HCL.HR

U Gears 5 igrat ćemo s Terminatorom

Zoran Žalac 10.06.2019.   •   3 komentara


U nadasve čudnoj prezentaciji nadolazeće Xbox ekskluzive vidjeli smo sve i svašta, a najmanje samu igru.

Gears of War 5 bit će nam dostupan od 10. 9. 2019. na PC-u i Xbox One konzoli, no treba reći da je zelena ekipa iz Xboxa odabrala dosta čudan način za promoviranje te igre na jučerašnjoj E3 konferenciji. Prvo su prikazali podvojenost glavne junakinje uz totalno edgy tonove popularne Billie Eilish, pa su praktički zapalili pozornicu, a zatim je odnekud najavljen i crossover s Terminator franšizom.

Terminator će u Gears 5 doći kao jedan od igrivih likova, poseban jedino po izgledu, a bit će dostupan kao nagrada za naručivanje igre prije izlaska ili igranja iste u sklopu Xbox Game Pass usluge.

Jedini donekle konkretan prikaz igre imali smo kroz najavu novog multiplayer moda zvanog Escape. Radi se o kooperativnom modu za troje igrača (online ili lokalno) u kojemu je cilj probiti se do neprijateljske “košnice” i ondje postaviti eksploziv. Nakon toga cilj je, dakako, pobjeći izvan dometa eksplozije. Misije u Escape modu neće biti kratkog trajanja, no svako malo u njima ćemo naći prostoriju u kojoj se može predahnuti i napuniti streljivo.

Mod se bazira na igranju s tri klase (sout, support i tank) pa se od igrača očekuje suradnja. Svaki lik ima posebne vještine (pasivne i aktivne) te specifična oružja, npr. štit, zonu za liječenje i sl. Misije/mape će imati nekoliko modifikatora s kojima se težina može podesiti – npr. možete povećati otpornost neprijatelja, brojnost i raznovrsnost istih, a tek kad završite misiju sa svim modifikatorima otključat će vam se sljedeća.

Dobra je vijest da uz Escape mod stiže i alat za pravljenje vlastitih mapa koje potom možete podijeliti sa zajednicom igrača.

Komentari (3)

  • SlucajniProlaznik

    10.06.2019 - 10:26

    Već mi dugo Halo i GOW ne stvaraju onaj totalni osjećaj van-tjelesnog iskustva dok gledam trailere. A sada se vraća MC u H, ovdje imamo T u GOW. Igre vjerojatno dokaze na PC game pass. Sad mi lagano trnci prolaze preko kože.

  • BeLLicus

    10.06.2019 - 10:45

    Nevezano direktno za igru, vidim da je došla xbox game pass aplikacija za PC u beta fazi, https://www.xbox.com/en-US/xbox-game-pass/pc-games e sad kad skinem aplikaciju i instaliram poveže mi se uredno sa mojim profilom međutim kinskim slovima sve piše, jel još netko probao instalirati?

    • nightcomer

      @BeLLicus, 10.06.2019 - 12:22

      To su djecije bolesti svake nove usluge. Brzo ce se sredit.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?