HCL.HR

Odabrali smo najbolje pokemone po vrstama, nije nam bilo lako! (2. dio)

Žarko Ćurić 10.11.2022.   •   6 komentara


Uskoro ćemo dobiti još jednu generaciju pokemona, a mi smo se tim povodom upustili u nezahvalan posao odabira najboljih pokemona iz dosadašnjih generacija, razvrstanih prema različitim tipovima.

Ususret novoj generaciji pokemona, koja stiže kroz igre Pokemon Scarlet i Violet, odlučili smo se prisjetiti prethodnih osam generacija i izabrati po dva najbolja predstavnika svakog tipa pokemona. Gotovo nemoguć zadatak, ali netko je i to morao učiniti!

Nakon prvog dijela u kojem smo prošli kroz prvih šest tipova pokemona (Bug, Dark, Dragon, Electric, Fairy, Fighting), bacamo se sada na sljedećih šest vrsta. Pa da vidimo tko je moj predstavnik za Fire, Flying, Ghost, Grass, Ground i Ice tipove!

Najbolji Fire pokemon: Scorbunny
Prva Fire pratilja: Charizard

Zašto je najbolji: Sorbunny je pravi mali rastrčani zeko. Prilikom brzog trčanja stvara toliku toplinu da iza sebe ostavlja vatreni trag. Kroz svoje kasnije evolucije pokazuje i veliku ljubav prema šutanju okruglih objekata, pa i ne čudi njegovo ime koje se jasno veže uz englesku riječ za postizanje pogotka.

Kao partner u stvarnom životu: Ovaj lakonogi prijatelj super bi došao kao partner za dostavljača. Brza dostava paketa, izbjegavanje ljutitog psa i rad u svim vremenskim uvjetima samo su neke od preporuka.

U kuloarima se šuška: Tabani na Socrbunnyjevim nogama navodno donose sreću. Ili je to samo podmukli način od našeg zekonje da izmami koju besplatnu masažu nogu.

Drugi izbor: Naravno da se Charizard morao naći na ovoj listi. I to ne bilo koja izvedba, nego pričamo o Mega X evoluciji s kojom je naš stari prijatelj napokon postao i zmaj. A osim toga, ova crno-plava kombinacija mu super stoji!

Najbolji Flying pokemon: Altaria
Prva Flying pratilja: Rookidee

Zašto je najbolji: Kada pričamo o letećim pokemonima, ne mogu jednostavno da automatski ne pomislim na labuda s perjem koje izgleda poput oblaka. Altaria često lebdi zrakom zahvaljujući svojim mekanim pahuljastim krilima, bez prevelikog napora. Najčešće ćete ih naći kako lebde iznad šuma, njihovog prirodnog okruženja.

Kao partner u stvarnom životu: Altaria bi bio idealan partner svim djelatnicima u porodilištu. Njegovo meko perje služilo bi kao topla deka sigurnosti, a svojim pjevanjem koje uspavljuje unijeli bi spokoj kako malim bebama, tako i novim majkama.

U kuloarima se šuška: Ako čujete pjevušenje iz oblaka i odjednom postanete jako pospani, velika je vjerojatnost da je jedna Altaria preletjela upravo iznad vas.

Drugi izbor: Rookidee neodoljivo podsjeća na plavetnu sjenicu, no usput je i prilično borben te će se boriti protiv svakog pokemona, bez obzira na njihovu veličinu ili snagu.

Najbolji Ghost pokemon: Gengar
Prva Ghost pratilja: Shedinja

Zašto je najbolji: Ovaj ljubičasti zloćko je sve što očekujete od jednog duha. Nestašan i zločest, Gengar je uvijek spreman za spačke, poput strašenja ljudi iskakanjem iz njihovih sjena. No Gengar je usput i jako odan pokemon koji će nakon što se sprijatelji s trenerom, biti vječito odan. Za mene će Gengar uvijek biti broj jedan pokemon na mojoj listi.

Kao partner u stvarnom životu: Gengar bi bio odličan pomoćnik bilo kakvim pregovaračima na državnim razinama. Smanji temperaturu sobu, malo prestraši protivničkog pregovarača i spreman si da izvučeš najbolju ponudu za svoju državu/grad!

U kuloarima se šuška: Svojom prisutnosti Gengar smanjuje temperaturu za 5 stupnjeva Celzijusa. Pa ako ikada hodate mračnom ulicom i osjetite trnce hladnoće, pripazite na svoju sjenu!

Drugi izbor: Shedinja je totalni sve ili ništa pokemon. Ima samo 1 HP zdravlja, no usput je totalno imun na 13 tipova napada, pa uvijek unosi nepredvidljivost tijekom borbi.

Najbolji Grass pokemon: Decidueye
Prva Grass pratilja: Abomasnow

Zašto je najbolji: Ako ste se ikada pitali kako bi vilenjaci izgledali u obliku sove, bacite pogled na Decidueye. Zelena kapuljača, luk i strijela te povez na prsima naprosto odiše štihom šumskim vilenjaka. Ovaj leteći strijelac iako izgleda jako cool, ako ga iznenadite, počet će s masovnim paničarenjem.

Kao partner u stvarnom životu: Decidueye bi mi savršeno dobrodošao kao zaštitaru. Skrovit, no usput brz da djeluje na bilo kakvo šuškanje. Osim toga, svojim umijećem sa strijelama sigurno bi bez problema prošao na poligonu za oružje.

U kuloarima se šuška: Decidueye se lako maskira u krošnjama drveća, a nakon toga u roku desetine sekunde može se obrušiti, naciljati i ispaliti strijelu prema svojem protivniku.

Drugi izbor: Abomasnow je poput velikog snježnog bora, pa me nekako uvijek uhvati nostalgija za božićnim ugođajem kada ga vidim. A opet, u neku ruku podsjeća i na čuvenog jetija. Možda zato nikada nismo ni pronašli jetije, jer se skrivaju u borovima!

Najbolji Ground pokemon: Hippowdon
Prva Ground pratilja: Donphan

Zašto je najbolji: Hippowdon naprosto izgleda kao zastrašujuća sila prirode. Ovaj nilski konj lako se isprovocira, no nakon toga nije najpametnije stati mu na put. Njegove snažne čeljusti navodno mogu prepoloviti automobil. Inače, svaki spol ima drugačiju boju kože – mužjaci su smeđe boje, dok su ženke sive.

Kao partner u stvarnom životu: Hippowdon bi mi bio idealan partner na bilo kakvom gradilištu. Vječno dostupan pijesak, ogromna snaga i čeljust koja može savinuti ili slomiti bilo koji metal bi značajno bi mi ubrzalo radove na novoj zgradi.

U kuloarima se šuška: Često možete vidjeti da se pijesak isipa kroz Hippowdonove velike pore na leđima. Ovaj proces se događa radi pročišćavanja starog pijeska te uzimanja novog.

Drugi izbor: Donphan je simpatični slonić koji se može sklupčati u oblik lopte te tako terorizirati svoje protivnike. Osim toga, ima prilično istančano osjetilo mirisa, pa može uz pomoć svoje surle namirisati dragulje.

Najbolji Ice pokemon: Cloyster
Prva Ice pratilja: Kyurem

Zašto je najbolji: Cloyster izgleda kao prava ubojita školjka. Jednom kada se zatvori u svoj snažni oklop, nije ga moguće nikako otvoriti izvana. Cloysteri se primarno nalaze na morskom dnu, u dubokim mračnim dijelovima gdje se skrivaju između kamenja i koralja te vrebaju potencijalne žrtve.

Kao partner u stvarnom životu: Cloyster bi mi sigurno bio partner iza koktel šanka. Uvijek dostupan led, šiljci koji lako otvaraju sve čepove te brzo okretanje za nezaboravno šejkanje sastojaka učinili bi svaki koktel koji Cloyster radi nezaboravnim iskustvom.

U kuloarima se šuška: Oklop od Cloystera je navodno tvrđi od dijamanta, a šiljci na njegovom oklopu i čelu su još čvršći. Navodno se ti šiljci redovito oštre zbog utjecaja snažnih podvodnih struja.

Drugi izbor: Kyurem je jedan od najvećih antagonista u pokemon svijetu, pa bi bilo stvarno šteta ga izostaviti. Ovaj ledeni zmaj navodno čak jede ljude i pokemone, a jedino što zaustavlja njegovu razornu unutarnju snagu je led koji se stvara po njegovom tijelu. Prema nekim pripovijetkama, Kyurem je izvanzemaljac došao naknadno u Pokemon svijet iz svemira.

S Ice tipom smo završili i drugi dio naše liste. Kao i prošli put, javite nam koji su vaši odabiri za navedene tipove u komentarima. A uskoro očekujte i posljednji, treći dio ovog specijala ususret izlaska Pokemon Violet i Scarlet recenzije!

Komentari (6)

  • Bronson

    10.11.2022 - 19:23

    Monster Tamer pliz

  • Scizor1950

    10.11.2022 - 19:43

    Sviđa mi se ghost i ground izbor 👌
    Evo moja ekipa:

    Fire: Rapidash, Arcanine (Hisuian)
    Flying: Staraptor, Skarmory
    Ghost: Gengar, Trevenant
    Grass: Dhelmise, Breloom
    Ground: Gliscor, Steelix
    Ice: Sandslash (Alolan), Mamoswine

  • Monster Tamer

    10.11.2022 - 20:18

    Odlični Pokemoni Žarkić, ovo su moji najbolji po vrstama:

    Najbolji Fire Type: Talonflame
    Prva Fire Type pratilja: Mega Charizard

    Najbolji Flying Type: Pidgeot
    Prva Flying Type pratilja: Staraptor

    Najbolji Ghost Type: Gengar
    Prva Ghost Type pratilja: Chandelure

    Najbolji Grass Type: Mega Sceptile
    Prva Grass Type pratilja: Serperior

    Najbolji Ground Type: Mega Gharchomp
    Prva Ground Type pratilja: Diglett

    Najbolji Ice Type: Glalie ( Pokemon Mystery Dungeon Explorers of Darkness – moj glavni Pokemon u igri zbog napada Blizzard koji je izuzetno koristan protiv vrlo neugodnog Monster House-a koji se javlja na višim katovima raznih proceduralno generiranih tamnica ).
    Prva Ice Type pratilja: Articuno

  • Motor City Bengals

    10.11.2022 - 21:34

    Upravo igram Scarlet, vec sam nekih 5 sati u igri, igram na jp textu. Sutra zadnja epka u anime Pocket Monsters (2019) – Finals part IV!

  • Rastmahatta

    11.11.2022 - 09:22

    Umjesto zodiak znakova uvesti Pokemone ako se mene pita

  • ZelenaPanda

    21.11.2022 - 14:18

    Po meni najbolji ground type bi bio Wooper ili njegova evolucija(zaboravio sam kako se zove). Za fire type definitvno ne scorbunny po meni najgori fire starter pokemon.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?