocaBezOca, 17.12.2015 - 12:48

      A zamisli koje budale su ti developeri sto prave squad. Prvo su napravili Project Reality besplatno. Pa ga odrzavali skoro 10 godina. Besplatno. Pa onda od moda napravili standalone. I to su uradili besplatno.

  • Vukleidon

    15.12.2015 - 23:04

    Ljudi evo nam ga novi Modern Warfare.

    • KhorneFlake

      @Vukleidon, 15.12.2015 - 23:49

      Nigdje veze. Na ovome rade likovi koji su nekada bili odgovorni za Project Reality Battlefield 2 mod.

  • Vejn

    16.12.2015 - 07:16

    Najbolja skeletna animacija koju sam vidio do sada :(( Cak i grafika razvaljuje haha.. Ne razumijem, kako ljude nije sramota da ovako nesto izbacuju, da izbacuju trejler bilo kakav uoposte… Na pocetku sam pomislio da je za PS2

    • kuky90

      @Vejn, 16.12.2015 - 09:21

      A igra zahtjevnija od ARMA3 i BF4/battlefronta zajedno.
      Igra ta sad ima mali milijun tehničkih problema, od problema sa spajanjem na servere do optimiziacije gdje na I7 imaš 25fpsa na 50 slotnom server, a da ne govorim o AMDu koji ide i ispod toga.

    • departed1983

      @Vejn, 16.12.2015 - 13:07

      Jos si ti mlad i zelen, ili kako bi to Corba reko
      https://www.youtube.com/watch?v=OlIJTRGkwQY

  • zlakob

    16.12.2015 - 12:23

    hahah kako se vidi da nemate pojma… sudite nesta sto niste ni odigrali… probajte ju zaigrat pa cete vidit o cemu se prica.. igra je vec ocijenjena kao very positive a i sam iz svoje perspektive mogu rec da je odlicna… samo na kantama se neocekuje da ce se unreal engine vrtit kak spada a i sam engine je malo losije optimiziran za AMD..
    sve u svemu trollovi ostaju trollovi… vidi se da ste zatucani CoD i BF igraci i tu se nazalost nemoze pomoc… igra je puka realnost a kad izadje kompletna bit ce mjesavina insurgency-a i arme u tandemu…
    inace isto cu napomenit da igra nije za glupe i definitivno za one ispod 18 koji se igraju ramba… al definitvno ko voli realnost preporucam mu da si uzme jel ce igra kasnije kostat oko 60€

    • departed1983

      @zlakob, 16.12.2015 - 13:16

      Ne mozes tako generalizovati. Pogotovo kad je BF u pitanju, jer da nije bilo BF ti sad squad ne bi ni igro.
      Sto se tice squada, meni je od svega najbolja cijena i drago mi je da nije jeftinija ni rusima, ni turicima, niti bilo kojim drugim smradovima pa ce zbog ove cijene igru kupiti samo onaj ko je zaista zeli igrati i uzivati. Bice manje cheatera, a vise ozbiljnih ljudi.

    • zlakob

      @zlakob, 16.12.2015 - 13:25

      istina imas pravo sto se tice BF-a a i zaboravio sam napomenuti to .. svaka cast !
      medjutim svakako se vidi razlika i to debela u samoj srži gameplaya jel …
      a ovo sto se cijene tice nije ni meni problem, posto volim takticko napucavanje, a hvala bogu mlad sam i imam posao (cudo za RH) nije mi problem odvojit tako nesta za igru koja mi se sviđa jel… tako da ima svako svoje ukuse, samo sam ja malo rejđo kad sam vidio komentare jel sam jako al jako siguran da niko od ovih gore navedenih koji su komentirali nema kupitu igru a vec su donesli svoja mišljenja… ili kopirali neka od drugih, tkz. tuljanja..
      anyway hvala na ispravku i uzivaj! 😀

    • departed1983

      @zlakob, 16.12.2015 - 13:42

      Ma znam, i ja sam popizdio juce kad sam citao komentare na community hubu na steamu, a vidim da ih ovdje pojedini samo prepisuju. I da, niko od njih nema igru. Ja vec dugo prizeljkujem ovako nesto. Arma mi je malo previse, Insurgency sam kasno otkrio, a on mi je svakako nesto kao usporena verzija starijih CODova sa vise damagea.
      Squad ima taj balans u svemu i cak da ne dodaju nista od onog sto su rekli vec samo par novih mapa ja sam zadovoljan.
      Ja igram navece iza 9, pa ako hoces dodaj me na steam. Isti nick kao i ovdje.

  • zlakob

    02.12.2016 - 11:54

    HCL.hr mogli bi bacit oko na squad u trenutnom stanju… igra je puno napredovala od vaseg posta pa neznam ako citate ovakve komentare jos al eto svakako ko je razmisljao o nabavci igre pogledajte u kakvom je sad stanju pa se mozda odlucite isprobati 😉 Pozz

    • Stjepan Fikter

      @zlakob, 02.12.2016 - 20:25

      Ima na forumu tema za Squad pa se tamo može dogovarati.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?