HCL.HR

Tekken i Street Fighter ipak će se opet potući?

Igor Belan 23.06.2021.   •   3 komentara


Tekken x Street Fighter je mrtav projekt! Ili ipak nije?! Šef Tekkena pojasnio je svoju nedavnu izjavu jer je došlo do greške u prijevodu.

Dvije od najpopularnijih franšiza borilačkih igara već su se potukle u crossover naslovu Street Fighter X Tekken još 2012. godine. I bila je to solidna crossover tabačina iz Capcoma koja je u engineu Street Fightera spojila svijet Tekkena i Street Fightera, uz prepoznatljive 2D borilačke mehanike nalik onima iz SFIV.

Bandai Namco Studios tada je najavio i svoju verziju ovakve crossover tabačine, samo obrnutog naziva – Tekken X Street Fighter. Ta igra je također trebala spojiti ova dva borilačka svijeta, samo s mehanikama 3D borbe iz Tekken igara. Igra je najavljena još 2010. godine i neko vrijeme je provela u razvoju, no nakon par godina bez novosti o razvoju igre, 2016-te godine dobili smo potvrdu da je stavljena u mirovanje. Fanovi Tekkena nikada nisu izgubili nadu da će u Tekken engineu moći pretući Blanku i Ryua, ali nakon još par godina bez ikakvih informacija o razvoju igre, nada je pomalo utihnula.

I baš ovih dana šef Tekkena Katsuhiro Harada zabio je, naizgled, posljednji čavao u lijes Tekken X Street Fightera. U svom Youtube serijalu naziva Harada’s Bar na tečnom japanskom objasnio je da je ta igra mrtva, da je development kompletno stao.

Ili ipak nije?

Naime, danas je objašnjeno da se radilo o grešci u prijevodu. Izgubljene su neke finese u govoru pri prijevodu s japanskog na engleski. Harada je zapravo rekao da je igra “na pauzi”, a ne “mrtva” kako se inicijalno mislilo.

“Još uvijek se nadamo da će Tekken x Street Fighter nastaviti s razvojem kada dođe prilika”, rekao je Harada i dao novo zrno nade svim fanovima.

Dakle, misterij Tekken X Street Fightera se nastavlja, a mi se nadamo da će “prilika” o kojoj Harada govori doći čim prije. Želimo vidjeti kako Ryu izvodu legendarni Hadouken u Tekken engineu kvragu!

Komentari (3)

  • kebbab

    23.06.2021 - 15:21

    Ovo čekam 10 godina. Nadam se da dočekam jednog dana.

  • Manitou

    23.06.2021 - 20:04

    E ovo je već nešto. Bojim se da će i ovo bit chun li za samo 3,99€ i ta sranja. Muka mi je od mikrotransakcija.

  • mr venom st

    26.06.2021 - 06:00

    dextra dobro ali bit će i boljih igara kao tekken 8 ili soul calibur za ps5 , xbox sx a ostali
    grafićke od 8.000kn i više svako 2 godine…luzeri guzeri he he laughter in your face pc
    fan-boys he he?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?