HCL.HR

The Last Guardian kakvog smo poznavali možda više ne postoji

Zoran Žalac 17.02.2015.   •   7 komentara


Naziv davno obećane igre The Last Guardian više nije registriran i zaštićen jer ga Sony po svemu sudeći napustio. A što se događa sa samom igrom, to još uvijek ostaje misterij.

Nakon četiri godine skrivanja od očiju javnosti, nasljednik kultnih Ico i Shadow of Colossus igara više se ne zove The Last Guardian. Zapravo, možda se i zove, ali kao takav nije registriran ni zaštićen na američkom tržištu. Moguće je da se to naknadno promijeni, no situacija je takva da je Sony od 15. siječnja bio obavješten kako zaštićeni naziv za dotičnu igru ističe. I po svemu sudeći, odlučili su da ga ne produže.

Sony je inače tri puta produživao trademark za The Last Guardiana u zadnje dvije godine, posljednji put u lipnju 2014. Samim time, pomalo je čudno kako sada nisu uopće reagirali, pogotovo jer su još prije tri mjeseca potvrdili kako se razvoj igre nastavlja uz nove okolnosti. Nije razjašnjeno kakve su to „okolnosti“, no kad bi nagađali rekli bismo da je igra prebačena za PlayStation 4 konzolu.

The Last Guardian najavljen je davne 2009. godine kao značajna PlayStation 3 ekskluziva, no nakon te najave pojavio se tek na jednom Tokyo Game Show sajmu i od tada započeo svoje višegodišnje izbivanje sa scene. U Sonyju su nas svih ovih godina uvjeravali kako razvoj igre nije stao, iako je svima bilo jasno kako nešto ne ide po planu. Je li napuštanje zaštićenog naziva dio plana i hoće li se igra na kraju zvati nekako drugačije, to zna samo Sony, a o tim se pitanjima još nisu očitovali.

UPDATE: Op, čini se kako su na kraju u Sonyju naprosto zaboravili na trademark za “Posljednjeg čuvara”. Kao i obično, dobili smo samo još jedno uvjeravanje kako je igra još uvijek u izradi, bez ikakvih novih informacija ili materijala koji bi to dokazali.

Komentari (7)

  • TwinIon

    17.02.2015 - 10:37

    a nek ga opet hakiraju i znat će se

    • HighCroGaming

      @RedEy3, 17.02.2015 - 19:47

      ma sada vec seru ti in stvarno virujes sonyu se vise nemoze virovat 5 godina su radili the order 1886 i traje samo 5 sati FACEPALM

    • RedEy3

      @RedEy3, 18.02.2015 - 13:25

      ne traje samo 5 sata nego se može proći u isto razdoblje najbrže moguće. Skyrim se može proći u 1.5h. Naravno order nije isti tip igara ali se komotno može utući 10 sati, i više ako hvataš achivemente.

    • HighCroGaming

      @RedEy3, 19.02.2015 - 09:40

      10 sati je opet malo za igru od 60$

    • BadassBunny

      @RedEy3, 21.02.2015 - 01:18

      Bioshock Infinite
      Dishonored

      To su dva primjera onako što mi prvo padne na pamet što u realnosti traje nekih 10 sati. Nisam igrao Order 1666 tako da ne znam da li igra ima neki replay value ili slično ali defnitivno nije prva igra koja koja je nekih 10 sati.

    • HighCroGaming

      @RedEy3, 21.02.2015 - 12:05

      ali ovo nije 10 sati ovo je max 7 sati i 0 replay value , dishonored ima ogroman replay value

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?