HCL.HR

Igrali smo Watch Dogs 2

Aleksandar Roknić 14.06.2016.   •   25 komentara


Naša ekipa u Los Angelesu dobila je priliku zaigrati Watch Dogs 2 na posebnom eventu prije E3 sajma. Evo kako nam se svidjelo.

watch-dogs-2-e3-preview

Dan prije Ubisoftove velike E3 konferencije pozvani smo na ekskluzivnu priliku odigravanja rane verzije Watch Dogsa 2 iza zatvorenih vrata s još nekoliko novinara iz cijelog svijeta koji su se našli u Los Angelesu zbog E3 sajma. Ubisoft je gameplay demo spremio na PS4 konzolama, a prilikom igranja smo dobili priliku igrati zajedno s osobnim „vodičem“ kroz igru, koji nas je upoznavao s osnovnim mehanikama igre te gameplayom općenito. U našem slučaju to je bio Colin Graham, Animation Manager.

Sam početak je bio klasično upoznavanje s kretanjem lika unutar igre, odnosno virtualnog San Francisca. Iako je Watch Dogs 2 već na prvi pogled vrlo sličan prvom dijelu, već nakon prvih nekoliko minuta se osjeća da se Ubisoft ovaj put zaista potrudio ispeglati igru te da su sitne zamjerke iz prethodnika ispravljene. Kretanje lika je mnogo preciznije i realističnije – ulazak, izlazak te promjene zaklona su mnogo glađe te ga nisam uspio niti jednom promašiti ili zapeti bezuspješno davajući liku komande.

watch-dogs-2-4

Prvi zadatak je bio prošuljati se u dobro čuvanom prostoru pored čuvara i njegovog psa te hakirati jedan panel. Igrač uvijek ima slobodu pokušati riješiti određeni zadatak agresivnijim načinom, bilo pucanjem ili tučnjavom, no za početak smo odabrali stealth uz malo hakiranja. Zanimljivo je da je pas čuvar prilično zeznut protivnik, jer iako možda neće uvijek direktno vidjeti igrača, može ga nanjušiti, tako da treba što je više moguće izbjegavati dolaziti u doseg njegova njuha. Tako smo sa sigurne udaljenosti hakirali kameru te osmotrili okolinu.

Pritiskom R3 tipke se aktivira NetHack koji na igračevom vidnom polju označava zanimljive „points of hacking interest“. Kod samog hakiranja, igrač može sam doći do tog panela ili poslati malog kotrljajućeg „robota“, koji će se mnogo neprimjetnije došuljati te hakirati željeni panel. Robot je usitinu odličan odabir za hakiranje u prostorima koji su teži ili gotovo nemogući za stealth pristup. Uz kotrljajućeg „robota“, igrač na raspolaganju ima i malog letećeg drona, koji obavlja istu zadaću, samo iz zraka.

Hakiranju raznih dijelova svijeta možete pristupiti osobno, ili kroz daljinski upravljane gadgete poput malog kotrljajućeg robota i letećeg drona.

Kako su čuvar i njegov pas bili preblizu panela kojeg je trebalo hakirati, morali smo pribjeći nešto agresivnijim metodama. Dužim pritiskom na tipku R1 se aktiviraju dodatne opcije hakiranja, gdje smo odabrali „Proximity“ koji aktivira eksploziju hakiranog predmeta (u ovom slučaju klima uređaj) te „Distraction“, koji je svojom bukom privukao i čuvara i njegovog psa. Čim su prišli dovoljno blizu da aktiviraju zamku, klima uređaj je eksplodirao te ih onesposobio oboje. 1-0 za nas.

watch-dogs-2-5

Watch Dogs 2 će nuditi igračima i kooperativno obavljanje misija. Samo spajanje u co-op je zaista ultra jednostavno i brzo te bi moglo poslužiti kao primjer mnogim drugim igrama koje pokušavju istu stvar. Čim se drugi igrač spoji u tekući session, dovoljno je doći do njega te trokutom odabrati „coop join“ i voilla, možete početi zajedno obavljati misije.

Budući da je sljedeća misija bila malo udaljenija, imao sam izbor ili voziti se do tamo ili, ukoliko sam ikad bio u blizini tog mjesta, teleportirati se do tamo. Za početak smo krenuli autom, što se pokazalo kao dobar odabir jer vam sada mogu prenijeti kako su vozna svojstva autombila primjetno bolja i prirodnija. Automobili imaju konkretniju masu, a osjećaj vožnje je malo manje arkadan. Kad sam to spomenuo pred svojim vodičem iz Ubisofta, rekli su mi da će svaki auto u igri imati različiti vozni model.

Najdraži mi je bio jedan crveni sportski auto (rekao bih talijanski), koji je bio dosta lagan, poletan i brz te je bilo čak i poprilično zabavno s njim jurcati po uličicama te izbjegavati promet iz suprotnog smjera. U svakom slučaju, za razliku od prvog Watch Dogsa, automobili ovdje su vrlo agilni i u lako upravljivi.

watch-dogs-2-2

U sljedećoj misiji, moj coop partner i ja trebali smo upasti u strogo čuvani posjed, onesposobiti čuvare te pokupiti dva bitna dokumenta za priču. Tako smo prvog čuvara riješili u duetu, kolega ga je privukao bukom, hakirajući nešto, dok sam ga ja kada mi je došao blizu onesposobio s podmuklo tihim stealth napadom.

Polako smo se šuljali i rješavali protivnike, dok se nisam malčice zaigrao i previdio jednog na prozoru koji je odmah raspalio po meni i alarmirao sve ostale. Tu dolazimo do još jednog odličnog elementa u Watch Dogsu 2, a to je taj osjećaj sveopćeg kaosa. Ukoliko se oglasi alarm, vrlo je lako naći se okružen povelikim brojem protivnika i poginuti na licu mjesta. Kaos se vrlo lako otme kontroli i djeluje mi kao da će biti zabavan izazov pokušat ga držati pod kontrolom.

Ukoliko se oglasi alarm, vrlo je lako naći se okružen povelikim brojem protivnika i poginuti na licu mjesta.

U takvom sveopćem kaosu pomaže vrlo precizan sustav ciljanja, koji u dvojci također djeluje bolje od jedinice. Ne znam je li to do mojih refleksa i skilla ili je napucavanje zaista toliko olakšano i jednom riječju – dobro. Nisam osjetio auto-aim da mi pomiče ciljnik, a zaista je ubijanje protivnika čak i headshotom vrlo jednostavno i lagano. Kad se već dotičem ciljnika, on je jedina zaista negativna stvar koju sam mogao primijetiti u ovoj prezentaciji. Bijele je boje zbog čega je često slabo vidljiv pa u trenucima kada brzo treba nekog ili nešto označiti za hakiranje ili naciljati prilikom pucanja, vrlo lako dolazi do nepotrebnog traženja mete. No, vrlo je vjerojatno da će do izlaska igre taj problem ispraviti.


Grafika je iskreno na razini prvog dijela, možda mrvicu bolja, no ništa spektakularno. San Francisco kao grad izgleda jako lijepo, svakako zanimljivije od Chicaga u prvom Watch Dogsu, a Ubisoft obećava da je centar grada toliko realno prenesen u igru da će se stanovnici tog grada i oni koji ga poznaju moći snalaziti po njemu bez ikakvog problema, čak možda i pronaći svoju kuću ili mjesto gdje rade.

Iako do izlaska igre ima još dovoljno vremena da se ispeglaju svi detalji, Watch Dogs 2 već u ovoj ranoj verziji koju smo isprobali djeluje vrlo fino ispolirano i svakako zabavno. Uz zanimljiviji grad, aktivnijeg i živopisnijeg glavnog lika, ispeglan gameplay i brojne nove mehanike, Watch Dogs 2 za sada djeluje kao sve što smo se nadali da će prvi Watch Dogs biti.

Označeno sa: , ,

Komentari (25)

  • DonMate

    14.06.2016 - 22:37

    Čini se igra jako zanimljiva i puno bolja od prvog dijela. Vidjet ćemo kad izađe 🙂

  • mile159

    14.06.2016 - 22:42

    Sad kad znam da netko tko nije potplacen govori da je dobra, ulazem velike nade u nju 😀

    • lucho-CRO

      @mile159, 14.06.2016 - 22:47

      Slazem se, uzeo si mi rijeci iz usta..

    • MoGaming

      @mile159, 14.06.2016 - 23:06

      odakle znas da nisu 😉

    • mile159

      @MoGaming, 15.06.2016 - 15:19

      Vjerujem u HCL 😀

    • MoGaming

      @mile159, 16.06.2016 - 12:06

      nema se tu šta vjerovat ili ne,to je postalo normalno da se gaming portalima daju stvari u zamjenu za dobru kritiku

  • Slim1992

    14.06.2016 - 22:43

    Iskreno, nakon prvog djela se vidio ogroman potencijal, ako taj potencijal iskoriste sa ovom igrom, imamo uspjesan serijal koji ce nas zabavljati godinama, nadam se da ce biti situacija kao sa prelaza Assasins creed 1 na dvojku, ista stvar, u prvom djelu seosjetio potencijal, drugi ispisao istoriju 🙂

  • Silvio_7Tech

    14.06.2016 - 23:04

    Jel ste probali Ghost možda? Dobar članak!

  • Anomaly

    14.06.2016 - 23:34

    Ja sam pročitao pola, izgleda im se sviđa. 😛

  • Hurt Conveyor

    14.06.2016 - 23:37

    Nisam točno znao izdavača… No, naravno… Ubišrot. Ja se ne mogu sjetiti jedne njihove dobre igre otkako znam za njih. Prvo smo ovo, pa smo ono, pa sam sa ovime pokrenuo ono da se aktivira ovo da onesposobi ono da možemo ovo kada napravimo ono i ako ne napravimo ovo onda se desi ovo. Za moj jednostavan život previše kompliciranja. Čudi me kako sve te komande stanu na joystick hmmm… SNES – 8 tipki i direkcijske tipke. Zabava ekstremna. Ovdje neće biti dovoljno cijela tipkovnica. A govore o pristupačnosti igara lol 😀 Osim hardcore gamera, ne vidim tko će u ovome uživati. Casual tipovi poput mene, ziher ne.

    • Silvio_7Tech

      @Hurt Conveyor, 14.06.2016 - 23:42

      Far Cry 1 – 3? Još si ti livadić.

    • zeljo024

      @Silvio_7Tech, 15.06.2016 - 22:14

      Jao pa gde ces moj omiljeni FPS (Far Cry 1) da mesas sa ubisoftom.
      Jedine igre koje sam ja presao a da ih je pravio bas ubisoft su Tom Clancy’s Splinter Cell i Far Cry 2, od stotina igara koje su oni pravili ja sam presao samo te dve. Eto koliko dobre igre prave 🙁

    • hacksor1234

      @Hurt Conveyor, 15.06.2016 - 00:42

      Far Cry 3 je bio super ocenjen?
      Assassins creed 2 prekretnica u svetu gaminga
      Bez obzira kakav bio ubisoft znaju napraviti dobre igre,
      I nijedna njihova igra nije nimalo komplicirana,kada sam gledao gameplayeve za ac2 mislio sam penjanje po zidovima sto je to tesko izvesti,ono stisnes 2 tipke na tastaturi,nije sve tesko kao sto izgleda

    • Silvio_7Tech

      @hacksor1234, 15.06.2016 - 23:18

      Kako za koga, izgleda 😛

  • Krumpirko

    14.06.2016 - 23:41

    svida im se

    • funky0308

      @Krumpirko, 15.06.2016 - 08:51

      Hihi…dobili privjesak i kape WD2 i rto dobre igre… Ajde, neka, samo neka bude dobrih igara. Neka uspije i COD i BF i Ghost i sve ostalo, super.. Imati cemo sta igrati

  • Mentor

    15.06.2016 - 02:53

    Neznam šta da očekujem od ove igre, većina se opekla na prvom djelu. Volio bi da ovaj dio stvarno uspije, igra ima zanimljiv koncept koji može dosta dugo da zabavlja.

  • funky0308

    15.06.2016 - 08:53

    A vi ste tamo kao akreditirani novinari? Opa..suoer. Mislio sam da ste otisli kao ostala raja. Rastete stalno i idete u dobrom smjeru. Bas mi je drago radi vas, sretno i samo naprijed. Go HCL

  • goldfinger

    15.06.2016 - 08:54

    Pa,i prvi dio nije bio tako loš,a dvica,za sad,vuče na još nešto bolje i kvalitetnije..

  • Stipa2706

    15.06.2016 - 09:58

    Očito da se isplati otvoriti YouTube kanal,nisam igrao prvi dio,ali mogao bih ga probati.

  • griki bog

    15.06.2016 - 11:16

    Blago vam se!

  • Dizzdy

    15.06.2016 - 11:59

    Neznam dali da ocekujem downgrade ??

    • Vladan98

      @Dizzdy, 15.06.2016 - 16:08

      Da li da ocekujem da ces nauciti gramatiku ?

    • ivancrogaming

      @Vladan98, 11.07.2016 - 14:41

      Duhovit si

  • baDarmageddoN

    15.06.2016 - 20:43

    Svaka čast HCLu, njihove recenzije su mi uvijek odmjerene. Ocjene su mi na prvu ponekad teško objašnjive u odnosu na tekst kojeg onda još jednom pročitam pa mi ponekad opet nije jasno ali ok. Recenzija prvog nastavka mi je bila pogođena. Ocjena isto pogođena. Ocjena korisnika mi je ipak bila preniska. E sad, meni tu jako fale online modovi koje gta v ima. Pošto je to Ubisoft tu nikad ne znam što da očekujem. Downgrade me ne zanima ovdje niti 5% čisto zato jer sam uvjeren da će je opet biti. A nadam se da će im side misije biti sa nekom dobrom nagradom, i da će neke biti ozbiljnije prirode jer to mi fali u takvim igrama koje imaju tu moć da to naprave. Glavni lik mi se za sada čini kao neki COD noob kojem se povremeno nešto posreći a konstantno glumi da je frajer. Draža mi je bila premisa Aidena, no znamo svi kako je to završilo. Ukratko, ne vjerujem da će mi ovo biti puno bolja igra od originala. Htio bih da se varam jer je sama ideja tog serijala meni interesantna 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?