HCL.HR

Recenzija

NBA 2K20

razbijanje pressinga

Tomo Cole

Već više od čitavog desetljeća košarkaški serijal NBA 2K nema ozbiljnu konkurenciju. Neki će možda reći da je tako i bolje – barem nema prepiranja kao kod nogometnih simulacija, zna se što valja i tu je kraj priče. No, takva pozicija ovom je serijalu omogućila da proturi odvratnu politiku kojom je zadnjih nekoliko NBA 2K igara donijelo nepodnošljivo sporo napredovanje ako ne želite platiti išta više osim same igre. Imidž kvalitetne igre time je bio okaljan, ali bankovni račun bio je pun novca zarađenog mikrotransakcijama i tvorci igre nisu se baš trudili opravdavati igračima koji su se bunili protiv toga.

Međutim, ove su godine ponosno izjavili kako su primijetili problem: igračima je sve manje zabavno igrati glavni MyCareer mod s likom koji nikako da se iz srednje žalosti razvije u respektabilnog košarkaša. Obećali su zato pošteniju igru i manje razvlačenja pa se nameće pitanje – jesu li to obećanje ispunili?

Pomak definitivno postoji. U tridesetak sati provedenih u MyCareer modu došao sam do ukupne ocjene 83, za što mi je u prošlogodišnjem izdanju trebalo dvostruko više vremena. Ulaganja sponzora u košarkaša sada su češća i veća pa su bonusi izdašniji, kao i nagrade. Baza fanova oko vašeg igrača raste znatno brže nego prije. Smatram kako je napredovanje dobro izbalansirano i sada barem djelomično poštuje uloženi trud.

Ulaganja sponzora u košarkaša sada su češća i veća pa su bonusi izdašniji.

Kažem djelomično jer se gorak okus u ustima i dalje osjeti. Kad se pojavite u Neighborhoodu ponovno vas zapljusne spoznaja da vam je trud nagrađen slabije jer igri niste dali još novca. Mikrotransakcijski snobovi s posebnim frizurama, tetovažama, skupim dresovima, još skupljim nakitom podsjete vas na to da vi ne možete uložiti toliko vremena u NBA 2K20 koliko drugi mogu uložiti novca da ubiju svaku pomisao na fair play. Eto potvrde parola da uvijek najgore prođe radnička klasa, uvijek se radi protiv interesa seljaka i sl. Ali hej, za 60 eura dobijete Idrisa Elbu za mentora u igri.

Prošle je godine NBA 2K uveo je svježinu u prezentaciji MyCareer moda te nam filmski približio ulazak u NBA kroz koledž, Kinesku košarkašku ligu, pa razvojnu G-Ligu. Cijeli taj put bio je pomalo humorističan, i to ne namjerno, ali je ipak ponudio nešto drugačije. Ove godine Visual Concepts je opet osmislio nešto novo. Idris Elba je trener s kojim se vaš lik sukobi nakon što njegovom kolegi koledž ukine stipendiju zbog ozlijede. Sukob protiv autoriteta biva kažnjen, no ovo je ipak priča o uspjehu pa vaš lik naposljetku dospije do NBA lige. Sve u svemu, uvod traje otprilike tri sata i uvjerljiviji je nego neki prijašnji zapleti.

Idris Elba glumi trenera s kojim se vaš lik sukobi nakon što njegovom kolegi koledž ukine stipendiju zbog ozlijede.

Alat za izradu lika kudikamo je detaljniji i precizniji jer u startu birate kakvog lika želite kontrolirati. Prošle iteracije NBA 2K igara nudile su samo izbor pozicije i to je bilo to. MyPlayer Builder na početku vaše NBA priče nudi potpunu kontrolu u odabiru koje će nam biti prednosti, a koje mane i sve je to povezano s vještinama i mogućnostima. S tako jakim alatom sada imamo veću šansu profilirati se poput nekih košarkaških legendi koje su specifične po svojim vještinama. Naime, kad kreirate svog lika unaprijed možete vidjeti maksimalni potencijal po svim atributima koji su vezani kako za uspješnost šuteva, kontrolu lopte, ofenzivnog i defanzivnog djela igre tako i fizikalne atribute poput brzine, snage i izdržljivosti. Na kraju vam igra pokaže na koja tri legendarna košarkaša najviše podsjećate s onim što ste složili.

Prezentacija života u NBA svijetu jednostavno briljira. Svaki dan odradite trening kako biste unaprijedili vještine koje od vas kreiraju unikatnog ubojicu na parketu. Pa odradite utakmicu, pa vam zafali malo snage i trebate novi boost pa odete u GATORADE teretanu i kroz 15 minutne treninge podignete fizikalne atribute za tjedan dana u igri, što je poprilično zabavno i nudi neku vrstu satisfakcije. Kad ste na nekoj utakmici glavna tema, dajete intervjue, potpisujete autograme i ispunjavate obveze prema sponzorima. Jako uživam u ovom modu i po prvi put mi je MyCareer mod draži nego MyLeague mod. A kad sam već kod MyLeaguea, tu se nije mnogo toga mijenjalo. I dalje je to mod koji nudi apsolutnu slobodu kod vođenja momčadi i kompletnu paletu podešavanja svega što vam padne na pamet.

Prezentacija života u NBA svijetu jednostavno briljira.

Najveća novost uz već postojeće modove jest mogućnost igranja WNBA lige. Ženska inačica NBA lige pritom nije samo marketinški trik da se proširi baza fanova. Naime, odmah se na prvu po kontrolama osjeti razlika u igranju s muškim i ženskim ekipama. Košarkašice imaju zasebne modele – nisu samo feminizirane verzije muških modela nego svaka kretnja, skok, dodavanje, polaganje te šut imaju svoju specifičnost u odnosu na košarkaše. S obzirom da je ovo prva implementacija ženske košarke u NBA 2K serijalu, rezultat je iznenađujuće dobar, ali vjerojatno nije novitet koji će zainteresirati veterane serijala.

MyTeam mod je poput minskog polja u kojemu su mine zapravo mikrotransakcije, a polje je kockarnica. Ako mene pitate, lutrija kakvu pruža MyTeam mod nema što raditi u jednoj sportskoj igri i mislim da je to za osudu. Uvođenjem kojekakvih kockarskih shema otišlo se toliko daleko da je Ultimate Team mod iz Fife kamilica naspram ovoga. Međutim, činjenica je da se uz NBA 2K20 može dobro zabaviti i ako MyTeam jednostavno ignorirate. A to vam radi vašeg zdravlja i toplo preporučujem.

Uz NBA 2K20 može se dobro zabaviti i ako kockanje jednostavno ignorirate. A to vam radi zdravlja toplo preporučujem.

Na terenu je ove godine više ispravaka nego noviteta. Balans između igrača, pogotovo onih nesrazmjernih, je doveden do savršenstva. Više nema situacija u kojima vas tromi igrač sustiže ako loptu ukradete s bržim, atletski građenim košarkašem. Šutevi su dobili „facelift“ pa je sada puno ugodnije šutirati, odnosno pokušati imati savršen izbačaj. Animacije su također osvježene i nisam imao dojam da se radi o recikliranom sadržaju.

Konekcija tijekom igrana preko mreže je zadovoljavajuća, a matchmaking funkcionira dobro i brzo. Povremeni pad performansi vidljiv je u nekim trenucima, kao da igra proštuca nekoliko sekundi. To nije čest slučaj, ali moram priznati da je PlayStation 4 verzija igre prošle godine bila malo stabilnija. Svejedno, to je nešto što se može izgladiti ažuriranjem.

NBA 2K20 u biti i jest jedno veliko, izglađeno ažuriranje. Nije to revolucionarno izdanje, ali je ima svojih pomaka te je u većini segmenata nadogradnja iskustva koje je u srži bilo dobro i prošle godine. Naravno, ima i pomaka na gore jer su tumori mikrotransakcija i dalje su prisutni u određenim dijelovima igre te su metastazirali u kockarske mini-igre koje jesu za osudu. No, ne može se reći da NBA 2K20 nema ništa novo. Tu je potpuno nova priča, a po prvi put u serijalu i WNBA liga. Vjerujem da je i sam MyCareer mod dovoljan razlog za igranje NBA 2K20, ali isto tako razumijem ako nekoga ne zanima WNBA pa mu to nije relevantan novitet.

Kako je strukturirana ocjena ove igre?

Recenzija je rađena na primjerku igre za PlayStation 4. Primjerak igre za recenziranje ustupio nam je njezin izdavač.

Označeno sa: , ,

Slično kao i prošle godine, igra je zabavna ako se klonite određenih modova i fokusirate se na sam gameplay. A nije ni da imamo bolju košarkašku simulaciju.

80 Naša ocjena
  • ubrzano napredovanje
  • fantastičan uvod u MyCareer mod
  • dodatak WNBA lige
  • ispod svih mikrotransakcija još uvijek jako dobra simulacija košarke
  • Neighborhood je pakao zavisti
  • MyTeam je pakao kockanja

Komentari (67)

  • NeoGames

    24.09.2019 - 13:45

    Previse previse

    • Masterchief

      @NeoGames, 24.09.2019 - 16:38

      Ova igra zaslužuje jednaku ocijen kao i recenzija, a pogotovo kao što i sama ocijena na kraju. 0/999999999999999999999999

  • blacklist0907

    24.09.2019 - 14:32

    Kockanje u igri a smiju djeca igrat… Ovu igru treba bojkotirat jer nema nis previse novog a casino je u fokusu… Fuj

    • xx1111

      @blacklist0907, 24.09.2019 - 17:32

      Šta može djete u casinu kad nema ni 5 kuna ? ova igra je dobra za djecu jer ih uči da bez novca nema kockanja i da treba počet radit ako se hoćeš kockat

    • blacklist0907

      @xx1111, 24.09.2019 - 17:54

      Ma odlicna je…kockanje pogotovo

  • TorcidashFromCroatia

    24.09.2019 - 14:45

    Samo zbog tog kockanja u MyTeamu trebalo je igri oduzeti 50 bodova, ako ne više!Kako ova igra može bit za djecu!?Još nešto: jeste vi plaćeni od 2k da joj date ocjenu 80!?

    • Hadvar

      @TorcidashFromCroatia, 25.09.2019 - 09:02

      kockanje u igri: -50
      copy-paste igra svake godine: -50
      to oduzmes i dobis objektivnu ocijenu

    • TorcidashFromCroatia

      @Hadvar, 25.09.2019 - 12:56

      Slažem se u potpunosti

  • SanKa

    24.09.2019 - 14:59

    hmmmm, bolje od ocekivanog..cak i razmisljam….jel moze autor ili netko elaborirati što je toliko skandalozno kod MyTeam moda ? cuo sam da je kockanje ,al ne kuzim kako tocno

    • TorcidashFromCroatia

      @SanKa, 24.09.2019 - 15:30

      Krajem kolovoza je izašao trailer za MyTeam mod. Mislio si sa je tu glavna tema košarka? E, prijatelju moj, u krivu si! Trailer pokazuje card packove, slot mašine, pachinko mašine, rulet itd. I uz sve to, ESRB smatra sa je igra E (za svakoga) a PEGI smatra da je igra za dječicu od 3 godine i više!

    • Whynot?

      @TorcidashFromCroatia, 24.09.2019 - 17:27

      Koliko znam prativši odredjenog 2K youtubera, trenutno je ili predsjednik ili potpredsjednik ESRB-a CEO Take-Two Interactive. Jedina eksplanacija je da je korupcija na djelu.

    • TorcidashFromCroatia

      @Whynot?, 24.09.2019 - 17:57

      Da. Točno to.

    • Zoran Žalac

      @Whynot?, 24.09.2019 - 18:31

      Nije ti baš uvijek pametno vjerovati sve što čuješ od YouTubera koji izmišljaju kontroverze da bi zaradili na tvom gledanju. U ovom slučaju CEO Take-Two Interactivea Strauss Zelnick nije predsjednik ni potpredsjednik ESRB-a… To sam možeš doznati u roku pola minute pretragom na Googleu. Tako da to nije istina. Sad, zašto oni toleriraju kockanje u E rated igri, druga priča.

    • Whynot?

      @Zoran Žalac, 25.09.2019 - 17:26

      Pardon, pogrešno sam razumio lika. Naime, uvaženi gospodin Zelnick je clan uprave ESA-e (vlasnika ESRB-a). Po meni to je ocigledna korupcija, a to što se tebi otkopavanje tajni ne dopada i nazivaš ga “izmišljanjem kontroverzi” je sketchy u najmanju Zorane.

    • Zoran Žalac

      @Whynot?, 25.09.2019 - 19:17

      ESA je osnovan i sastavljen od ljudi unutar industrije videoigara kako netko izvana ne bi regulirao što je prihvatljivo za videoigre, a što nije. Sad, ESA ima svojih problema, užasnih, ali ne mislim da je to ikakva korupcija na djelu. ESRB ima nadležnost za američko tržište, a ni PEGI ni USK u Europi nisu donijeli drugačije mišljenje. U načelu se slažem da je sve sketchy, ali realno – vrlo mali broj ljudi uopće mari za te dobne rejtinge. Fortnite ne bi smjela igrati djeca mlađa od 13 godina, a vjerujem da je barem trećina ukupne publike ispod te dobne granice.

    • Masterchief

      @SanKa, 24.09.2019 - 16:39

      I još k tome je igra puna buggova koji su u nekim slučajevima u potpunosti zaustavili napredak igrača.

  • Deus

    24.09.2019 - 15:48

    Šta vi iz HCL-a kockate na veliko a? Da 80 majko mila
    Šta se zbiva s Vama????????????

    • Masterchief

      @Deus, 24.09.2019 - 16:35

      Pa gambling simulator20 može dobit 80, a neke igre koje ga puno više zaslužuju, ne mogu. Logično…

    • Play for fun

      @Masterchief, 24.09.2019 - 17:40

      Pa da. Baš logično..

    • Play for fun

      @Deus, 24.09.2019 - 17:13

      Znaju oni iz HCLa a mi smo budale! Tako je bilo sa recenzijom PESa, tako je sada i sa ovim.

  • Hadvar

    24.09.2019 - 16:06

    Ova igra je pokazatelj gdje je krenula gaming industrija. Fuj. Druga najgore ocijenjena igra na steamu

  • Cole

    24.09.2019 - 16:11

    Nitko nije plaćen od strane nikoga. Zašto bih kao recenezent pratio neke trendove gdje bih rušio igri ocjenu za pet decimala?! Rusio sam ju za cijelu decimalu, a kao opravdan razlog tome stoji kvalitetna igra u svim ostalim segmentima.

    • Sotrovno

      @Cole, 24.09.2019 - 16:34

      Nema potrebe za pojašnjavanjem i pravdanjem, vjerujem da je objektivnost bila na razini 😀 To što nekima smeta kockanje u igri i slične gluposti, so be it. Ne kupiš igru ako ti neki segmenti smetaju i done deal.

    • Masterchief

      @Sotrovno, 24.09.2019 - 16:36

      Po toj logici bi SAD mogao baciti nuklearku na Njemačku jer ti ne živiš u njoj. Zvuči glupo, zar ne?

    • Zoran Žalac

      @Masterchief, 24.09.2019 - 17:46

      … Ček, šta? Kupovanje igara i bacanje bombi… šta?

    • Sotrovno

      @Masterchief, 25.09.2019 - 10:07

      Skrenuo si sa teme i to debelo. Imaš igru (pod pretpostavkom da je finalni proizvod) koju. da bi igrao, MORAŠ platiti. Je li te tko prisiljava da ju kupiš ako ti neke stvari ne odgovaraju u njoj? Stvari poput kockanja, mikrotranskacija, lootboxova etc. Jednostavno, ako nisi zadovoljan prikazanim, ne kupiš. Recezent je gore lijepo napisao da ne podržava opciju kockanja ali, da za razliku od prijašnjeg naslova, možeš ostvariti brže progres kao F2P igrač.
      A što se tiće nuklearke, SAD bi mogao baciti nuklearku gdje hoće neovisno o mom mišljenju jer je ja kupiti ne mogu, sve i da hoću. Ako se već vodimo nekom logikom.

    • blacklist0907

      @Sotrovno, 24.09.2019 - 16:50

      Ako je tebi normalno da klinac prvi put vidi kak je u kasinu kroz igru koja bi trebala bit kosarka onda ne vidim razlog zasto klincima zabranit duhanske proizvode i alkohol

    • Petar Marjolovic

      @blacklist0907, 24.09.2019 - 23:20

      Kad već mogu kockat pa da potpuno uživaju.

    • Sotrovno

      @blacklist0907, 25.09.2019 - 10:11

      Prvenstveno, ako ti kao roditelju smeta taj aspekt igre za tvoje klince (totalno razumljivo da budem jasan) ne kupiš tu igru te napišeš negativan dojam njima po pitanju toga. Nema smisla hvatati recezenta za rukav i govoriti da nije objektivan (ne kažem da si to ti rekao, al’ just in case) kao je lijepo napisao kako stvari stoje.
      A kad već spominješ duhanske proizvode i alkohol, nisam primjetio da se mnogi drže tih pravila (od marketa, kafića i klubova) pa ne vidim hajku ispred ministarstva koje je zaduženo za to. Isto kao što ne vidim hajku zbog otvaranja pustih kladionica u blizini škola. Double edge zar ne?

    • Petar Marjolovic

      @Sotrovno, 25.09.2019 - 10:18

      To što si rekao je kao da legaliziraju marihuanu za djecu svih uzrasta i prema tebi se niko ne bi imao pravo buniti jer je ne moraju kupovat!? Genijalno…

    • blacklist0907

      @Sotrovno, 25.09.2019 - 14:22

      Fora je u tome kaj ne zelim takvu vrstu mikrotransakcija u igrama opcenito i na nama je ako cemo kupovat takve igre oni ce shvatit da to svi zele

    • Sinek

      @Cole, 25.09.2019 - 15:20

      procitao 3 puta i dalje ne znam o kakvim se decimalama radi

    • Cole

      @Sinek, 25.09.2019 - 18:14

      Ako bi ignorirao mikrotransakcije i gambling mašine u igri, ocjena bi bila 90, što naravno nije, jer sam upravo zbog toga igru kaznio za jednu cijelu decimalu. Umjesto 9.0/10, 8.0/10. Sad jasnije?

    • Masterchief

      @Cole, 25.09.2019 - 18:53

      90? Dobra šala, reskin prošlogodišnje igre koja čak i nekad pokaže ikonu NBA2K19 na računalu, puno, PUNO buggova, jedina stvar u kojoj inovatira je kockanje, a to je definitivno super stvar, zar ne?

    • TorcidashFromCroatia

      @Masterchief, 25.09.2019 - 20:07

      Daaaa, prekrasna stvar! Djeca to jako vole, zato je ocijenjeno 80! Pravi family friendly content!

    • Sinek

      @Cole, 26.09.2019 - 09:12

      brate ti nemas pojma sto je decimala…
      decimale kod broja 5.87 su brojke 8 i 7, ovo sto ti pricas nema smisla
      jasno mi je sad kad si objasnio, smanjio si ocjenu za 1 (jedan)

    • Sinek

      @Sinek, 26.09.2019 - 09:18

      tj. smanjio si za 10, jer ova vasa skala je 0-100 a ne 0-10
      i svatko bi te iz prve razumio

  • Deus

    24.09.2019 - 16:44

    Molio bi Zorana da se javi na ovu recenzije pošto je rekao da razlika između recenzije i ocijene čitatelja ne smije ogromna a ona je trenutno 50%! Evo i citata. Hvala!
    Zoran Žalac
    @Petar Marjolovic, 21.09.2019 – 18:42
    Razlika je 9%, trenutno, to nije toliko velika razlika. Da je odskakanje 33-50% onda bih rekao da nešto nije ok i da je ocjena možda promašena. To bi bila velika razlika.

    • Play for fun

      @Deus, 24.09.2019 - 17:19

      Svaki komentar je suvišan! Pametnom dovoljno.

    • Zoran Žalac

      @Deus, 24.09.2019 - 17:54

      Nisi li ti, ili netko od PES branitelja, tražio da u toj recenziji maknemo ocjene 0-40 jer to nisu bile realne ocjene nego su samo fifa hejteri rušili pesu ocjene? Po istoj logici ovoj igri korisničku ocjenu ruše oni kojima se ne sviđaju mikrotransakcije u igri. A većina takvih igru vjerojatno ni neće kupiti iz principa pa eto – korisnička ocjena 0 iako igru nije ni probao – vs. ocjena recenzenta koji je kockanje osudio, ali naglašava da to nije jedino što igra nudi. Dobro svi znamo zašto su korisničke ocjene niske – da se pošalje poruka. Što je donekle ok i razumljivo – za korisničku ocjenu, gdje igru ne moraš ni igrati da bi ju ocijenio. Nule sigurno nemaju nikakve veze s kvalitetom ili nekvalitetom gameplaya – same košarke, u košarkaškoj simulaciji kao što je nba 2k20.

    • Deus

      @Zoran Žalac, 24.09.2019 - 17:57

      Jesam da,tražio sam Vas to više puta! Slobodno ih i sada makni pa češ dobiti sličnu situaciju.
      Onda bi te molio da mi napokon odgovoriš na poruku,ne novim tvojim pitanjem nego zapravo odgovorom.
      Hvala

    • Zoran Žalac

      @Zoran Žalac, 24.09.2019 - 18:03

      Jer da jedna košarkaška simulacija zaslužuje čistu nulu, ili bilo koju drugu ocjenu do 40, to bi značilo da veze nema sa tim sportom. Recenzija se slaže da je kockanje odvratno i da takvo što ne bi trebalo imati mjesto u jednoj sportskoj igri. Ali eto, nisam vas vidio da prigovarate PES-u radi lootboxa u myClub modu. To vam iz nekog razloga nije bilo za osudu nulom. Naravno da tamo kockanje nije toliko eksponirano kao u nba, ali ako ćete iz principa moralizirati, onda ste i s pesom trebali zauzeti stav pa i njemu dijeliti nule, a ne napadati recenzenta jer je dao “samo” 75. Ovako samo iznosite duple standarde na sunce.

    • Deus

      @Zoran Žalac, 24.09.2019 - 18:13

      Sad kad si maknuo “nule” ocjena opet odskače debelih 37%

    • Zoran Žalac

      @Deus, 24.09.2019 - 18:38

      Nekoliko sati nakon objave recenzije i nakon 8 korisničkih ocjena. Od kojih je i jedna tvoja, 30. Vau. Umjesto prozivanja bilo bi svima nama korisnije da si napisao zašto ova igra po tebi zaslužuje 30, ali uzevši u obzir to da te aspekt mikrotransakcija i kockanja nije smetao u PES-u koji isto tako ima mikrotransakcije i kockanje, ali ta je igra po tvome zaslužila duplo više od 30. Više od 75, štoviše.

    • Play for fun

      @Zoran Žalac, 24.09.2019 - 18:59

      Veći je aspekt kockanja i mikrotransakcija u NBA 2K20 nego u PESu pa objasni ti nama kako PES dobi nižu ocjenu od 2K20

    • Deus

      @Zoran Žalac, 24.09.2019 - 19:06

      30 iz razloga što potiče kockanje,što je očito,cijena je pre visoka,microtransakcije,ad koji ne možeš preskočiti,time outi,a naj bitnije je to što nema napretka od prošle verzije,dapače sje..igru time što ti igrač može napredovati praktički samo u jednoj stvari (koliko sam skužio u ovo vrjeme koje sam ja igrao)
      Zadovoljan?
      Vauuu opet nisi? Koje čudo za tebe u zadnje vrijeme..

    • Zoran Žalac

      @Deus, 24.09.2019 - 20:23

      Znači ako da prigovaraš na mikrotransakcije, cijenu igre i manjak napretka, a isto to ti nije smetalo kod pesa, možemo zaključiti da si provokator ili imaš duple standarde… Fala isusu, obavio si sav posao razotkrivanja umjesto mene. Živio.

    • Masterchief

      @Zoran Žalac, 24.09.2019 - 20:39

      Hit and run…

    • Deus

      @Zoran Žalac, 24.09.2019 - 20:59

      Šta pričaš ti pa napredak u PES-u je ogoman!Si ti igrao uopče igru?
      Vidi se da samo izbjegavaš razgovor i hvataš se za slamku..
      Živio i ti rođo

    • Zoran Žalac

      @Deus, 24.09.2019 - 21:13

      NBA 2K20: prvi put u povijesti serijala ubace WNBA – nema napretka, sve je isto.
      PES 2020: pojednostave dribling – napredak je ogroman.
      NBA 2K20: dodaju detaljniju kreaciju lika – nema napretka, sve je isto.
      PES 2020: ograniče master ligu na 18 modela menadžera i izbace kreiranje vlastitog – napredak je ogroman.
      NBA 2K20: naprave bolji balans prilikom napredovanja lika u MyCareeru – nema napretka, sve je isto.
      PES 2020: gameplay iz demo verzije bolje odgovara većini igrača, promijene ga u konačnoj verziji – na gore.

      Mislim, možemo do sutra ovako, ali evo, tu ću stati.

    • Petar Marjolovic

      @Zoran Žalac, 25.09.2019 - 10:28

      Zorane dragi. Prije maksimalno tjedan dana na hcl-u je bio članak (koji si vjerovatno ti napisao ali nisam siguran) koji je govorio o tome kako kada uđeš u NBA2K20 da ti se prikaže logo prošlogodišnje igre. Ti nama govoriš da su oni uveli puno novina!? Čak su i neke teksture ostali iz prošlogodišnje igre. Sam si rekao da je problem ako je od skakanje 30% ili više onda je problem. E pa čak kad si maknu puno nula i ostalih niskih ocjena odskakanje je debelih 35%. I kad te Deus fino pita šta imaš reći na to ti samo odgovoriš protupitanjem i tako u nedogled što bi značilo da su ti hipokrit jer si uvijek na strani recenzenta iako mu je ocjena debelo promašena a ti tu ne vidiš problem iako si sam rekao prije da ocjena ne smije toliko odskakati. I govoriš kako smo svi mi dali igri nisku ocjenu samo zbog kockanje. Većinom je zato ali je zato što su developeri lijeni pa im se ne da promijeniti logo igre i još tu istu naplate 60€. Ne tražim tvoj odgovor na ovo jer znam da ću dobiti samo protupitanje. Ne hvala, unaprijed🙂🙂

    • Zoran Žalac

      @Petar Marjolovic, 25.09.2019 - 13:14

      Promjena ikone je komična, ali nije ti igra ništa bolja ili lošija zbog toga. Ljudima se dogode propusti i greške, svi griješimo. To što su zaboravili ažurirati ikonu nije indikator toga da ništa nisu napravili. Stoput mi je draže da zaborave promijeniti ikonu igre nego da, kao konami s PES-om, svjesno lansiraju igru s postavama momčadi od prošle sezone pa onda mole fanove da budu strpljivi dva dana dok to ne apdejtaju. Zeusu sam odgovorio više puta, direktno, izravno, kako god želiš. Nikakva protupitanja, ništa. Mislim da je kao na dnevnom suncu jasno da je hipokritno osuđivati neke stvari za jednu igru, a za drugu ne. Pa onda iz protesta davati nisku ocjenu. Ako te smeta što su developeri lijeni, zašto te to nije smetalo u slučaju pesa kad nisu bili u stanju dostaviti update na vrijeme?

    • Masterchief

      @Zoran Žalac, 26.09.2019 - 18:23

      Još protupitanja…

  • Idealist

    24.09.2019 - 17:16

    Kako ubrzano napredovanje može biti plus? Prvo ti prodaju nešto polufunkcionalno, sljedeću godinu nešto eventualno zadovoljavajuće i to je sada plus?
    Do kada će se makrotransakcijama gledati kroz prste?

  • Darcoolio

    24.09.2019 - 19:43

    Ova igra, pored svega navedenog, je smrdljivi update za 2019, ništa više.

  • MightyAloy

    24.09.2019 - 21:46

    Definitivno previsoka ocjena za jedan casino koji glumi da je košarka.

    • Vexido

      @MightyAloy, 25.09.2019 - 00:12

      od mene ocjena 30, jer previše ima košarke u ovoj casino igri (priznajem kopiran komentar , ali predobar mi je 😀 )

  • Werss

    24.09.2019 - 23:39

    Ma daj ovamo MyLeague i MyGM i… zene!
    Kakav MyCareer, MyTeam, MySnoopDogg… sta ti ja znam.

  • hacksor1234

    25.09.2019 - 02:05

    Vidim kako se Cole ovde nasao u neobranom grožđu, s jedne strane to je jedina košarkaška koja valja, s druge strane su dodali hrpu mikrotransakcija te sjebali igru, e sad jel treba rušit ocenu igre zbog tih mikrotransakcija? Sumnjam, za recenziju se uglavnom gleda gameplay, ako igra ima hrpu mikrotransakcija ne znaci da joj se sama ocena mora smanjiti za 50

  • BeLLicus

    25.09.2019 - 05:29

    40 od mene, i to samo zato što sam dobro raspoložen!

  • Cole

    25.09.2019 - 18:19

    Od svih ljudi ovih što pišu i lijepe 40-50/100 ocjene, volio bih pročitat recenziju ili opširni dojam od malo više kartica teksta, baš da usporedim te vaše visoke standarde s tekstualnim opisom.

  • Masterchief

    25.09.2019 - 18:55

    Hmm, brisanje negativnih ocijena? HMMMMMM… Da mi je barem znati zašto…

    • Zoran Žalac

      @Masterchief, 25.09.2019 - 20:27

      Zato što sustav ocjena nije tu za izražavanje bunta.

    • Masterchief

      @Zoran Žalac, 26.09.2019 - 18:20

      Da, smeće ne zaslužuje niske ocijene, ako je igra zapravo loša i dobi loše korisniče ocijene, onda je to “bunt”…

    • BeLLicus

      @Masterchief, 25.09.2019 - 22:19

      Nemojte se glupirati i davati 0, realno davanje 0 je čisto trollanje, roknete fino ocijenu 20,30,40 i napišete komentar ako ga imate i to je to.

  • lliquid_

    25.09.2019 - 21:19

    Ma nije lose sta…treba ovo clutchat zajedno sa Fifom

  • fanjuve30

    26.09.2019 - 07:24

    Po čemu je košarka napredovala u odnosus na prošlu godinu a PES nije ?? i dobija ocjenu manju. Svaka košarka je ista godinama ubace koji mod i to je to, a tako i nogomet, i ostale sportske simulacije. Budite objektivni u ocjenjivanju ovakvih igara.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?