HCL.HR

HCL preporučuje: Grand Mountain Adventure: Wonderlands – igru za opušteni spust, slalom i pokoji trik

Stjepan Fikter 24.03.2022.   •   2 komentara


Ove zime nismo doživjeli baš puno snijega, no tu je Grand Mountain Adventure: Wonderlands koji nam omogućuje snježne radosti spuštanja na skijama i snowboardu.

Snježne igre koje nas stavljaju na snowboard ili skije mogu biti odlična alternativa za skijališta, pogotovo kad to uključuje dobru atmosferu i zabavan gameplay. Jedna od takvih igara je Grand Mountain Adventure: Wonderlands – zapravo drugi dio Grand Mountan Serijala, budući da je original već duže vremena dostupan na mobilnim uređajima. Način igranja nije se mijenjao prelaskom na PC platformu, no sada i na većim rezolucijama možemo uživati u snježnim avanturama spuštanja, slaloma te izvođenja trikova na 12 zabavnih skijališta.

O kakvoj se igri tu radi?

  • Polu izometrijski, polu ptičji pogled na planinu – Kad se spominju snowboard igre, prva asocijacija obično bude na pogled iza leđa kakvog viđamo u naslovima poput SSX serijala ili Amped serijala te drugih igara. Grand Mountain Adventure: Wonderlands se ne drži te tradicije, nego mijenja pogled na kombinaciju ptičje i izometrijske perspektive. I to funkcionira vrlo dobro. Nije potrebno puno vremena na navikavanje iako kamera ponekad zna malo pobjeći pa naš lik nije više u fokusu.
  • Opuštajuće, uz dobru dozu izazova – Želite li se samo spuštati po planini i uživati u virtualnom snijegu? Možete, unutar Zen moda. Želite li pokazati vještine skijanja, odnosno spuštanja? Ima i toga. Naravno, tu su i trikovi koji su okrenuti više prema realizmu iako je igra arkadna. Osim toga, zadaci idu od super laganih do onih koji će tražiti dobro razgibavanje prstiju pa ima za svakoga po nešto.

  • Snowboard ili skije – Bez obzira koje se prijevozno sredstvo odabere za spuštanje i izvođenje trikova, jednako je zabavno za kontrolirati. Osim toga, može ih se mijenjati “u hodu” pa nismo osuđeni na izbor s početka igre. Uz to postoje dvije vrste snowboarda i skija od kojih je jedna više za brzinu, a druga za trikove. Stoga je poželjno i eksperimentirati, pogotovo ako na nekim zadacima zlato počinje izgledati nedostižno.

Zašto bih ovo trebao igrati?

  • Zabavni zadaci i način napredovanja – Uspješnim osvajanjem ski passova, bilo kroz zadatke ili skupljanjem po planini, otključavaju se žičare kao i nova skijališta. Ovo je dobar način za upoznati dio po dio planine, a igra isto tako ne traži skupljanje svega prije nego se krene prema novoj lokaciji. Zadaci su klasični jer ima onih koji uključuju vremensko ograničenje kao i onih u kojima je potrebno izvoditi trikove te njihove kombinacije. Ima tu i dodatnih izazova poput leta u zraku određen broj sekundi ili klizanja po railovima određeni broj metara.

  • Šarolikost planina, odnosno skijališta – 12 skijališta možda ne zvuči puno, ali treba se naglasiti kako je svako od njih dovoljno šaroliko pa uvijek bude osjećaj nečeg novog. Nije isto kada se treba spuštati uglavnom po ravnim dijelovima ili kada se skače po vrhovima planine. Uz to, svako skijalište ima poveći broj ski passova za pokupiti, a neki od njih traže i malo istraživanja kako doći do njih. Wonderlands ima dovoljno toga za ponuditi pa vvas može duže vremena zadržati pred ekranom, bilo to po 20 minuta ili sat vremena u komadu.
  • Lokalni multiplayer za četiri igrača – Kad se okupi ekipa, a ne znate što igrati, Grand Mountain Adventure omogućuje lokalne zimske avanture. Grupno igranje ne omogućuje osvajanje ski passova pa je potrebno prvo samostalno otključati žičare na planinama prije nego se ekipa počne spuštati. Nekome ovo može biti nedostatak, nekome neće, no u svakom slučaju multiplayer je dobrodošla dodatna opcija.

Gdje ću pronaći igru?

Grand Mountain Adventure: Wonderlands dostupan je na Steamu po cijeni od 19,99 eura te za Nintendo Switch gdje je cijena 34,99 eura. Osim toga, Grand Mountain Adventure moguće je probati besplatno na mobilnim uređajima, što vam može poslužiti kao jedna vrsta demo verzije.

Zašto ovo nije recenzija? Gdje je ocjena igre?

Komentari (2)

  • Bojko

    24.03.2022 - 18:59

    Lajkam novi format. I zgodna igra. 👏🏻

  • Shaman

    24.03.2022 - 21:44

    Koja razlika u cijeni na Steamu i Nitendu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?