HCL.HR

Wolfenstein 2 neće mlatiti naciste u multiplayeru jer bi to ‘razrijedilo’ priču

Petra Rukav 24.10.2017.   •   7 komentara


Glavni dizajner Wolfensteina 2 objasnio zašto nećemo voditi revoluciju u alternativnoj budućnosti s drugim igračima te koje su prednosti fokusiranja na singleplayer u The New Colossusu.

wolfenstein 2 multiplayer

Dok se u Electronic Artsu sve više okreću igrama otvorenog svijeta kako bi iz igrača izvukli čim više novca, razvojni tim MachineGames ima upravo suprotan pristup. Glavni dizajner nadolazećeg Wolfensteina 2 potvrdio je da alternativna budućnost u kojoj su Sile Osovine u Drugom svjetskom ratu pobijedile Saveznike neće imati multiplayer kampanju jer bi ista dovela do odstupanja od priče koju developer želi ispričati.

Tommy Tordsson Björk rekao je da se cijeli tim usredotočio na stvaranje zaista dobre singleplayer igre te da „jedini način na koji možemo stvoriti ovo super imerzivno narativno iskustvo je ako se možemo usredotočiti na stvaranje igre za jednog igrača“. Također, smatra da bi multiplayer komponenta u ovom slučaju „samo sve razrijedila“ jer raditi na dvije stvari odjednom nosi sa sobom određeni rizik.

Nadalje, prema riječima Tordssona Björka, MachineGames o sebi ne misli kao o developeru pucačina iz prvog lica, a njihov Wolfenstein serijal više naginje prema akcijskoj avanturi. Iako je jezgra gameplaya ludo napucavanje, glavni dizajner tvrdi da je za njih priča puno važniji element od oružja.

„Radi se o fikciji, naravno, i to je luda priča. No, pokušali smo ostati iskreni i ispričati istu najiskrenije moguće. To je naš cilj. Ima toliko stvari koje ne vidite. Mi definitivno guramo granice, ali u isto vrijeme nastavljamo s onime što Wolfenstein čini posebnim: drama, ljudski odnosi, crni humor i nasilje. Gura ih sve, na svim frontama“, pojasnio je Tordsson Björk.

Komentari (7)

  • darijoman

    24.10.2017 - 12:20

    Bravo. Takve stvari volim čuti od developera, kada cijeli fokus usmjere na single player iskustvo, a ne da guraju dosadni MP u svaku moguću igru koja izađe

    • josipk

      @darijoman, 24.10.2017 - 13:44

      e to si u pravu

  • m4r1ju4n

    24.10.2017 - 16:09

    Mislim kako su ovo priče za malu djecu. Return to Castle Wolfenstein imao je odličnu multiplayer komponentu iako nije bila toliko vezana za priču koliko za dijelove mape na kojima se odigravala. Nekako si mislim da bi ekipa koja je izradila fenomenalan DeGeneration mod u ovoj priči imala dosta posla.

    • Mrfloyd

      @m4r1ju4n, 24.10.2017 - 16:28

      Nekad je bilo super se satima napucavati u deathmatchu sa 5-6 oružja.
      Danas se traži da MP ima 124 oružja i katarzično iskustvo!

  • l)oolvl

    24.10.2017 - 22:47

    e ovakve developere treba podržati

  • Sentiel FH-016

    25.10.2017 - 07:22

    Bravo, ako ju uzmem bas cu natanane gustati!! 🙂

  • goldfinger

    25.10.2017 - 18:26

    Odlično-e to je izjava!!!Svaka ti dala Tordssone!!!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?