HCL.HR

The Division prvog dana postao najbrže prodavana igra u Ubisoftovoj povijesti

Zoran Žalac 10.03.2016.   •   12 komentara


Samo 24 sata bila su potrebna da Tom Clancy’s The Division postavi nekoliko prodajnih rekorda za Ubisoft, zbog čega tvrtka zadovoljno trlja ruke.

division

The Division je dostupan tek dva dana, a samo jedan mu je bio potreban da se proda brže nego ijedna druga Ubisoftova igra u tom roku. Nije otkriveno koliko je primjeraka igre prodano, no vjeruje se da je brojka prešišala barem tri milijuna. Titulu najbrže prodavanog Ubisoftovog proizvoda do sada je držao Watch Dogs.

Uz to, The Division je postavio i novi rekord u prodaji digitalnih verzija na sve tri platforme, a Ubisoft ga svrstava uz Destiny kao najuspješnije lansiranu novu igru u povijesti.

„Ovo je važan dan za Ubisoft, ali još važniji za milijune igrača kojima označava početak trajne povezanosti uz svijet The Divisiona, za koji smo sigurni da će im se svidjeti.“ – izjavio je predsjednik Ubisofta Yves Guillemot.

Iznenađujuća stvar kod dobre prodaje je ta što po izlasku igre nije bila objavljena niti jedna recenzija za istu jer Ubisoft nikome nije dao rani pristup smatrajući da igranje igre prije popunjavanja servera ne bi bilo reprezentativno iskustvo za recenzente. Ipak, mora se priznati da je igra imala dva beta testiranja, tako da su se igrače već tada mogli uvjeriti kakva igra stiže, a betu je inače zaigralo preko šest milijuna ljudi.

Označeno sa:

Komentari (12)

  • zokysk

    10.03.2016 - 11:25

    ja cu danas kupit ..jao ako me zehebo jaoo al cu biti ljut

  • Ovcaodnovca

    10.03.2016 - 11:40

    čekam preorder sa Amazon, pa ćemo vidit

  • Slim1992

    10.03.2016 - 11:46

    Drago mi je da je ovako, jos u beti sam vidio da je megahit u nastanku…Ima jedna recenzija od juce za PS4 i ocjena je 92…nadam se da ce nastaviti tim tempom, mada ovo ce se igrati uskoro, kako god da bude

  • Whynot?

    10.03.2016 - 12:14

    Tri milijuna? Hmm, malo me sokira ova brojka. Mene uistinu beta nije privukla, a u 24 sata 3.000.000 prodanih primjeraka. Ajde, barem su me impresionirali s time.

  • Virty

    10.03.2016 - 14:43

    Svaka cast, lipe brojke.

  • Vejn

    10.03.2016 - 15:42

    Cim sam probao BETU znao sam da ce biti vrhunska igra, sto i ovolika prodaja potvrdjuje a i pocetne recenzije… Kad se sjetim svakakvih komentara, da je dosadna igra u kojoj tamanite kompjeuterke botove, idete samo tamo-vamo, graficki nista posebno, ljepuskasto i slicno… Drago mi je zbog takvih sto je igra ispala ovakva 🙂

  • blacklist0907

    10.03.2016 - 18:52

    Destiny u trećem licu…meeh

  • Negan

    10.03.2016 - 23:55

    Nahajpano ‘multiplayer wannabe’ smece. To je sve sto imam za reci, a usput im se i zahvaljujem na otvorenoj beti. Nece mi biti zao sacuvat te novce i potrosit ih na nesto pametnije. Destiny nije nista bolji, ali barem su gun play napravili kako treba.

  • tothwow

    11.03.2016 - 20:51

    still shit tho :/

  • funky0308

    12.03.2016 - 00:31

    Nešto drugo tu mene muči, odnosno intrigira…kako su to uopće uspjeli? Svi znamo kakav je Ubi i kakve su mu igre zadnjih par godina, a ipak samo preorderali ili kupili igru. Zanimljivo.. Ocito je da je beta jbno pomogla ali opet.. to je ono što sam nekoliko puta rekao, njima fali ideje, igre su im stvarno lijepe ali brutalno dosadne i ponavljajuće, prepune bugova i katastrofalno portane..samo im je trebala ovakva dobra i hrabra ideja. Ne bi se u ovo svaki studio ni uspustio..

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 12.03.2016 - 06:47

      Da… Slučajno sam lajkao a ne znam slažem li se tj. ne znam da li se slažem jer ova zadnja rečenica, što bi ona točno trebala značiti? Nije baš da je neka revolucionarna igra, čak nije niti neka nikad viđena ideja. To je studio koji već par godina radi i polagano unapređuje svoje TPS naslove nakon što je prestao raditi strategije i ovo je trenutno maksimalno što mogu napraviti. Meni samo nije jasno zašto se ova igra uspoređuje sa Destinyem jer to su dvije sasvim različite igre i svaki put bi odabrao Destiny čisto iz razloga jer nudi više i ima samo jednu manu- ne postoji na PCu što mi je jako žao jer ta igra bi onda skinula i COD sa trona, toliko je dobra.

    • Slim1992

      @funky0308, 12.03.2016 - 10:58

      Ubisoft je jedan od jacih razvojnih timova, “samo” ih ubija recikliranje, cim sa jednom stvari potrefe a potrefe cesto, nastave po istom da idu…Pogledaj FarCry3, Neke Assasins creed igre, kao sto su drugo, treci, cetvrti dio, onda je stari ghost recon bio dobar, nzm ni kako se zove, da nije advanced warfare…onda i splinter cell, da ne spominjem princa od Persije itd…uglavnom znaju napraviti masterpiece ali onda smore sa stancanjem…slazem se da je division itekako dobra ideja al da li ce uskoro najaviti nastavak? 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?