HCL.HR

The Witcher 3 je spreman za džepni Steam Deck, barem u staroj verziji

Zoran Žalac 07.10.2021.   •   5 komentara


Iz CD Projekta su demonstrirali kako se postojeća verzija igre The Witcher 3 izvodi na prijenosnom PC-u zvanom Steam Deck.

The Witcher 3: Wild Hunt definitivno je jedna od onih igara koju je gušt igrati i u prijenosnom obliku. No, u slučaju verzije za Nintendo Switch treba pristati na grafički poružnjenu igru pa su svi pogledi sada uprti u nadolazeći Steam Deck, prijenosni PC iz “kuhinje” Valvea. Do sada nije bilo javno prikazivano kako se The Witcher 3 izvodi na tom uređaju, no sada su baš tvorci igre demonstrirali da se Witcher doista može ugodno igrati na džepnom PC-u poput Steam Decka.

E sad, kažemo ugodno, ali nemamo informacije na kojim grafičkim detaljima. Jasno je samo da igra cilja na izvedbu od 30 fps-a na Steam Decku, što je izvedba koju imaju i verzije Witchera za konzole.

Doduše, treba na umu imati da je CD Projekt demonstrirao sada već staru inačicu Witchera iz 2015. godine, a ne novu verziju koja bi kasnije ove godine trebala doći s poboljšanim teksturama i podrškom za raytracing. Ne znači to da Steam Deck neće moći pokretati tu zahtjevniju verziju igre, ali  ipak je izglednije da će se prijenosni Witcher morati igrati bez te šminke.

Komentari (5)

  • uzyuss

    07.10.2021 - 14:32

    Mogu li napravit native linux verziju a ne da ide preko protona..

    • exzzy

      @uzyuss, 08.10.2021 - 11:37

      Ja se nadam da ce s ovim pocet izazit sve vise igara s native linux podrskom da mogu konacno komplet migrirat s ovog windows smeca. Igre su jos jedina stvar zbog koje ih drzim.

    • uzyuss

      @exzzy, 08.10.2021 - 18:30

      Ja se prebacio malo nakon sto je pocela korona iz dosade, i sad se ne vraćam na windowse 🙂

  • darijoman

    07.10.2021 - 14:53

    Čekamo kad će biti spremna remaster verzija

  • atlas

    07.10.2021 - 21:31

    Mrš tamo popravljajte Cyberpunk!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?