HCL.HR

World of Tanks igre do sada je zaigralo 350 milijuna igrača

Zoran Žalac 29.01.2024.   •   14 komentara


Različite igre iz franšize World of Tanks privukle su više od 350 milijuna registriranih korisnika te uprihodile više od sedam milijardi dolara.

Često se World of Tanks serijal ne stavlja u isti rang s najuspješnijim igrama na tržištu. Međutim, statistike kažu da je to trenutno jedna od najbolje stojećih franšiza u gamingu.

Prema informacijama s LinkedIn profila voditelja WoT franšize, kumulativno je do 2024. godine World of Tanks imao više od 350 milijuna registriranih igrača, a uprihodio je više od sedam milijardi američkih dolara za tvrtku Wargaming.

Do ovih se rezultata došlo kroz više igara: World of Tanks, WoT Blitz i WoT Modern Armor. Nije dostupan podatak koja je verzija World of Tanksa privukla najviše igrača, no izgledno je kako je vodeći WoT Blitz koji je samo na Google Play trgovini preuzet više od 100 milijuna puta.

Komentari (14)

  • xxved

    29.01.2024 - 12:08

    Kao igrač klasičnog WoT-a još od 2011. mogu otvoreno reći kako je PC verzija dovedena na razinu, ne pay-to-win, već na pay-to-play tip igranja.
    Ako nemaš premium ili nadograđeni račun (to su 2 različita bonusa za račun) onda u 80% odigranih mečeva ćeš potrošiti više novca nego što ćeš ga uprihoditi. Također su postavili da je nemoguće uništiti protivnika klasičnim granatama nego većinom moraš koristiti nekoliko puta skuplje potkalibarske/kumulativne/fugasne granate.

    Ako ne želiš bankrotirati u igri ograničen si na plaćanje bonusa ili na igranje tijekom blagdana kada odriješe kesu što im se zaista mora priznati.

    • xxved

      @xxved, 29.01.2024 - 12:16

      Primjera radi:
      odigraš meč i zaradiš 20 000 kredita (što je solidno ako je bez nekih bonusa)

      Tvoji troškovi:
      – do 12 000 na popravak tenka (ovisno o tieru i količini oštećenja)
      – 3 000 ako ti je netko uništio gusjenice pa si koristio popravak modula
      – 3 000 ako te pogodio samohodni top i ošamutio te pa si koristio prvu pomoć
      – 2 400 trošak po granati potkalibarskoj (za IS-3 tenk), a iskoristio si ih barem 4-5 jer su te stavili u meč s tenkovima koji su tier iznad tebe
      – 800 trošak po klasičnoj granati (za IS-3) koju si ispucao

    • stribor14

      @xxved, 29.01.2024 - 12:28

      njihova “zakrpa” je hrpa bonusa koje ti daju besplatno, ali redovni igrač to vrlo brzo potroši. S druge strane vecina aktivnih/redovnih igraca to placa, i kad igras kao free-player dobijes samo hrpu besplatne frustracije:
      – neznas trenutni meta-gameplay (jer ne mozes besplatno igrati redovno jer nemozes nista postici bez tih bonusa ili novaca)
      – izgubio si svoju “ostrinu”, skill pada ako ne igras redovno, a da bi bio kompetativan, moras biti vrlo vrlo dobar da se natjeces s ljudima koji igraju redovno i placaju placaju
      – zacarani krug, prestanes igrati i s frendovima samo pricas o starim vremenima kad je full nabrijan besplatni tenk bio osjetno jaci od premiuma (koji je imao svoje mjesto u igri jer si vise zaradjivao ingame currency-a; iliti, morao si ipak imati skill da si ubrzas napredak)

    • divljaceljust

      @xxved, 29.01.2024 - 12:55

      Ovo sve šta si reko je zapravo umanjena verzija stvarnog stanja, ili neka općenita verzija. A ako želiš biti stvarno kompetativan računica je puno veća. Za početak Velika prva pomoć i Veliki popravak koji su po 20k za razliku od 3k, bondani equipment, hrana umjesto fire estinguishera, direktive. Po meni bez Premium računa se više ova igrica neda igrati možeš ajmo reći igrati “demo” ili “trailer” šta u jednu ruku i nije tolko loše, mjesečni Premium račun je i više nego prihvatljive cijene a samim igranjem te igra redovito nagrađuje sa dodatnim danima Premium računa. No osim ovoga igra ima još hrpu mana, koje se daju zanemariti ako si stari igrač, no da sam novi igrač neznam kako bi ikad započeo ovo igrat u današnje vrijeme.

    • Iron666

      @xxved, 29.01.2024 - 12:34

      Igrao sam igru u zlatnim danima sa dečkima iz Kazne, Unicum i F15 klana. Imao jako visok WN7/8. Nisam više ni siguran koja godina je bila presudna, ali uništili su genijalnu igru nizom loših poteza. Od modova gdje si doslovno mogao vidjeti kad koju granatu loada suparnički tenk, koliko mu traje još reaload, do sve češćeg i očitijeg RNG-a, gold ammo-a i sličnog kao i ovoga što si naveo.

    • Djelo_Jerboa

      @xxved, 29.01.2024 - 16:09

      Apsolutno se slažem za ovo pay to play. Bio sam dugogodišnji veteran Wota (od kojeg je WG dosta zaradio) i prešao sam im preko raznih umobolnih paywall-ova, od RNGa koji je više namješten nego američki i srpski izbori, preko power creepa do crew 2.0 i ostalih money grabing shema, ali kad je krajem 2022. u igru dodan kineski premium tank na raketni pogon koji ima jedan jedini weakspot velićine par pixela obrisao sam igru, poslao ih u tri strinine i prodao račun. Imam još jedan slabiji koji čuvam za svaki slučaj, ali sumnjam da ću ikad više zaigrat taj kancer. Nisam lud da plačam premium accounte i tenkove koji su dobri par mjeseci da bi bio donekle kompetetivan u najtoksičnijoj multiplayer zajednici. Da moze se i bez toga, ali si onda bez obzira koliko dobar bio na stalnom gubitku,znao sam ja bez premiuma natuc i preko 5k damagea u E100 koji je dinosaurus u igri ali s tim da sam zaradio tek toliko da pokrije popravke. Ako misliš igrat casual slobodno zaboravi, jer zbog količine debelih beskorisnih poljskih incela koji siluju igru skoro svaki dan jer nemaju drugog života osim WN8 i babinog podruma, ne možeš napravit ni najmanju grešku. Više se niti ne sjećam koliko sam puta bio baniran zbog razgovara u chatu za kojeg je MW2 iz 2009. mala beba. Tako da svakom tko imalo drži do mentalnog zdravlja toplo preporučam da se kloni ovog bjeloruskog scama.

  • Aldin219

    29.01.2024 - 15:57

    Bukvalno sam danima razmisljao da je ponovo instaliram ali sam se bojao pay2win situacije, hvala decki na updatetu ⬆️

  • Djelo_Jerboa

    29.01.2024 - 16:17

    Minuta šutnje za 350 milijuna mučenika.😥🙏🏻

  • guta89

    29.01.2024 - 17:57

    Jel moze neko da mi objasni zasto tenkovi nestaju sa mape?

  • BoneDigger

    29.01.2024 - 21:30

    Davno su postali pay2win. Nova meta im je postao armor debljine 2 metra i nemas izbora nego kupovati premium ammo. Kazu imas weakspotove :D, imaju taman dovljno da te natjeraju da kupis premium ammo.

  • WichDoctor II

    29.01.2024 - 21:41

    Eh svi kukaju a svi igraju

  • vragec25cro

    30.01.2024 - 05:59

    Do tier 5-6 jos se dalo igarati bez da trosis pravi novac ili kako ja igrao 5-6 meceva mali tier da zaradim igrun novac da mogu odigrati par meceva veliki tier 🙂

  • Gr3yB3ast

    30.01.2024 - 16:48

    Igrao od izlaska igre.
    Odustao prije par godina jer je igra poslala pay to win.Stoji još na kompu ali uzalud

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?