HCL.HR

Žanrovski Dabar 2012 – Najbolje igre po žanrovima

Zoran Žalac 11.01.2013.   •   69 komentara


Najbolje od najboljeg u FPS, RPG, MMO i ostalim gaming žanrovima predstavljamo kroz čak 11 kategorija Žanrovskog Zlatnog Dabra za 2012. godinu. Naši posjetitelji (svi redom tvrdokorni gameri) ukupno 15 dana su glasali, a konačni rezultati mogli bi va

DRUGI DIO: ŽANROVSKI DABAR

Godina 2012. u pogledu žanrova igrama je donijela dosta raznovrsnosti. Doduše, tek su rijetki žanrovi dobili neke naslove koji su pokušali pomaknuti postojeće granice te ponuditi nešto novo i revolucionarno. Međutim, vrijedi spomenuti da nam se žanr klasičnih avantura vratio na velika vrata, a žanr MMO igara živnuo je uz dolazak nekih visokobudžetnih free-to-play naslova. Rezultati vašeg glasanja su kombinacija očekivanog i iznenađujućeg. Među pobjednicima tako imamo neke naslove koji su se već proslavili u Platformskom Dabru, a imamo i neke koji su u drugim kategorijama ostali praznih ruku.

Izostavljanjem kategorije za sandbox igre, u žanru akcijskih avantura dobili smo zanimljivo natjecanje između pet vrhunskih naslova. Iako bismo voljeli kad bi svaki od njih mogao odnijeti određenu nagradu, znamo da na kraju treba prevladati samo jedan. Ove godine naslov kojemu je to pošlo za rukom jest:

Assassins Creed 3

ASSASSIN’S CREED III (pobjednik s 44.2% glasova) uvodi nas u svoju radnju ekstremno sporo, tehnički nije savršen i pronađe mu se još uvijek poneki bug. Međutim, nijedna druga igra ne odvodi nas na avanturu u kojoj živimo povijest američkog kontinenta kroz uzbudljive i zabavne aktivnosti jednog ubojice. Upravo je zbog toga ovaj Assassin’s Creed prilično uvjerljivim postotkom odnio titulu najbolje akcijske avanture u 2012. godini, a zanimljivo je kako je čitavom serijalu ovo tek prvi Zlatni Dabar u ovoj kategoriji.

SREBRNI DABAR: Dishonored (23,7% glasova)
BRONČANI DABAR: Hitman: Absolution (13.5% glasova)

Avanture koje nisu orijentirane isključivo na akcijske segmente imale su odličnu godinu iza sebe. Dojmljive priče, stilski unikatni prikazi i svježa iskustva rezultati su toga, a najboljim predstavnikom žanra proglasili ste:

The Walking Dead

THE WALKING DEAD (pobjednik s 67.8% glasova) mogli bismo opisati kao sapunicu za ozbiljnu gamersku publiku. Na prvi pogled, to je samo još jedna igra sa zombijima. No zapravo je riječ o dramatičnoj i emocionalnoj avanturi s kakvom se nismo sreli već duže vremena. Vaši glasovi potvrđuju da ovom žanru odgovara ozbiljan ton, stoga The Walking Dead s pravom odnosi nagradu za najbolju avanturu prošle godine.

SREBRNI DABAR: Journey (27.1% glasova)
BRONČANI DABAR: Botanicula (2.4% glasova)

Pucalo se u 2012. iz svega iz svačega. Milijuni različitih oružja i milijarde ispaljenih metaka ponovno su bili sastavni dio FPS naslova. U raznolikoj ponudi igara ovoga žanra, titulu najbolje po vašem izboru ponio je:

Far Cry 3

FAR CRY 3 (pobjednik s 63.6% glasova) vratio je staru slavu nakon pomalo problematičnog drugog dijela. Priča o psihološkoj transformaciji glavnog lika na prekrasnom tropskom otočju pokazala se kao pun pogodak u uspješnom spoju s odličnim akcijskim segmentima igre. Far Cry 3 definitivno je iskustvo vrijedno preporuke, a vaši glasovi pokazuju kako je to u ovome trenutku najbolje što ovaj žanr ima za ponuditi.

SREBRNI DABAR: Borderlands 2 (14.2% glasova)
BRONČANI DABAR: Call of Duty: Black Ops 2 (13.7% glasova)

Napucavanje u trećem licu proteklih je mjeseci ponudilo raznolika iskustva. U njima smo svjedočili nekim zanimljivim novim idejama, no najupečatljiviji dojam na naše posjetitelje naposljetku je ostavio:

Max Payne 3

MAX PAYNE 3 (pobjednik s 69.5% glasova) uspio je privući novu publiku svojim filmskim pristupom, ali i istovremeno podijeliti fanove originala. Neki su zbog Rockstarovih odluka postali čangrizavi kao i sam protagonist, no drugi su ipak uspjeli prepoznati Maxovu karizmu u novom ruhu. Vi ste po svemu sudeći našli u ovoj drugoj grupi, tako da Maxu zasluženo dostavljamo titulu najbolje pucačine iz trećeg lica.

SREBRNI DABAR: Spec Ops: The Line (19.3% glasova)
BRONČANI DABAR: Binary Domain (5.4% glasova)

Trebala je ovo biti još jedna odlična godina za RPG žanr. I bila je – ako zanemarimo činjenicu da su se oko dva najveća RPG hita vukle i neke od najvećih ovogodišnjih kontroverzi u industriji igara. Bilo kako bilo, najboljim je proglašen:

Mass Effect 3

MASS EFFECT 3 (pobjednik s 51.3% glasova) završio je pet godina dugu sagu na čudan način, a to je izazvalo negodovanje fanova. Međutim, izuzmemo li taj nesretni završetak koji je kasnije dodatno proširen, sama igra bila je fantastična i nije nimalo zaostajala za svojim prethodnicima, što potvrđuje i vaš odabir koji Mass Effectu 3 priskrbljuje titulu najboljeg RPG naslova u 2012. godini.

SREBRNI DABAR: Diablo 3 (23.9% glasova)
BRONČANI DABAR: Torchlight 2 (16.4% glasova)

Ljubitelji strateških igara zasigurno su već zaboravili prošlu godinu i okrenuli se trenutnoj, koja im obećava mnogo toga. Ipak, nužno je spomenuti da 2012. nije prošla bez svog velikog strateškog hita, a on je sasvim očekivano:

XCOM Enemy Unknown

XCOM: ENEMY UNKNOWN (pobjednik s 69.3% glasova) jedno je od većih iznenađenja prošle godine. Najavljen je u sjeni XCOM pucačine, a onda je pametnim pristupom staroj formuli potezne strategije doslovno pomeo pod sa slabašnom konkurencijom u žanru. Sid Meier i Firaxis ponovno su napravili strateško remek-djelo, a većinski postotak vaših glasova nagradio ga je i službenom titulom najbolje strategije u 2012. godini.

SREBRNI DABAR: Crusader Kings II (12.2% glasova)
BRONČANI DABAR: Wargame: European Escalation (8.0% glasova)

U žanru MMO igara bilo je burno i napeto. 2012. godina pokazala je crveno svijetlo starom pretplatničkom modelu pa su mnogi ostali zatečeni novim trendom. Međutim, oni koji su se u startu odlučili za drugačiji put sada slave. Jedan od takvih je:

Guild Wars 2

GUILD WARS 2 (pobjednik s 57.9% glasova) dobrano je potresao temelje MMO žanra. Ne samo da je po maloj cijeni ponudio zavidnu količinu sadržaja, već se i odvažio predstaviti niz novih ideja u konceptima borbe, questova i općenite suradnje s drugim igračima. Zbog svega toga, nagrada za najbolju MMO igru odlazi baš njemu.

SREBRNI DABAR: Star Wars: The Old Republic (19.6% glasova)
BRONČANI DABAR: Planetside 2 (17.3% glasova)

Sveprisutno skakutanje po i na različitim platformama bilo je aktualno i prošle godine. Štoviše, pobjednik kojega su odlučili vaši glasovi, odradio je puno više od samog skakutanja. Nagradu za najbolji platformer 2012. odnio je:

Mark of the Ninja

MARK OF THE NINJA (pobjednik s 41.8%) u suštini je zapravo stealth igra s izvrsno implementiranim platformerskim elementima. No za nagradu najboljeg platformera i to joj je bilo sasvim dovoljno. Izazovan, zabavan i grafički privlačan, Mark of the Ninja je naslov kojeg bi svi ljubitelji 2D igara trebali odigrati.

SREBRNI DABAR: New Super Mario Bros. 2 (32.3% glasova)
BRONČANI DABAR: LittleBigPlanet Vita (19.5% glasova)

Čini se kako su arkade i simulacije vožnje dosegnule svoju granicu na trenutnim konzolama pa u ovom žanru nije bilo pretjerano mnogo napetosti i iznenađenja. Najbrži na cilju ove godine bio je:

Need for Speed Most Wanted

NEED FOR SPEED: MOST WANTED (pobjednik s 32.7% glasova) ni ove godine nije pokazao zamor materijala te se bez problema dovezao do nagrade za najbolju racing igru. Criterion je osmislio nekoliko zanimljivih novih ideja za koje tek treba vidjeti hoće li se očuvati u idućim igrama, no bez obzira na to ovaj NFS ostat će nam u lijepom sjećanju, ako ni zbog čega drugog, onda zbog svoje očaravajuće vizualne strane.

SREBRNI DABAR: F1 2012 (29.0% glasova)
BRONČANI DABAR: Forza Horizon (25.3% glasova)

U ringu borilačkih igara upućeno je mnogo udaraca, no nijedan nije bio fatalan. Pobjednik je svoje konkurente sredio nokautom te tako prigrlio prestiž žanra. Za najbolju borilačku igru izabrali ste:

UFC Undisputed 3

UFC UNDISPUTED 3 (pobjednik s 35.0% glasova) nažalost je posljednji primjer UFC simulacije koji smo vidjeli pod izdavačkom palicom THQ-a. No kad je već tako, Undisputed je barem otišao uzdignute glave – i to kao najbolja borilačka igra u 2012. godini.

SREBRNI DABAR: Street Fighter X Tekken (25.7% glasova)
BRONČANI DABAR: Tekken Tag Tournament 2 (19.1% glasova)

Među sportskim simulacijama gotovo da nema ništa novo. Izmjenjuju se nastavci i dodaci, no već treću godinu za redom na pobjedničkom postolju vlada:

FIFA 13

FIFA 13 (pobjednik s 39.3% glasova) nije označila revoluciju kao prethodna igra. Međutim, vaši glasovi pokazuju kako to i nije neki problem jer se Fifa i uz manjak značajnijih noviteta svejedno uspijeva odmaknuti od konkurencije, što je naposljetku osigurava pobjedu i titulu najbolje sportske igre – već tri godine za redom.

SREBRNI DABAR: Pro Evolution Soccer 2013 (28.2% glasova)
BRONČANI DABAR: NBA 2K13 (18.3% glasova)

Ovime smo došli do kraja drugog, središnjeg dijela Zlatnog Dabra 2012. Ukoliko već niste, pogledajte koje su igre nagrađene u Platformskom Dabru, a uskoro slijedi i objava Tematskog Dabra, u kojemu će se ujedno naći i naš izbor za igru godine te lista pobjednika Dabrove nagradne igre.

Dakle, jeste li glasanjem usmjerili svoje favorite prema pobjedama u Žanrovskom Dabru? Ili ste pak u ovome izvješću željeli vidjeti neke druge hitove?

ZD 2012 PRVI DIO: Najbolje igre 2012. godine po platformama ZD 2012 TREĆI DIO: Igra godine, razočaranje godine i ostale tematske kategorije

Komentari (69)

 • Me666

  11.01.2013 - 18:51

  Jesam vam rekao da NFS valja ;D … najdraži su mi rezultati TPS kategorije budući da su sva 3 naslova odreda odlični TPS naslovi, a drago mi je i za MoTN koji je zasluženo skinuo Marija i ekipu s trona… inače GG glasačima za Žanrovskog Dabra, odličan izbor za sve 🙂

  • shakesfeaR

   @Me666, 12.01.2013 - 10:10

   Po meni je NFS pobjednik jer svi oni koji nemaju XBOX nisu nikad probali Horizon pa ne znaju što je prava igra…

  • -Aragorn-

   @Me666, 12.01.2013 - 10:44

   +1

 • Dishonored

  11.01.2013 - 18:53

  E ebem ti Fifu!za vecinu sam glasao neke igru su me i iznenadile!

  • TroubleMakeR

   @Dishonored, 11.01.2013 - 19:41

   Sigurno sam srebrni dabar za Dishonored 😀

  • Dishonored

   @Dishonored, 11.01.2013 - 20:27

   Da!

 • Mayhem

  11.01.2013 - 18:54

  Mass Effect 3, LOL

 • tony_krivic

  11.01.2013 - 18:54

  Sve je ispalo kako sam većinom glaso osim racing žanra -.- wau malo je falilo codu za srebrenog dabra 😀

  • Badass_Bunny

   @tony_krivic, 12.01.2013 - 10:42

   Steta za Borderlands 2, meni je bio bolji od FC3, nekako zabavnija igra…

 • Black_Pirate

  11.01.2013 - 19:25

  Ja mislim da je fifa najbolja igra ikada izmislejna… od praistorije, pa na ovamo.

 • TroubleMakeR

  11.01.2013 - 19:30

  Ja sam uglavnom glasao za pobjednike kol'ko vidim :O

  • Gvags

   @TroubleMakeR, 11.01.2013 - 22:31

   daj makivaj taj gif…ja dodem citat komentare i 5 minuta u njega gledam xD

 • l)oolvl

  11.01.2013 - 19:45

  malo mi čudno da nigdje nema darksiders 2

  • Adam Jensen

   @l)oolvl, 18.01.2013 - 10:04

   Slažem se, Darksiders 2 je objektivno među 5 najboljih igara 2012. a nije mogao dobit ni brončani dabar u akcijskim avanturama. To ti je sve stvar marketinga

  • shakesfeaR

   @l)oolvl, 18.01.2013 - 10:57

   +1

 • -Aragorn-

  11.01.2013 - 19:53

  Jel vi to sumnjate u izvrsnost Max Paynea? Slažem se sa svime osim s tim da je MW najbolja vožnja i da je FIFA najbolja sportska simulacija-iako sam fan Fife, istina je da je NBA 2K 1000% najbolja sportska simulacija i to ne može nitko opovrgnuti…a kad sam još vidio da se i PES nalazi ispred 2K-a zgadio mi se život…

  • mickolopi

   @-Aragorn-, 12.01.2013 - 01:57

   Nemoj da ti se gadi zivot radi igri…

  • shakesfeaR

   @-Aragorn-, 12.01.2013 - 10:11

   hhh

  • -Aragorn-

   @-Aragorn-, 12.01.2013 - 10:45

   ma to ja više onako "pjesnički"….

 • armin221186

  11.01.2013 - 20:13

  ovo je smijesno (ali mi smo glasali) 😀 nfs,fifa,ufc,nema darksiders 2,nema wow ovo je stvarno zanimljivo ko je ovdje glasao 😀

 • maxim.x

  11.01.2013 - 20:21

  Manje vise ocekivano, jedino mi je kao okorjelom fanboyu zao sto Mass Effect 3 nije pokupio jos koju nagradu. Imam jedan prijedlog vezan uz platformski dabar -da umjesto PC, xbox, PS itd igra godine stavite naziv PC ekskluziva godine, xbox ekskluziva godine itd jer sam po komentarima vidio da dosta ljudi to zbunjuje i ne shvacaju da su samo ekskluzive bile nominirane 🙂

 • Jaime Lannister

  11.01.2013 - 20:52

  htio sam dat prijedlog da se bira DLC godine

  • Ja Sam

   @Jaime Lannister, 12.01.2013 - 13:57

   Ja sam isto to rekao, ali su me ignorirali :/

 • TroubleMakeR

  11.01.2013 - 21:40

  Evo mene su samo iznenadili ˝zlatni dabrovi˝ za borilačku igru godine i za vožnju godine.Po meni je najbolja borilačka Street Fighter X Tekken zbog zanimljivih inovacija,a Forza Horizon najbolja vožnja jer sam malo više očekivao od Most Wanteda,ali i on je solidan ;D

 • Crniman

  11.01.2013 - 22:13

  Žao mi je brilijantnog Planetsida kojeg skoro niko ne igra na ovim prostorima.Po meni je najbolji MMO do danas.

 • Maximum

  11.01.2013 - 22:19

  Max Payne mi je bio odlican jer imao dobru pricu ,nije imao regenerisan health i nisi prisiljen da koristis zaklon…

 • Stormrage

  11.01.2013 - 22:28

  Više-manje sve očekivano. Jedino mi je žao Sleeping Dogsa koji nije ama baš ništa osvojio (pa čak ni nekakvo treće mjesto). btw Baš me zanima ta igra godine po HCL-u. Hoće li je dobiti Far Cry 3 ili će se uredništvo smilovati i dati je nekom drugom.

 • antrax83

  11.01.2013 - 23:25

  hvala raji koja je glasala za Mass Effect 3. Sve ostalo je ocekivano a i zasluzeno

 • LordGamer

  12.01.2013 - 01:18

  fifa 13??? ozbiljno????? nba2k13 totalno sportska igra godine!!!

  • -Aragorn-

   @LordGamer, 12.01.2013 - 10:46

   ti si moj čovjek!

 • mickolopi

  12.01.2013 - 02:12

  Sve je ovo ocekivano, nfs je multiplatformska pa je pobijedila i ako je Forza bolja, FIFA pobijedi jer vecina nas voli fudbal kao sport, Mark of the Ninja ok ali mislim da je Deadlight bolji a i mislim da ga nije bilo u izboru glasanja,ako jeste cudno da ga ovdje nema, onda Journey takodje nije multi, itd, tesko koja exkluziva moze da pobijedi ove multi…

 • LocDog

  12.01.2013 - 08:50

  samo mi je zao sto nema nigdje darksidersa II…..

  • armin221186

   @LocDog, 12.01.2013 - 09:13

   stvarno darksiders 2 je mozda i najbolja igra ove godine uz SD i FC3 …

  • shakesfeaR

   @LocDog, 12.01.2013 - 10:32

   Darksiders 2 je i meni vrlo, vrlo dobra igra ali ima jednu veliku manu zbog koje sam desetak puta "iživciran" prestao sa igranjem…ponekad dvadesetak minuta tražim kako nastaviti putovanje prema cilju zbog (u većini slučajeva) sitnica, poput toga da nisam vidio razliku u boji određene platforme koju treba iskoristiti, ako me shvaćate…

  • LocDog

   @LocDog, 12.01.2013 - 10:37

   meni ove godine ide darksiders II> far cry 3> max payne 3. Neznam meni se bas kod darksiders svidja to sto nije cijelo vrijeme neka makljaza ko u gow i svidjaju mi se puzzlovi znam da sam cupo kosu u black citadel lvlu u jednici, ali opet mi je igra vrh. Najbolji segment mi je igre prica :)) valjda ce onaj tko otkupi thq nastavit radit darksiderse

  • Badass_Bunny

   @LocDog, 12.01.2013 - 10:41

   Slažem se u vezi toga.

  • armin221186

   @LocDog, 12.01.2013 - 12:19

   i meni se to desavalo pobjesnim pravo,ali zato kad rijesim tu zagonetku dobijem onaj osjecaj zbog kojeg volim igre 😀

  • shakesfeaR

   @LocDog, 12.01.2013 - 13:49

   Da, rijetke su igre u kojima je teže doći do osjećaja zadovoljstva ako uspiješ nešto NAPOKON obaviti. U dijelu igara uopće nemam nikakvog osjećaja, osim "WTF- zar je ovo kraj?!"… A ono sa čupanjem kose… Meni se to događalo svaka dva-tri sata. Ovo je "najpodcjenjenija" igra godine, mislim da bi novi Zlatni dabar trebao imati i tu kategoriju, da se vidi koja je igra najbolja od onih koje niste spomenuli a zaslužuje ih se nazvati vrhunskim… A da ih ima, ima…

  • shakesfeaR

   @LocDog, 12.01.2013 - 13:49

   Da, rijetke su igre u kojima je teže doći do osjećaja zadovoljstva ako uspiješ nešto NAPOKON obaviti. U dijelu igara uopće nemam nikakvog osjećaja, osim "WTF- zar je ovo kraj?!"… A ono sa čupanjem kose… Meni se to događalo svaka dva-tri sata. Ovo je "najpodcjenjenija" igra godine, mislim da bi novi Zlatni dabar trebao imati i tu kategoriju, da se vidi koja je igra najbolja od onih koje niste spomenuli a zaslužuje ih se nazvati vrhunskim… A da ih ima, ima…

  • armin221186

   @LocDog, 12.01.2013 - 14:38

   slazem se,od ovih ovdje izabrani ako ne od svih onda od velike vecine Darksiders 2 je bolja kompletnija veca … igra,al mnogi je nisu odigrali pa ne znaju o kakvoj se igri radi nisu upoznali Death-a 😀

  • kmarkecGamer

   @LocDog, 12.01.2013 - 15:13

   vidis, o tome nisam razmisljao. mogao bi HCL sljedeci put stavit u tematskom dabru ''najpodcjenjenija igra godine'' i ''najnapuhanija igra godine''

  • Me666

   @LocDog, 12.01.2013 - 15:35

   Iznenađenje i razočaranje?

  • SuperWarrior

   @LocDog, 12.01.2013 - 16:21

   +1

  • LocDog

   @LocDog, 12.01.2013 - 16:46

   btw SD je skracenica od cega

  • armin221186

   @LocDog, 13.01.2013 - 09:11

   Sleeping Dogs..

 • Black_Man

  12.01.2013 - 09:11

  Gdje je sandbox znar ???

 • max payne 3

  12.01.2013 - 09:22

  ja sam fan pes-a tako da po meni je pes bolji sto se tice grafike i igre i nije komplikovan kao fifa a max payne 3 ne znam sto se zalite igra je odlicna

 • Black op

  12.01.2013 - 11:11

  Slazem se sa svime, svi su govorili da je NFS los a sada su glasali za njega.Samo se ne sjecam za sta sam glasao u TPS godine :

 • RedEy3

  12.01.2013 - 11:12

  The walking dead je odlična igra, ali nema veze s onim što prodaju ' Your choice matters ' jer što god napravio, u 90% slučajeva isti (SPOILER) likovi će umrijeti, ti ćeš umrijeti (sad bez jedne ruke ili sa obje ruke, svejedno), nećeš utjecati na ishod radnje. Jedini odabir imaš u odnosima sa likovima i kako im odgovaraš, a tu već ima stotine igara koje nude isto. Volim walking dead, pročitao sam sve comice do sada, i pogledao serije, ali mogli su to malo bolje, nadam se da sad i hoće kad su zgrnuli para.

  • deltafors

   @RedEy3, 12.01.2013 - 13:57

   Da točno to, Walking Dead je ništa više osim tužne priče sa ponekim Quick time eventom, msm kako god ti igro kraj igre se neće promijenit, a i ne samo kraj neg većina igre se neće uopće promjenit. Likovi će se samo sjetit stvari koje si reko i ponovit ih kao da se čini da je bitan tvoj izbor al na kraju sve dođe na isto.

  • maxim.x

   @RedEy3, 12.01.2013 - 14:42

   E upravo to, dali ti bio za to da uzmes stvari iz onog kombija ili ne tvoja ekipa ce svejedno isto postupiti i uzeti ih, odrezao ti sebi ruku ili ne svejedno je jer ces na kraju umrijeti, spasio jednog lika ili drugoga isto je kada svi koji moraju umrijet ce umrijeti bez obzira sto ti napravio. Svejedno mi je igra bila odlicna ali na tom segmentu moraju jos puno poraditi.

 • domy007

  12.01.2013 - 12:05

  Iznenadilo me kj je FIFA 13 sportska igra godine jer večina recenzenta kaže da je PES ove godine bolji!

  • RedEy3

   @domy007, 12.01.2013 - 12:48

   /gets popcorn

  • JaBitiTarzan

   @domy007, 12.01.2013 - 12:56

   Pa ako sam dobro razumio, riječ je o tome da je PES13 inovativniji od fife ali to nije bilo dovoljno da nadmaši ni fifu 12. Fifa 13 nema ništa novo osim onog apdejta forme igrača kao i transferi i to besplatno. Ako fifa 14 ne donese nekih inovacija, onda neće biti potrebno kupovati ga jer će se timovi svejedno mijenjati po formi i sastavu timova. PES je baš za lojalne fanove a fifa je bolja igra. Veliki broj nekadašnjih PESovaca sad igra fifu. Dokaz tome je i omjer prodatih primjeraka PES13 i fife 13. Samo pet dana nakon izlaska prodato je 4mil kopija fife, dok se PES13 u tolikom broju neće prodati ni do izlaska PES15 iduće godine.

  • shakesfeaR

   @domy007, 12.01.2013 - 13:50

   hhh
   +1

  • armin221186

   @domy007, 12.01.2013 - 14:42

   nije stvar koliko se koja igra prodaje,to znaci da CoD BO 2 je najbolja igra" svih historijski vremena" (reklama je cudo),ove godine dajem glas PES-u zbog jednostavnijeg gameplaya,ja s drusvom uvijek sam volio vise igrati PES nego FIFU…

  • shakesfeaR

   @domy007, 13.01.2013 - 11:56

   Ja sam siguran da je PES 2006 i pes 2009 bio bolji nego fifa tih godina, ali ostalo vrijeme moje srce pripada fifi, makar sa ekipom odigram i dosta dobre partije pesa. Onaj sustav karijere jednog igrača svake godine odigram u PESu jer je jako dobro napravljen! Da, armine, kažeš da to koliko se igra prodaje ne znači koliko je dobra igra. Može biti, ali vjerojatno postoji neki dobar razlog zašto toliko ljudi širom svijeta bira fifu a ne pes…

  • armin221186

   @domy007, 13.01.2013 - 13:04

   sigurno postoji razlog zasto ljudi u japanu toliko kupuju PES a fifu ne ….PES 4 je bio revolucija sokera to ne moze niko pobiti 😉

  • shakesfeaR

   @domy007, 14.01.2013 - 11:10

   Zašto u Japanu više kupuju PES?! To je kao da kažeš da se ne zna zašto amerikanci više kupuje američke automobile od europskih, kolega… To nema nikakve veze sa time koja ja igra bolja.
   Primjer: Ako je čovjek navučen na škodu, tko će mu dokazati da je golf bolji auto?!?!

 • kmarkecGamer

  12.01.2013 - 15:06

  zao mi je darksidersa što se nije pruguro u top 3 akcijskih avantura godine, ali prejaka je konkurencija 🙁 i što se tiče sportskih igara : nba je definitivno bolji od PES-a, trebo je dobit (barem) drugo mjesto

 • manjamax

  12.01.2013 - 18:01

  gdje je sandbox

 • hitman92

  13.01.2013 - 11:05

  sve realno

 • brunojekralj

  17.01.2013 - 16:33

  drago mi je sto je hitman absolution dobio 3 mjesto jer igra me ocarala ,a ostalo ocekivano

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?