HCL.HR

Valorant mjesečno igra 14 milijuna igrača, igra stiže na mobitele

Zoran Žalac 03.06.2021.   •   0 komentara


Valorant je napunio prvu godinu postojanja pa su se njegovi tvorci pohvalili brojem aktivnih igrača i najavili dolazak igre na mobilne platforme.

Prošlo je već godinu dana otkako je lansirana kompetitivna pucačina Valorant. S obzirom da se ekipa Riot Gamesa nije glasno hvalila o uspjesima te igre, neki su pomislili kako se Valorant nije uspio nametnut na esports sceni. Međutim, istina je suprotna. Prvi put smo doznali statistiku o broju igrača Valoranta i Riot kaže da njihovu igru mjesečno zaigra više od 14 milijuna korisnika. Impresivno je to s obzirom da je igra trenutno dostupna samo na PC platformi.

No, neće još dugo biti tako jer je u planu mobilna verzija Valoranta. Iz Riota kažu da su isprva bili skeptični prema mogućnostima izvedbe Valoranta na mobitelima i drugim prijenosnim uređajima, no kad su počeli istraživati došli su do zaključka da će tranziciju na mobitelu napraviti brže i lakše nego što će prebaciti igru na konzole (premda je i to u planu za neku daleku budućnost).

Treba naglasiti da će Valorant na mobilnim platformama biti odvojena igra te da neće biti zajedničkog igranja s igračima na PC-u. Iz Riota poručuju kako postojanje mobilne verzije neće naštetiti PC verziji, kao ni obratno.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?