HCL.HR

Totalno lude indie igre: Netko je napravio avanturu od autostopiranja

Zoran Žalac 23.08.2019.   •   3 komentara


Predstavljamo vam najzanimljivije igre nezavisne produkcije koje su najavljene ili lansirane proteklog mjeseca.

Što su vam to 'Totalno lude indie igre'?

Hitchiker

Možda ne biste pomislili da je autostopiranje zanimljiva tema za videoigru, no tvorci naslova Hitchiker ne slažu se s vama. U njihovoj igri budite se bogu iza nogu, ne sjećate se tko ste ni gdje idete. Jedini način da se maknete sa sunca jest da se povezete s nekim. Nekom čudnom igrom sudbine, svi ljudi koji vas povezu otkrivaju vam djelić vašeg identiteta. No, kako to otkrivate, istovremeno pomišljate da možda i nije pametna ideja dijeliti sjećanja sa svojim suputnicima.

Hitchhiker izlazi na PC-u kasnije tijekom 2019.

Liberated

Vidjeli smo niz igara koje koriste stripovski stil prezentacije. No, igra zvana Liberated ne koristi taj stil nego se doslovno odvija – u stripu. Priča ima četiri poglavlja koja pratimo iz perspektiva različitih likova, a otkriva nam što se dogodi u distopijskom svijetu gdje je društvo pod stalnim nadgledanjem.

Liberated izlazi na PC i PS4 kasnije tijekom 2019.

Atrio: The Dark Wild

Atrio: The Dark Wild zapravo je igra lovice – morate uloviti ostala bića prije nego ona ulove vas. Nakon što zarobite bića, od njih pravite radnike za svoju bazu, a ona vam je točka u koju se vraćate svaki put kad u opasnom mračnom svijetu pronađete nešto vrijedno.

Blindfold

Blindfold je prateća VR igra za avanturu 1979 Revolution: Black Friday koja je donijela prikaz društvenih nemira u Iranu prošlog stoljeća. Zanimljivost kod ove igre jest način kontroliranja – kako ste zatvorenik u zatvoru Evin, jedino što možete jest micati glavom, a upravo te akcije registriraju se kao negiranje i potvrda tijekom ispitivanja.

The White Door

The White Door donosi priču o još jednom čovjeku s amnezijom. Na igraču je da mu kroz prepisani program dnevnih rutina vrati “boju u život”, no čini se kako iza tog plana stoji nekakva zavjera. Specifičnost igre očituje se i u izvedbi s podijeljenim ekranom – lijevo kontrolirate lika, a desno njegovi interakciju s okolinom.

Bee Simulator

Naravno, kakva bi to lista bila bez čudnih simulatora. Igor je sav lepršav od sreće otkako je prošle godine najavljen Bee Simulatora sada imamo i prvi konkretan prikaz gameplaya iz te igre. I to ni više ni manje co-op gameplaya za četvero. U lokalnom multiplayeru!

Komentari (3)

  • Jurex

    23.08.2019 - 12:03

    haha, to bi bilo top ili serijal stopiranja 😀

  • eXcentrik

    23.08.2019 - 13:37

    Pored svih ovih zanimljivih igara ti si baš zapeo za ovaj najgori. Zato je izbor serijala u zadnje vrijeme užas…

  • marjanovicut

    23.08.2019 - 15:23

    Hitchhiker mi totalno lici na Igorov novi serijal 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?