HCL.HR

Zlatni Dabar 2020 – glasajte za najbolje igre godine!

Zoran Žalac 20.12.2020.


Krenuo je Zlatni Dabar – najveće glasanje za najbolje igre 2020. godine. Obavite svoju gamersku dužnost i udomite 12 dabrova kako biste i sami bili nagrađeni!

Dabar je ponovno izvirio iz jazbine!

Naše Zlatni Dabar nagrade osmislili smo i pokrenuti po prvi put još 2005. godine i čine najdugovječniji te najveći izbor najboljih igara godine na ovim prostorima. Legenda kaže da samo najbolje igre zaslužuju HCL-ovog dabra zlatnog premaza, a vi svojim glasovima određujete kome će ta luksuzna nagrada pripasti! Ove godine imamo ukupno 12 kategorija za glasanje stoga obavite svoju gamersku dužnost, glasajte za najbolje igre i udomite tih 12 zlatnih dabrova.

Quick info:

  • Zlatni dabar 2020 otvoren je do 30. 12. do 23:59
  • glasanje je dopušteno registriranim korisnicima HCL portala
  • dopušten je po jedan glas u svakoj kategoriji

Posebna kategorija – najbolja igra godine

Nagradu za najbolju igru 2020. godine dijelimo na dva dijela. Jednu će u najvećoj tajnosti izglasati redakcija HCL-a, a drugu javno birate vi – posjetitelji portala. Igru godine po izboru posjetitelja HCL-a nominirate sami po svom izboru, uz uvjet da nominirate samo jednu igru koja je izašla tijekom 2020. godine. Da biste ostavili svoj glas za igru godine samo klikom slijedite dabra na sljedećoj tipki:

Glasanjem za igru godine ujedno možete sudjelovati u nagradnom natječaju Zlatnog Dabra 2020,a ove godine dijelimo vrijedan AOC AGON gaming monitor uz neke od najboljih igara godine. Sve informacije o tome su vam iza velike narančaste tipke iznad ovih riječi.

Najbolja akcijska avantura

Možemo ih zvati režiranim avanturama ili fokusiranim spektaklima. Kako god ih opisali, kroz ove igre proživjeli smo nesvakidašnje pustolovine i trenutke izvrsne zabave.

Najbolja akcijska avantura u 2020. bila je:

Najbolja role-playing igra

Ove igre mnogima su probudile iskonsku želju za herojstvima. Kroz uloge hrabrih ili lukavih likova dočepali smo se slave u trijumfu nad nepremostivim izazovima.

Najbolja role-playing igra u 2020. bila je:

Najbolja akcijska igra

Ponekad je bitka jedina stvar na koju se treba usredotočiti. U žaru akcije ove su nam igre izoštrile čula i natjerale nas da borimo u zanosu, nizanjem napada u neprekidni combo.

Najbolja akcijska igra u 2020. bila je:

Najbolja PvE pucačina

Ovdje nema pogađanja – sve što je vrijedilo gađati, gađalo se preko ciljnika ovih igara. Preciznost je morala biti na vrhuncu, bilo u društvu ili pri samostalnom nišanjenju.

Najbolja PvE pucačina u 2020. bila je:

Najbolja PvP pucačina

U domeni PvP-a uvijek je kompetitivno – drugačije jednostavno ne ide. A u ovim igrama nisu presuđivali samo refleksi jer je trebalo znati kad je paljba od koristi, a kad na štetu.

Najbolja PvP pucačina u 2020. bila je:

Najbolja platformerska igra

Često ne pobjeđuje onaj koji skače najviše nego najpreciznije. A žanru platformera u 2020. nipošto nije falilo preciznih skakača.

Najbolja platformerska igra u 2020. bila je:

Najbolja puzzle avantura

U nekim se bitkama ne pobjeđuje borbom nego preživljavanjem. Ove su nas igre provele kroz vrlo emotivna putovanja svojih likova, bilo u doslovnom ili pak prenesenom značenju.

Najbolja puzzle avantura u 2020. bila je:

Najbolja vozačka igra

U virtualnom svijetu nitko ne traži dozvolu za vožnju, ali ove igre vrše dobro procjenu vještina među onima koji se usude sjesti za upravljač bolida, kamiona ili zrakoplova.

Najbolja vozačka igra u 2020. bila je:

Najbolja taktička igra na poteze

Razmišljanje jedan korak unaprijed držalo nas je na oprezu u ovim taktičkim igrama. Vrijeme je zaustavljeno i sada je potez na vama: odaberite najbolju.

Najbolja taktička igra na poteze u 2020. bila je:

Najbolja strateška igra

Kovanje dugoročnih planova bilo je ključ uspjeha u ovim strateškim igrama. Teme su im razne i šarolike, a samo će jedna osigurati status legende.

Najbolja strateška igra u 2020. bila je:

Najbolja drugačija igra

Neke su igre izvan konkurencije u svojim žanrovima, toliko drugačije da njihovu posebnost slavimo upravo u ovoj kategoriji. Koja ja ponudila neponovljivo iskustvo?

Najbolja drugačija igra u 2020. bila je:

Komentiranje je u ovome članku onemogućeno kako među novim korisnicima ne bi bilo zabune gdje se nominiraju najbolje igre (hint ako ste promašili – ovdje). O svim nominacijama i Zlatnom Dabru 2020 općenito možete raspravljati u predviđenom kanalu na našem Discord serveru, a tijekom samog trajanja Zlatnog Dabra 2020 na portalu ćemo imati zasebne članke za svaku pojedinačnu kategoriju gdje ćete također moći komentirati naš izbor kandidata ili svoje odabire, te davati prognoze o mogućim pobjednicima.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?