HCL.HR

Ubisoft obećava da će popraviti Ghost Recon Breakpoint

Zoran Žalac 29.10.2019.   •   37 komentara


Tvorci Ghost Recon Breakpointa otkrili su kakvi su im planovi za daljnji razvoj te razočaravajuće igre.

Ghost Recon Breakpoint značajno je naštetio Ubisoftovoj financijskoj slici jer igra nije dosegnula očekivanu razinu kvalitete. Međutim, kako je Ubisoft predan ideji igre kao usluge, nesretni Breakpoint ne mogu tek tako odbaciti i prebaciti razvojni tim na drugi projekt. Stoga su obećali popraviti stvari nekim radikalnim promjenama.

Za sada su fokusirani na tehničko krpanje igre, odnosno ispravljanje bugova. Najavili su kako će novo ažuriranje lansirati sredinom 11. mjeseca, te još jedno krajem istog mjeseca. Nakon toga, u dvanaestom će se mjesecu posvetiti lansiranju dodatnog sadržaja. Igra će tako dobiti Terminator Live event, a potom i prvi raid zvan Project Titan.

Potvrđeno je i to da će igra dobiti AI suborce, nešto što je imao GR Wildlands, a Breakpoint je izostavio. Ipak, za implementiranje tog dodatka Ubisoftu treba malo više vremena pa se još ne zna kada će suborci biti dostupni u igri.

Radikalna promjena koju Ubisoft najavljuje vezana je uz slobodu izbora. Priznaju kako su neke odluke u dizajnu Breakpointa izazvale polarizirane reakcije igrača pa će na temelju povratnih informacija ponuditi igračima slobodu da si sami odrede kakvu igru žele igrati. To vjerojatno znači da će u budućnosti postojati mod u kojemu će se Breakpoint moći igrati bez survival mehanika i/ili bez sakupljanja opreme. Više detalja bit će otkriveno kad ove “radikalne promjene” budu spremne.

Naravno, to će pomoći tek djelomično – stvari poput dosadne priče i loše umjetne inteligencije protivnika vjerojatno će i dalje ostati stvarnost Ghost Recon Breakpointa.

Označeno sa: ,

Komentari (37)

  • PinPinPula

    29.10.2019 - 14:01

    Najbolji dio igre je punisher i njega su trebali staviti za glavnog lika 🙂

  • SanKa

    29.10.2019 - 14:13

    jebalo ih obecanje. takvu kantu od igre naplacuju 70€. neka vrate 50% novaca kupcima, onda ce ih se ozbiljno shvatiti.

    • GAMEmaher

      @SanKa, 29.10.2019 - 14:26

      Sad već u santa domenike je 359 kn kao akcija a padne to brzo i na 200 🙂 Al vjerujem Ubi-u da se potrude do tada to i srediti dosta nedostataka. Ovu igru se bar nadam na Ps plus da dadu jer ju ovako ne nabavljam…

  • Hadvar

    29.10.2019 - 14:18

    zar je zbilja tako tesko u 2019. izbaciti dobro optimiziranu igru? Bethesda, EA, Ubisoft… wtf. Pitam se da li oni osobno odigraju igru prije launch-a.

    • GAMEmaher

      @Hadvar, 29.10.2019 - 14:24

      Pa u globalu nije baš niti jednostavno sve dobro ispeglano izbaciti a najveći je problem manjak vremena i rokovi zbog konkurentnog tržišta. Igre su sve veće i zahtjevnije, posla brdo da bi sve štimalo u kratkom vremenu bez hrpe testiranja…

    • SanKa

      @Hadvar, 29.10.2019 - 14:47

      problem je sto su svi studiji napravili zacarani krug. nabijaju si pritisak radi konkurencije, skracuju rokove. sami su sebi vuk

    • delight353

      @SanKa, 29.10.2019 - 17:31

      Dodao bih jos jedan problem: vrazja segmentacija igara kao usluge. Vjerojatno ste svi primjetili da sve izlaze s tonom problema koje developeri kasnije obecavaju popraviti. Dok igra bude u stanju kakvom ocekujemo, vec bude i tonu drugih igara. Ok je shema igre kao usluge, ali stancaju se toliko da je vise problem pronaci sto ti odgovara.

    • funky0308

      @delight353, 30.10.2019 - 10:58

      Ma ja cak ni ne vidim problem u tom formatu, Division 2 skroz lijepo funkcionira na taj nacin. Prije 10ak dana dobili smo i misiju Pentagon i taman kada se zazelimo novog sadrzaja oni puste novi Tidal i nove misije i side misije i super ali Division je dobro odradjen projekt kao i sama igra i sve skupa ima smisla. Problem je sto se pod ovo guraju i igre kojima tu nema mjesta. Treba jasno odijeliti igre koje mogu ici ppd uslugu i one koje su tu da ih odigramo jednom, uzivamo u toj prici i nakon zavrsetka zaboravimo na nju. Zasto je to Ubosoftu problem i gasto ne zeli shvatiti da ne moze svaka igra zivjeti 5 godina…e to ne znam. Postoje igre koje tu ne pripadaju, isto tako ppstoje igre u koje ne treba gurati sve sto su do sada naucili. Najbolje da su stavili i feature da glavni lik prdne i popne se na board pa siba po snijegu… onda bi i South Park i Steep imali u GRu valjda bi sve sto znaju utrpali u taj jadni Breakpoint.. 😉

    • delight353

      @funky0308, 30.10.2019 - 12:11

      Moj point tocno.

    • Hadvar

      @SanKa, 30.10.2019 - 06:49

      Ako radis dobru i kvalitetnu igru, nemas konkurencije. Oni rade te prijevremene launcheve da uzmu sto vise para na temelju hypea i laznih obecanja. CDPR je primjer da se mogu napraviti odlicne igre bez pozurivanja.

    • SanKa

      @Hadvar, 30.10.2019 - 09:28

      bila je i Bethesda and here we are

    • Hadvar

      @SanKa, 30.10.2019 - 09:56

      Bethesda ima zadnju sansu sa Starfieldom da se poprave. Ako to fail-a, bojim se za novi elder scrolls

    • funky0308

      @SanKa, 30.10.2019 - 10:51

      Pot pouno su krivo procijenili trenutno trziste. To sto je GRW bio dobar, ne znaci da svi zeljno iscekujemo isto samo na drugoj lokaciji. Ne mozes provlaciti istu nit kroz 4 igre u dvije godine. Zasitili su trziste i jbga, dogodilo se sto se dogodilo. Ja sam siguran da bi se fail dogodio i da je igra ispeglana, a prica dobra… jednostavno je dosta. Imamo GRW, dva Divisiona i dosta nam je toga. Ajmo na triler neki, gdje je Splinter Cell da sa nekom fobrom triler pricom malo promjesa stvari. Ja stvarno volim ovakve igre ali dosta je… šaraj malo jbte. Mozda je i dobro sto nisu radili Splinter Cell jer bi zajebali i njega sa forsiranjem survivala i lootanja. Imamo Division i GRW i idemo dalje..

  • Luka_2325

    29.10.2019 - 14:31

    Gledao sam neke videe na youtube i igrica mi se ne cini losa, barem ideje i gameplaya. Za ostale ne znam.

    • funky0308

      @Luka_2325, 30.10.2019 - 20:26

      Ako nisi igrao Ghost Recon Wildlands pa cak i Division koji nije bas toliko slican mozda ti se ovo i svidi (nakon peglanja i puno popravaka). Ali nama koji smo utukli stotine sati u Division i GRW ovo nije dobro. Jednostavno, radi se o istoj stvari, kao da igras nekakvu losu mjesavinu Divisiona i Ghost Recona Wildlands. Preslicno je sve skupa, a prerano je izaslo da bi se dalo igrati.

    • Luka_2325

      @funky0308, 01.11.2019 - 00:04

      igrao sam The Division i meni se igrica svidjela. Imao sam od frenda posudjenu. Et sad cu ju opet posudit da malo igram.

    • funky0308

      @Luka_2325, 01.11.2019 - 11:11

      Ne znam da li pricas o jedinici ili dvojci ali ako nisi, probaj dvojku. Ako ti se jedinica svidjela, svidjeti ce ti se i dvojka, jos i vise. Ima i besplatnih vikenda pa se da probati i odluciti da li je igra za tebe ili nije. Meni je odlicna ali to, naravno, ne znaci da ce biti i tebi.

    • Luka_2325

      @funky0308, 01.11.2019 - 19:53

      Cuo sam da je HCL rekao da igrica dosadi tijekom nekog vremena jer nista novog nema. Ali izgleda da ja jos nisam dosao do tog dijela igre xD

  • deanHR

    29.10.2019 - 15:23

    Za Božić ću ju kupiti ako srede bugove. Dati za ovo više od 200kn je previše. Wildlands nije bio savršen na početku ali ovdje mi se bugovi čine daleko gorima a nije da je neki veliki napredak pokazala igra.

  • Sinek

    29.10.2019 - 15:51

    raid u ghost reconu… a dobro
    hoce novi just dance i rayman imati raidove, otvoreni svijet i levelanje??

    • funky0308

      @Sinek, 30.10.2019 - 20:34

      Ja vjerujem da su naucili puno iz ovoga, samim time sto su odgodili berbu za dobra tri mjeseca pokazuje da su shvatili poruku. Zanimljive svijetove rade, mozda neke od najboljih ikada u igrama ali, sto puta sam to rekao, kao da ne znaju sto bi s njima kada ih naprave. Svijetovi su zanimljivi i puni svega i onda u sve to ubace mutavog lika kao u Divisionu kojega obozavam ali jbga, glavni lik je mutav i to se posebno istice u ovim zadnji misijama iz epizode dva… prica mu ona zena 5 min, a on dva puta kimne glavom… pa jbmu da mu dvije linije teksta da procita, jel to toliki problem… ode sada na drugu temu ali ono sto hocu reci da Ubisoft zna kako napraviti svasta dobroga ali oz nekog razloga, mozda cak i pozitivnog, iz neke namjere da daju svasta, jednostavno naprave zamornu igru koja postane naporna i imas osjecaj da ides raditi na posao kojega radis godinama i sve si vec puno puta vidio pa te malo toga moze iznenaditi. Dragi su mi i kao develiperi i kao izdavaci ali usli su u neki loop i nadam se da ce sada izaci iz njega i dati par igara koje ce se pamtiti. Bas me zanima sto ce Gods and monsters ponuditi i stvarno se nadam da ce biti Black Flagg novog doba (AC BF mi je jedan od najboljih ACa i jedna od najboljih Ubisoftovih, novijih, igara)

  • Saren

    29.10.2019 - 16:21

    E to, ako i stvarno se promijeni nacin igranja da me ne forsira cijelo vrijeme na stealth i dok poprave sve ostalo vjerojatno ce se uzeti na godinu. Makar sami sebi kopaju grob. Dio ljudi koji je kupio igru bas zbog tih survival i stealth mehanika sigurno nece bit nimalo zadovoljan ovim promjenama, dok je ostatku ekipe kojima je svejedno ili nemaju igru jos ovo ok. Vidjet cemo kako ce to izgledati, ali u konacnici mislim da su se trebali drzati jednog koncepta. Koliko god ja osobno ne volim stealth ni takve igre, ali smatram da su sad svi koji su kupili igru dobili sipak sa ovim najavljenim promjenama.

  • MatrixSOURCE

    29.10.2019 - 17:23

    Dok zakrpaju imamo outer worlds, death stranding, cod mw, Star wars I shenmue 3… Vjerovatno CE I odgodeni last of us 2 izac dok se pokrpa sve. Super investicija

  • hinorik

    29.10.2019 - 17:27

    Obećanja ludom radovanju

  • DjokaBA

    29.10.2019 - 20:17

    Imao sam Uplay+ da bih odigrao Anno. Posto sam vec imao nalog, ajde bas usput da probam i ovo. Koje smece od igre, ali smece.. mogu da je popravljaju koliko god hoce, Anno sam se izigrao i otkazao Uplay+. A za ovo sigurno nikada necu dati novce, a verujem da ima jos puno onih poput mene.

  • butjer1010

    29.10.2019 - 22:23

    Meni baš igra nije loša. Uzeo sam sinu i sebi Uplay+ i odigrali smo ju u coop-u, i tu je igra za tih 15€ super. Da ima bugova ima, ali koja igra u zadnjih 4,5 godina nije bila bugovita do yaya? Priča nije loša, ima se šta igrati 50-ak sati…. a to je po meni ok igra. Ja osobno ne volim CODove, jer ne igram MP, nego samo SP kampanju, i nikada ne bi dao ni 15€ za nju, a velika većina klinaca sa ovog foruma to ne može shvatiti. To je stvar ukusa, ali nije lijepo da 90% ljudi koji ju nisu ni probali, pričaju ovdje da je igra smeće….jer nije! Kao što sam već u par navrata spomenuo na ovom HCLovom forumu, problem je što klinci nemaju svoje mišljenje, nego ga “čitaju” na raznim stranicama i onda su najglasniji u pljuvanju. Svatko tko ima par zrna soli u glavi (i par godina viška :)) zna o čemu pričam.

    • blacklist0907

      @butjer1010, 29.10.2019 - 22:43

      15 eura i vrijedi pa ok… Al nakon bete dat 500 kuna za ovo smece nema sanse i dok god su igre tako skupe naravno da im se svi bugovi gledaju kao lose odraden posao

    • butjer1010

      @blacklist0907, 30.10.2019 - 19:01

      Imam preko 200 kupljenih igara, i nikada ni nisam dao 500kn za bilo koju od njih. Uvijek se nađe jeftinije, a već sam i spomenuo uplay pointse, koje kad igraš neku igru na uplayu, dobivaš, i vrlo lako skupiš 100. Tih 100 mijenjaš za 20% popusta, tako da nije 500, nego 400 🙂

  • PsiHoGujaR

    29.10.2019 - 22:30

    Uzeo igru i sutra dan prodao toliko o njoj….

    • blacklist0907

      @PsiHoGujaR, 30.10.2019 - 11:42

      I tolko o liku koji ju je kupio?

  • TitanShifter

    30.10.2019 - 13:06

    Ja samo ne znam odakle vama ljudi tolike pare kad ste spremni za ovaj rehash i ostale slicne igre odvojit i 100 kn. Ocigledno da se živi više nego solidno.

    • butjer1010

      @TitanShifter, 30.10.2019 - 18:58

      Radimo, ne bi vjerovao, od jutra do mraka! Čudno zar ne?

    • TitanShifter

      @butjer1010, 30.10.2019 - 19:11

      Slicna situacija je i kod mene. 🙂 Hajde za pare, ali odakle toliko vremena da se sve sto izadje i odigra?

    • butjer1010

      @TitanShifter, 01.11.2019 - 23:11

      Po noći,…. za vikende,….. djeca zanemarena,…. nađe se vremena, naravno ne kao i prije, ali sat do dva na dan može.

  • Mahnox

    30.10.2019 - 16:54

    Ubisoft je propao još 2014. godine.
    Watch_Dogs je bila Zadnja igrica pravog Ubisofta, ali nije ni loš Assassin’s Creed Unity.
    Sve igrice poslije 2015. godine su najgore igrice ikada proizvedene.
    Zlatna era Ubisoft-a je 2007-2014.

    • blacklist0907

      @Mahnox, 30.10.2019 - 22:24

      Unity nije los?? Broken na najjace

    • butjer1010

      @blacklist0907, 01.11.2019 - 23:17

      Pa nije dobar kao jedinica i dvojka, ali meni također bolji od trojke. Po priči, ne i igrivosti, tu se ne može mjeriti, meni je bolji i od četvorke, a o syndicate-u da i ne pričam. Unity ima odličnu priču, meni yebeno zanimljiva tema, francuska revolucija, ali malo su “falili” sa onim bolesnim “ljepljenjem” po zgradama čim se približiš, i glupariji da skoro ne možeš ni skočiti s zgrade, jer te zaustavi….nešto. Borba ionako od trojke ne valja gnjurcu. Samo jedinica i dvojka rasturaju u 15ak combo udaraca itd, itd.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?