HCL.HR

Recenzija

Pro Evolution Soccer 2019

LEGENDA O NOGOMETU

Zoran Žalac

Ako se tijekom ove recenzije zabunim i umjesto oznake 2019 stavim 2018, ne bi to bila sasvim slučajna greška. Pro Evolution Soccer je ove godine isti kao i prethodne. Nemojte me krivo shvatiti, PES 2019 definitivno jest najbolji PES do sada i nije kao da je to samo prefarbano izdanje onog prošlogodišnjeg. No, s PES-om je sve po starom. Novo izdanje ima sve vrline koje sam već hvalio, kao i sve mane na koje sam prigovarao prošlih godina.

Pa da se prisjetimo… Obožavam gameplay PES igara na terenu. Brzina igre mi je fino pogođena, a fizika realistična. Nogometaši u PES-u imaju masu i ne lete kao baloni na vjetru. Lopta je tijelo koje ima dozu nepredvidivosti čak i u najiskusnijim nogama. Iza dodavanja i upućivanja udaraca u PES-u postoji prava, muška snaga. Nogomet u PES-u katkad zna biti poput rovovske bitke gdje jedna sitnica može odlučiti utakmicu. Tako je i u stvarnosti, znači – sve je dobro!

U PES 2019 ne da je dobro nego je i bolje. Jako mi se sviđa to što energija igrača sada ima značajniju ulogu. Kako utakmica prilazi kraju, tako se ritam lagano usporava. Nema na kraju utakmice dugog sprintanja i prodora kao dok su igrači svježi. Time se smanjuje utjecaj vještine i individualnosti nogometaša, a u dugoročnom pogledu tjera vas da pazite na svoje nogometaše jer forsiranje može rezultirati ozljedom. Primjerice, kad je neki nogometaš izmoren, dobit ćete upozorenje da bi mogao zaraditi ozljedu. Komplementarna stvar ovome jest novi sustav brzih izmjena, koji je preuzet od konkurencije, ali nudi više fleksibilnosti u tome koga mijenjate i kada.

Druga stvar koja mi se u PES-u 2019 iznimno sviđa jest pametniji računalni protivnik. Igranje protiv CPU protivnika više nije toliko robotsko jer već i na srednjoj razini težine protivnik zna stvarati neke stvarno lijepe akcije koje djeluju uigrano. Osim što izvode atraktivne poteze poput dodavanja petom i sl., računalni protivnici sada rade pokušaje koji nisu skroz kalkulirani. Nekad pošalju loptu koju ne mogu stići, pod pritiskom češće rade greške.

Osim što izvode atraktivne poteze, računalni protivnici sada rade pokušaje koji nisu skroz kalkulirani.

Zbog svega toga protiv računala je zanimljivije igrati nego prijašnjih godina. Svakako je manje predvidivo, za što vežem jedan primjer koji mi se nikada do sada nije dogodio u igranju protiv računala. Naime, u jednoj od akcija CPU protivnik u prazno je poslao loptu koju nije mogao sustići. Ja sam loptu već vidio vani, no ona se odbila od korner zastavicu i mom protivniku nenadano dala priliku koju je iskoristio. Takve se neskriptirane stvari znaju događati u PES-u i upravo u njima leži njegova privlačnost. Iako nisam mogao vjerovati na kakav sam način primio gol, istovremeno sam bio oduševljen što se to dogodilo.

Kad vide Lukakua, u obrani bježe glavom bez obzira

E sad, to što je umjetna inteligencija protivnika generalno bolja, ne znači da su reakcije na individualnoj razini išta manje kretenske. Primjerice, na gornjoj slici vidite situaciju u kojoj moj nogometaš stoji na rubu šesnaesterca, a protivnik mu je okrenut leđima. Takvih bedastoća ima, ali njih zaboravite čim igrate protiv ljudskog protivnika, bilo na istom kauču ili preko mreže.

Ono što ja nikako ne mogu zanemariti jest da Konami nogometašima u PES-u još uvijek nije dao ruke. Iz godine u godinu ti virtualni nogometaši imaju nešto što izgleda kao udovi koje zovemo ruke. Ali, ne dajte da vas ti hologrami prevare – lopta u PES-u još uvijek ide kroz ruke kao konac kroz iglu. Ok, ne morate sudcu dati sposobnost da sudi igranje rukom, ali pobogu…

DAJTE IGRAČIMA RUKE, POBOGU!

Izuzev nepostojećih dijelova tijela, PES 2019 u svojoj je prezentaciji dosta napredovao naspram prošle godine. Najvažniji dodatak svakako je podrška za HDR, ali i bez njega se ovdje radi o najboljem sustavu osvjetljenja do sada viđenom u nogometnim videoigrama. Stadioni su vrlo detaljni, a napokon su uvedeni i snježni uvjeti. Travnjak napokon više ne izgleda kao tepih, da čovjek ne povjeruje.

PES 2019 uvjerljivo ima najbolji model osvjetljenja viđen u nogometnim videoigrama.

Neki nogometaši izgledaju nevjerojatno realistično, ali tu se uglavnom radi o nogometašima ekipa koje su licencirane. Modeli ekipa koje nemaju licence ipak izgledaju pomalo nezgrapno. A dok sam još „na terenu“ spomenuo bih i da je komentatorski duo kriminalno užasan. Nisu loši kao dilanje ulaznica za finale SP-a, ali ušima stvaraju fizičku bol nakon desetak utakmica.

PES je zadnjih godina izrazito slab u segmentu izvan gameplaya na travnjaku, odnosno u ponudi modova i tehničkim stvarima vezanim uz mrežni multiplayer. Ove godine situacija jest malo bolja, ali tek minimalno. Barem smo odmah po izlasku dobili ažurirane postave timova, a u mrežnom igranju doživio sam manje pucanja i zastajkivanja. Doduše, čekanje na mečeve ostalo mi je nesnosno dugo – u prosjeku po dvije minute.

Selfi s treninga – najveći novitet Master Lige

Loša je vijest što PES 2019 ne donosi nikakve nove modove, a oni postojeći su zapostavljeni baš kao i prošle godine. Master liga ima nekoliko sitnih noviteta, poput ICC kupa prije početka sezone koji je unaprijed odabran za vas (iako ste vi menadžer). Nažalost, mod ne prati ni stvarna pravila pojedinih liga, pa primjerice ako igrate englesku ligu i dalje ćete moći kupovati igrače do 31. 8. iako klubovi po novome svoja poslovanja moraju zaključiti prije početka nove sezone.

Loša je vijest što PES 2019 ne donosi nikakve nove modove, a oni postojeći su zapostavljeni baš kao i prošle godine.

Kao što već vjerojatno znate, iz igre su izbačena UEFA natjecanja, a umjesto toga dodane su nove lige poput turske, ruske, škotske i sl. Rastući broj timova je za pohvalu, no samo će se rijetki veseliti tim natjecanjima. S druge strane, ovih je dana aktualna potpuno nova Liga nacija. Znam da ista pripada Uefi i da Konami za nju nema licencu, ali mislim da je propust što u PES 2019 nisu uveli ni novi format tog natjecanja. Primjerice, Liga prvaka u igri je i dalje prisutna kao europsko natjecanje, samo se tako ne zove i nema službene grafike. Isto se moglo napraviti i s Ligom nacija kad u Konamiju već nisu imali ideja za nove modove.

Svježe pojačanje Dinama – doveli ga za džabe!

Najviše pažnje otišlo je na myClub mod što i nije čudno jer on Konamiju donosi najviše zarade. To je ujedno i onaj mod s kojim će za dva-tri mjeseca PES 2019 biti besplatan, što investiranje 60 eura još jednom čini apsurdnim u većini situacija. myClub sada ima bolji sustav rukovanja s „duplikatima“ koje možete pretočiti u trenere ili ih zamijeniti za novog igrača. Promijenjene su i cijene pri kupovanju igrača pa s jednim agentom za 250 myClub bodova možete dobiti paket od tri igrača. Štoviše, sad možete vidjeti i bazu igrača iz koje se izvlači vaša nagrada. Uvedeni su i tzv. „Featured players“, kategorija igrača koji preko vikenda igraju dobro u stvarnim utakmicama. Uz sve to, nikad nije bilo lakše sastaviti dobru momčad na brzaka.

Konami se hvali činjenicom da u myClub modu nikad lakše nije bilo sastaviti idealnu momčad.

Konami se ovime hvali, no meni je to iskreno rečeno – blesavo. Na recenziranje sam dobio tzv. Legend Edition s kojim su došli razni bonusi. U pet minuta imao sam momčad u kojoj su mi bili Messi, Beckham, Cafu, Mendy, Modrić i još nekoliko zvijezda. U svom prvom meču već sam igrao protiv tima koji je imao sličnu postavu vrsnih nogometaša. Znam da to tako ide s preorderima i bonusima i mikrotransakcijama i svime time, ali myClub mod nakon svega je od moda s potencijalom prerastao u nešto što me podsjeća na sustav nagrađivanja u mobilnim igrama. Naručio si našu igru? Evo ti keks koji možeš pojesti kad igra izađe! Upalio si našu igru? Evo ti keks, sjedi! Igraš igru odmah po izlasku? Evo ti još jedan keks, ma nismo li najbolji? Potrošio si malo novca u našoj igri? Evo ti još keksa, ludo mala!

Eto, otprilike takav dojam meni ostavlja myClub mod. Koji će, ponavljam, biti besplatan za nekoliko mjeseci.

Samom činjenicom da PES nije mnogo napredovao u odnosu na prošlu godinu te da je najviše truda uloženo u mod koji će ionako biti F2P modela, ne mogu mirne duše ikome preporučiti da PES 2019 kupuje. Ako na taj apsurdni potez ipak računate, kao jedino opravdanje mogu smisliti to da želite igru za pošten kauč-multiplayer. U tom slučaju nemam što prigovoriti. PES 2019 jest bolja igra od prošlogodišnje, ali ne i dovoljno drugačija da vam ne bude bolje sačuvati novac za nešto drugo.

Na kraju me situacija s PES-om podsjeća na onu priču o tome kako su Francuzi osvojili prvenstvo, ali su Hrvati osvojili srca publike. Tako je i s PES-om – ni ove godine neće izaći kao pobjednik u okršaju s onom drugom nogometnom igrom, ali fanovi će reći da je to najbolji nogomet bez obzira na sve. Stvar je u tome što se uspjeh u sportu može predočiti brojem, bilo kao rezultat ili ocjena. Osvajanje srca je romantičarsko izbjegavanje suočavanja sa stvarnošću. Hrvatska nije prvak svijeta. Ili, PES je mogao više i od ovoga zaslužuje bolje.

Kako je strukturirana ocjena ove igre?

Recenzija je rađena na primjerku igre za PlayStation 4. Primjerak igre za recenziju ustupio nam je njezin izdavač.

Označeno sa: ,

PES i ove godine priča istu priču. Na terenu igra uzbudljiv i atraktivan nogomet, ali kad se reflektori ugase, stanje se ne pomiče s mrtve točke.

71 Naša ocjena
  • kondicija igrača napokon ima značajnu ulogu
  • računalni protivnik ne igra kalkulirano kao robot
  • grafički proljepšana igra u odnosu na prošlo izdanje
  • nema novih modova
  • napredak u postojećim modovima je mizeran
  • ne opravdava traženu cijenu

Zoran Žalac

Dežurno čangrizalo. Primarno je na PC-u, no konzolaškog je porijekla. Voli kad igre filozofiraju, gunđa kad ne idu u 60 frejmova. Najtekstualniji recenzent HCL portala, a u slobodno vrijeme magistar opskurne znanosti koja se naziva kulturologijom. Nije isključiv, ali...

Komentari (84)

  • movie

    07.09.2018 - 20:02

    Fakat ne kužim da ne mogu smisliti neki novi mod u igri te tako privući nove igrače. Bar probati iskopirati uspješne modove od konkurencije ako ništa drugo. A ništa, ljubitelji igre i dalje će je igrati, nove igrače niti ove godine neće dobiti…

  • extronusl

    07.09.2018 - 20:03

    treba sada sacekati da vidimo kakva ce biti fifa 19 pa da mozemo presuditi da li je to kraj PES serijala ili ima jos nade

    • Dukie

      @extronusl, 07.09.2018 - 20:27

      Kraj PES serijala je bio na dan izlaska, kada je vise od polovice ljudi koji su kupili igru imalo problema sa istom , pogotovo na PC verziji. PES je propao tako i tako. Kao velikom fanu PES serijala mi je zao, ali od istine se ne moze pobjeci. Moralo je proci 5 dana da oni poprave greske koje su imali prilikom lansiranja.

    • extronusl

      @Dukie, 07.09.2018 - 20:59

      ma nisam htio odmah negativno osuditi da je PES propao iako same brojke prodaje govore kao sto je bilo u jednom od clanaka na HCl-u.. da se PES 2019 za nekoliko posto prodao manje nego prosle godine i mslm da je cak bio veliki postotak u pitanju ako se ne varam

    • Darcoolio

      @Dukie, 07.09.2018 - 21:00

      Mogu još 4 Fife da izađu, vi što se nadate kraju serijala već 10 godina ćete se još načekati.

    • rajv0sa

      @Darcoolio, 07.09.2018 - 23:26

      Neće biti kraja serijala ali će sasvim sigurno preći na f2p model.

    • Darcoolio

      @rajv0sa, 08.09.2018 - 11:41

      Neće, to bi bio kraj serijala, budi siguran.
      Nije to FIFA pa da se “druže” samo online, znaju oni jako dobro da bez importa dresova, izmena fake imena i lokalnog pvp mogu da gase igru.

    • Dukie

      @Darcoolio, 08.09.2018 - 10:12

      Ne nadam se kraju, ali cinjenica je da iz godine u godinu polako tonu. Najvise bi volio da naprave igru koja ce nadmasiti FIFA-u, ali ovakvim pristupom i tempom to je jednostavno nemoguce.

  • GAMEmaher

    07.09.2018 - 20:30

    Fali im neki suludi battle royale mode pa se ne bi čudio da bude popularno…

  • Dukie

    07.09.2018 - 20:32

    Dajem 80 iskljucivo radi gameplaya, a sto se tice ostaloga sve je isto kao i prosle godine. Male promijene u menu-u ali nista konkretno.

  • Werss

    07.09.2018 - 20:39

    Zoka izvini, ali izgleda da ti nisi igrao dovoljno prethodnih PES-ova pa da ti se nikada nije desilo da se lopta odbije o korner zastavicu i dodje protivnickom igracu. ^^

    • MaliMicek

      @Werss, 08.09.2018 - 19:45

      Jep takve stvari su se događale i prije, nije ništa novo. Mene je iznenadio kad je u prvoj utakmici sudac protivničkom igraču dao žuti za simulaciju. Jel to novitet ? Iako zakunuo bih se da sam to vidio jednom, dvaput i u PES 2018 ?

    • lepiakadodo

      @MaliMicek, 09.09.2018 - 07:48

      Je bilo je toga i u pes2018. U novom izdanju pesa, komp mi je to napravio cak 3 puta u nekoliko utakmica.. ono namjeste se kod 16-erca, lagani kontakt i ovaj je vec na podu… kad pogledas moderni nogomet, trebao bi se bacat sve u 17

  • Tektonski dodir

    07.09.2018 - 20:51

    ima li itko problem sa xbox one gamepadom ,nemogu nigdje nač pomoč , neradi RT I LT ,namjestim sve kontrole u opcijama stisnem ok i ništ neradi ,XInput neradi isto označim ok vratim se ponovo u settings ,kao da ništ nisam diro – KONAMI MOJ MAJKU ČU VAM POSPREMIT U ORMAR!!

    • Dukie

      @Tektonski dodir, 07.09.2018 - 21:01

      Aha, to jos nisu popravili, krasno. Probaj si namjestiti kontroler u steamu, pa vidi. I mozes probat u settings stavit pod controller na direct-input ako ti vec ne radi na x-inputJa imam logitech i radio je super kao i svake godine.

    • Dukie

      @Tektonski dodir, 07.09.2018 - 21:02

      Jbg moj bed, nisam vidio da si ove postavke vec probavao ,ostaje ti samo da na steamu probas namjestiti kontroler.

    • Tektonski dodir

      @Dukie, 07.09.2018 - 21:08

      poludit ču ,probo sam sve i steamu ništ neče, znači zbog PES-a sam kupio gamepad 549 kn i sad fino ga gledam lijepo onak…. inače imam i xbox 360 gampad i on radi sve al je star i gljiva me zeza

    • i_love_all_games

      @Tektonski dodir, 08.09.2018 - 05:19

      Jesi probao na steamu skinuti nečiji template za PES 2019? Ja sam uspio na frendovom laptopu sa nekim generičkim kontrolerom podesiti ga za igru Carmageddon. Pokušaj za RT i LT emulirati tipke sa tipkovnice, pretpostavljam da bi to trebale biti tipke Q i R, makar provjeri koje su kontrole tipkovnice. Sigurno ćeš uspjeti u steamu to da napraviš. Fifa isto ima godinama problem sa kontrolerom tako da ih po toj točci podjednako mrzim. Vjerujem da ćeš uspjeti, samo treba slučajno pogoditi što da uradiš, ako slučajno ne znaš bez toga 😀

    • Tektonski dodir

      @i_love_all_games, 08.09.2018 - 11:37

      ma baš sam noobina ,samo u windows defenderu dozvolit pristup settings exe-u i sve radi . 🙂

    • i_love_all_games

      @Tektonski dodir, 08.09.2018 - 11:47

      hahahaha Al ti se barem uljepšao dan, na kraju muke 😀

  • Mirnes87

    07.09.2018 - 21:27

    Racunalni protivnik je najlosiji u serijalu pesa ikada.Vidi se da ne igrate Pes.AI stalno napada na siroko uz niska nabacivanja sto ubija uzivanje u igri na sto se svi zale pes timu.Golmani stoje na liniji kao debili kada ides jedan na jedan.Pes zajednica se zali I uskoro bi trebali izbacit patch za to.Jednostavno nemozes igrat master ligu jer sve momcadi igraju isto tj racunalni protivnik.Dok ne izbace patch nema sanse da kupim jer to me I u demo-u zivciralo.

    • SweeX

      @Mirnes87, 07.09.2018 - 21:33

      A ne postoji mogucnost da se izleti sa golmanom jel? Sta hoces, da igra sve radi umjesto tebe?

    • Mirnes87

      @SweeX, 07.09.2018 - 21:46

      Daj ne pravi se pametan.Ne pricam o svom golmanu kojeg ja kontroliram,nego o CPU.Losa recenzija.Najbolja recenziju za PES je napisao Eurogamer.

    • Zoran Žalac

      @Mirnes87, 07.09.2018 - 22:06

      Šta da ti kažem, meni golmani izlaze uredno. Ne samo pri napadu, nego izlaze i izvan 16 po loptu, što ranije nisu. Nikakvog forsiranja po boku, probijaju se na razne načine. Isto tako, Liverpool ne igra kao west brom niti arsenal igra kao brighton. Loš komentar!

    • SweeX

      @Zoran Žalac, 07.09.2018 - 22:42

      Isti slucaj. Uvijek izlaze kad je 1v1 situacija.

    • Expert

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 00:25

      Svakako mislim da je recenzija kvalitetna.Nije mi ostao dojam da bi bilo u redu preći na 2019.Pitao bi te ako bi zanemarili novac za igru dali bi radije igrao 2019 u odnosu na prošlogodišnji.Službena grafika Lige prvaka mi je dosta važna jel većinom igram to offline protiv računala.U 2019 CL licence nema a samim tim ni službene grafike ali je kako kažeš kompletan gameplay unaprijedjen kao i umjetna inteligencija.Pitanje..da ti neko pokloni 2019 dali bi ostao na njemu i dali ti pruža više zabave u odnosu na 2018..pozdrav

    • i_love_all_games

      @Expert, 08.09.2018 - 05:22

      A čuj, ako misliš da se isplati dati 500 kn za igru koju ne igraš online onda je po meni bolje kupiti svake dvije godine. Za Fifu (govorim o modovima, nikako gameplayu) je isto previše dati 500kn svake godine ako igraš samo offline a ona ima više modova i nekako veću dugotrajnost čak i bez MP komponente.

    • Zoran Žalac

      @Expert, 08.09.2018 - 07:56

      Licence se daju riješiti modificiranjem, tako da – da, 2019 bi uvijek dobio prednost nad 2018

    • RaspudicT1986

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 11:18

      ako se ne varam pes 2018 je na vasem portalu ocjenjen sa 75 dok ste ovaj 2019 ocijenili sa 71 sto bi znacilo da se pogoršao ili su se faktori za ocijene promijenili!?

    • RaspudicT1986

      @RaspudicT1986, 08.09.2018 - 11:22

      dok je također FIFA 18 ocjenjena sa 72 sto bi znacilo da je fifa 18 bolja od Pes 19 ili to nema nikakve veze………ili da čekamo ocijenu fife 19 koja ce vjerojatno bit 70 .

    • Zoran Žalac

      @RaspudicT1986, 08.09.2018 - 12:16

      Kod igara koje izlaze na godišnjoj bazi najveći faktor za povećanje ocjene u odnosu na prošlogodišnje izdanje jesu inovacije. Objašnjavao sam to već. U većini slučajeva nove sportske igre jesu bolje svake godine, no recenzija u obzir uzima i isplativost u odnosu na traženu cijenu. Koliko god to čudno zvučalo, bolje ne znači nužno i dovoljno dobro. U tehničkom smislu standardi su itekako mjerljivi i dinamični. Recimo da je PES 5 u svoje vrijeme grafički izgledao dobro i da smo tada hvalili grafiku u toj igri. Ta pohvala ne znači da bi PES s takvom grafikom u idućih deset godina bio jednako lijepa igra. Ili, najbanalniji primjer – da smo PES-u 2017 dali ocjenu 90, a svaki je idući po nečemu bolji, ne znači da će PES 2027 imati zagarantiranu ocjenu 100.

    • Mirnes87

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 10:53

      Nema sanse da je tako.pogledaj si malo recenziju od eurogamera pa ces vidjet da je istinva sve sto sam napisao kao I da odes na twitter od pes pa cete vidjeti da se zale svi na te probleme.golmani od racunalnog protivnika stoje na crti 1 na 1 I postoji span na low cross ubacaje.

    • Whynot?

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 12:09

      Znam(o) da ćeš ti recenzirati i one tamo… kunem ti se, budeš li dao jedan jedini rejting veći, a ne isti ili lošiji, I’m a go Freddy Krueger on your a##!! 😀

    • MaliMicek

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 19:47

      Kak ne uzmi Manču u PES 2018 i ludi De Gea stalno kampira van 16 XD

    • lepiakadodo

      @Zoran Žalac, 09.09.2018 - 07:50

      Eto vidis, i meni u ML, golmani dosta mlako reagiraju. U jednoj tekmi je golman bio zaljepljen za crtu… igram na ps4. Bit ce nekakav bug se potkrao…

  • sasabunic

    07.09.2018 - 21:43

    Jako kvalitetna recinzija.. svaka cast.

  • Deus

    07.09.2018 - 21:59

    Nisam ni očekivao drugačiju ocjenu od Zorana.. Može li netko drugi raditi recenziju sljedeće godine? Netko ko je zapravo odigrao više od 3-4 quick matcha?

    • Igor Belan

      @Deus, 08.09.2018 - 12:00

      Što ne bi bilo pametnije da umjesto trollanja i PES-fanboy komentara jednom konačno pokušaš nekakvim vlastitim argumentima objasniti zašto je tebi PES bolji? I da se razumijemo, SVIM normalnim ljudima ovdje je savršeno OK da je tebi PES bolji i rado bi čuli tvoje argumente za to.

    • Deus

      @Igor Belan, 08.09.2018 - 13:25

      Imas u par dana prije objavi zasto a za tvoju informaciju cak vise igram fifu od pes-a radi ekipe i drustva kad se nadjemo. Poanta je u tome da je Zoran fanboy sto je dokazao u masu objava a vi bi trebali biti neutralni sto se tice ocjenjivanja i unaprijed se zna da ce fifa dobit preko 80. I da trolam jer mi je to smijesno citati “fajtove”. Ako Vam toliko smeta banaj te me.. jbg

    • movie

      @Deus, 08.09.2018 - 16:18

      A zašto bi bilo čudno da fifa dobije veću ocjenu? Pa proglašena je najboljom sportskom igrom ovogodišnjeg gamescoma. Stoga, realno je da bude bolje ocijenjena.

  • dildo faggins

    07.09.2018 - 22:22

    Zorane pa kako si mogao tako lošu ocjenu? Jesi li ti normalan? XD Sarkazam, i 71 mu je previše. Realno, najbolje bi Konamiju bilo da prijeđu na f2p model i izbacuju onaj besplatni PES koji ionako izbacuju nakon mjesec i po.

  • Oblakoder

    07.09.2018 - 22:54

    Bas me zanima koju ce ocenu dobiti Fifa 19 jer se ona nije ni graficki prolepsala 🙂

    Bukvalno sve isto kao prosle godine…

    • i_love_all_games

      @Oblakoder, 08.09.2018 - 05:24

      Moram pitati, imam dobre namjere… Ti opet trolaš ili govoriš napamet? Znači, igra nije niti došla a ti već znaš kakva je. Da li imaš informacije kakva će biti 2080 Ti u 4k jer ako bude fakat 30% i više napretka prema 1000 seriji kupujem ili još bolje, kakav će biti PS5 i da li će PS VR 2 imati bolji tracking i kameru na sebi koju mogu uključiti i da li će Pokemoni doći u punom sjaju na Switch jer mi Splatoon ide na jetre polako? I kakav će biti TES 6? I gta 6? Mislim, kad već radiš neke “predikcije” onda da te čujem 😀

    • Oblakoder

      @i_love_all_games, 08.09.2018 - 12:50

      Ne govorim napamet jer svi po forumima pricaju da je igra bukvalno ista kao prosle godine. Imas gomilu videa po netu pa se uveri sam 🙂

      Cisto me zanima kakva ce Zokijeva kriutika biti za igru koja je bukvalno ista proslogodisnjoj. Znaci nikakvo trolanje samo znatizelja 🙂

    • i_love_all_games

      @Oblakoder, 08.09.2018 - 14:46

      Nema smisla sa tobom komentirati. Ti pišeš po tome kako drugi pišu. E to je jadno. Ja čekam izlazak igre da sam probam i vidim da li je bilo kakvih promjena. Ako nije, ok, ali sada da ja komentiram nešto tj. da kopiram tuđe komentare? Fakat ono jadno… Pa govorili su mnogi da je Fifa ista i kada je uvela mnoge mehanike u gameplay i kada je uvela mod journey… Baš mi je nebitno čuti neke komentare dok igra nije vani. Slično se desilo sa Spiderman igrom pa su sada svi takvi koji poput tebe govore napamet popljuvani. Ne kažem da će se to desiti tebi jer znam EA ali daj barem probaj pa onda komentiraj. Kako možeš dopustiti da ti drugi stvaraju misljenje? Pa ne vjerujem da si glup

    • Oblakoder

      @i_love_all_games, 08.09.2018 - 14:59

      Dobro aj sacekacemo da igra izadje pa da vidimo koliko ce se razlikovati od prosle verzije 😁

      Evo ja prognoziram da ce razlike biti beznacajne, a ako se to ostvari zanima me koliko ce to Zalac uzeti u obzir.

    • i_love_all_games

      @Oblakoder, 08.09.2018 - 15:05

      Pa i prošlih godina je uzimao u obzir. Ali kada već komentiras… Na Gamescomu je PES zadnje tri godine dobivao nagrade a to su bile godine u kojima je Fifa imala promjena i u globalu bila bolja igra. Meni je to znak da bi možda ove godine mogla biti čak i gora nego prošle, ako su isti glasači.

    • movie

      @i_love_all_games, 08.09.2018 - 17:46

      Ne znam je li znaš ali ove godine na gamescomu fifa je proglašena najboljom sportskom igrom. Prvi put nakon nekoliko godina. Zašto bi onda nužno trebala biti gora igra nego prošle godine?

    • i_love_all_games

      @movie, 08.09.2018 - 19:55

      Pa zato jer je godinama bolja igra od PESa a PES je biran boljom igrom. Ako koristim obrnutu logiku koja djeluje već dvije godine dobijem da je sada Fifa samo gora nego je bila.

    • movie

      @Oblakoder, 08.09.2018 - 17:44

      Sama činjenica da se mijenjao način igranja obrane za onog tko igra fifu svakodnevno to je svakako bitna novina u igri. Osim toga mijenja se način pucanja po golu jer se uvodi nova mehanika pucanja, što je opet bitna novina. Uvode se neki novi skill potezi koji su do sada bili rezervirani samo za 5* skill kartice, opet je bitna novina. Dodane su u opcije neke nove taktičke opcije za podešavanje kao i uvođenje nekih novih igračkih formacija. Najbitnija novina, potpuno je redizajniran fut. Nema više kvalifikacija za WL već ćeš igrajući potpuno nove divizije skupljati tjedne bodove te ćeš na taj način izboriti WL. O novim karticama i maksimalnom crpljenju lige prvaka ne treba niti govoriti. Pogledaj ove godine kako se to radi. Kako se do zadnje kapi cijedi ime lige prvaka kroz cijelu godinu. Ima toga još, no ovo mi je prvo palo na pamet. Ako to nisu bitne novine u igri, ne znam onda što bi to moglo biti.

    • i_love_all_games

      @movie, 08.09.2018 - 20:06

      Onima koji ne igraju Fifu kao što mi to igramo blate sve te promjene i ponavlja se floskula da je fifa svake godine ista. Ne možeš ti dokazati nekome da to nije istina. Čak 18ica neke stvari prvih tjedana nije imala a u 17ici je bilo tipa reagiranja mreže i tako to… Drugačija obrana, visoke lopte, brzina gameplaya, moral, vođenje lopte, taktika, utjecaj pacea, činjenica da svaki sudac drugačije sudi, neke nove finte, promjena izviđanja penala i slobodnjaka, neke dodatne animacije…to je gameplay. Journey nastavak, squads, weekend league u FUTu, neke promjene u karijeri, još nekoliko sati komentiranja, licence jakih liga koje promjene grafike rezultata, napokon su dodali legende u FUT ps4 konzole… Ma nisam niti sve nabrojao. Ali to nije bilo dosta da dobar dio ljudi prestane govoriti da je fifa svake godine ista. Šta ću im ja?

  • rajv0sa

    07.09.2018 - 23:24

    Odlična i jako objektivna recenzija, pogodak u sridu. A fanboyi koji se ne slažu, neka pogledaju user reviewse na steamu pa će im se sve samo kazat.

  • mokrEE

    08.09.2018 - 00:08

    pa neznam sto se svi cudite, jos od prvog pesa na ps1 je situacija ista. neazurirana natjecanja, neposjedovanje licenci bez patchiranja, siromasni modovi, osrednja grafika, ruzni izbornici i iritantna glazba. kod fife je sve to nekako dotjerano, usminkano i bolje izgleda samo je razlika u tome sto dok igras PES imas osjecaj da igras nogometnu igru dok je FIFA bila i ostati ce nogometni fliper. end of story

  • pesfan

    08.09.2018 - 10:01

    Igral sam samo demo, ali mislim da nema smisla kupovat novi PES po punoj cijeni, najvjerojatnije ću ga uzet nakon Nove kad mu cijena padne (prošle godine ga se već moglo nać za 10€ u to vrijeme). Btw što se tiče trave (travnjaka), na PES-u 2018 bolje izgleda travnjak ak igraš na telki (spojena na komp), a u novom je situacija obratna (bolje izgleda na monitoru), ne znam jel to i kod drugih slučaj ili je to samo do mojeg monitora/tv-a.

  • rasim

    08.09.2018 - 10:20

    71 za najbolji nogomet ikad? smješno.

    • Zoran Žalac

      @rasim, 08.09.2018 - 10:52

      60 eura za igru koja će za dva mjeseca biti besplatna? smiješno.

    • Darcoolio

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 12:02

      Tačnije samo jedan mod, stalno se to pominje kao besplatna igra a jako dobro i sam znaš da nije tako.

    • Zoran Žalac

      @Darcoolio, 08.09.2018 - 12:27

      Opet, mod u koji je uloženo najviše truda u ovom izdanju. S obzirom da su svi prethodni modovi skoro bez značajnijih noviteta kao i prošle godine, a već su i tad bili kao godinu ranije, računica bi trebala biti jasna. Izbacimo onda iz nje taj myclub (uz koji ionako dobivaš ono što se najviše cijeni – GAMEPLAY), i što dobivaš – update rostera, kauč multiplayer, novo sučelje i grafiku? S tim da grafiku i gameplay imaš i u F2P verziji. Eventualno da te veseli tajlandska liga.

    • Darcoolio

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 12:44

      Kauč multiplejer, master liga, online retko igram, a s obzirom da editujem dugo pes onda i tajlandska liga, tačnije što više liga za modifikovanje.
      Što meni mnogo znači.
      A što ne i Tajlanđani, pa ne igra se PES samo sa Mančesterom, Barsom i Bajernom.

    • Whynot?

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 12:04

      Samo porcija, tj. 25% iste.

    • Zoran Žalac

      @Whynot?, 08.09.2018 - 12:33

      Gameplay ti je 25% PES-a?

    • Whynot?

      @Zoran Žalac, 08.09.2018 - 20:10

      Znaš šta sam mislio. MyClub je 25% Pesa. Cetvrtina, kako ti već odgovara. 😀

    • Deus

      @rasim, 08.09.2018 - 11:50

      Ne brini za fuficu cuva makar 85 😉

    • movie

      @Deus, 08.09.2018 - 17:38

      Pa najbolja sportska igra gamescoma mora dobiti i adekvatnu ocjenu. Šala naravno. Osobno, tak je svejedno kakvu ocjenu da bilo kojoj igri. To je samo njegovo viđenje igre na što ima pravo. Bitno je samo kako se igra svidjela tebi. Ako je tebi ok, neka joj da i 50. Koliko puta si pročitao neku recenziju za neki film i nisi se složio s njom? Je li to znači da lik piše gluposti? Apsolutno ne. To je samo njegovo viđenje i posve je normalno da se razlikuje od tvog. Kaj se mene tiče može fifi dati ocjenu 30, samo mi je bitno da se igra meni svidi i to je to.

  • funky0308

    08.09.2018 - 11:50

    Zanimljiva mi je ova ekipa koja daje ocjene 0, siguran sam da se radi o ljudima koji nisu igru ni probali, s druge strane dati 92 ili 90 je opet druga krajnost i vjerujem da se i tu radi o navijackim ocjenama, a vrlo je upitno da li ti ljudi uopce imaju igru. Dajte ljudi komentirajte igre koje igrate. PES19 nije igra koja vrijedi 90 ili 92 boda u ocjenjivanju, to je sigurno. Da je to realna ocjena, imali bi najbolji nogos ikada ali svi smo svjesni da to nije tako. Igrao sam igru, procitao sam ocjenu i par komentara i bas idem vidjeti i recenziju. Po ocjeni vec se slazem sa Zokijem ali ajmo vidjeti sto je ciko napisao.

    • Igor Belan

      @funky0308, 08.09.2018 - 12:02

      Dva korisnika koji su dali 0 ocjenu dobili su ban na dva dana, znate da je to zabranjeno i općenito djetinjasto ponašanje kakvo ne želimo vidjeti ovdje.

    • movie

      @Igor Belan, 09.09.2018 - 14:52

      Mislim da su te ocjene korisnika totalno bezveze. Što bih sada ja davao pesu 50, 60, 70 ili 80 a odigrao sam par tekmi te nisam niti ušao u bit igre? Još je gore što neki daju ocjenu a niti ne probaju igru. Ista stvar će biti kada izađe fifa. Onda će ljubitelji pesa podijeli nekoliko ocjena 50 bez ikakvog smisla, osim onog da igri spuste ocjenu iz nekog svog nepoznatog zadovoljstva. Nisam ocijenio pes niti imam namjeru.

  • Susjed

    08.09.2018 - 12:08

    Nije mi jasno nikako zašto svi žele biti glas razuma itd. Pa ljudi smo, reci fanboy sam PES-a/Fife i to je u redu, ali nemojte izigravat neke vertikale i tvrdit da vaš stav zasnovan na temelju racionalnih dojmova. Ja osobno mislim da je recenzija dobro napisana i isto tako mislim da je Fifa bolja samo zato jer sam uz nju odrastao i kad je igram igram je sentimenta radi i svjestan sam toga. Isto tako mi je jasno da nekome PES znači isto to što meni Fifa. Samo moj mali dio kolača

    • funky0308

      @Susjed, 08.09.2018 - 12:36

      Ja se slazem da je OK biti fan necega ali sve ima svoju mjeru. Doci na tekst gdje se recenzira igra koju ne volis (ne mislim na tebe, naravno) i ‘ladno je ocjeniti sa 0, srusiti prosjecnu ocjenu samo zato jer je si fan druge igre je potpuno promasena ideja. Nece radi toga FIFA biti bolja, niti PES losiji. Meni se PES na prvu cak i svidio, odigrao sam milion meceva i kako su mecevi odmicali tako mi se igra sve manje i manje svidjala, FIFAu igram od 96 i od onda joj se divim (u ono vrijeme, imati onakav nogomet, bilo je ravno cudu), volim taj nogomet i igram FIFAu ali i dalje ne tvrdim da PES nema svojih kvaliteta i dobrih strana i sigurno nije igra koja se moze ocjeniti ocjenom 0. Svaka igra koja je izasla i ima neki gameplay vrijedi barem 30, 40 ma koliko da je losa. Ne moze bas sve biti toliko lose…pa NMS prije NEXTa nije bio za 0. Ekipa koja te stvari radi na portalu je ista ona ekipa koja je u stanju pisati one odvratne komentare (meni i ostalima), otvaraju racune samo kako bi trolali i gnjavili ljide koji su se dosli zabaviti, pokupiti koju info i razgovarati i drago mi je da urednici i ostali u HCLu prepoznaju probleme i sankcioniraju takve stvari jer ako se pocne osipati ekipa koja je stalno tu i koja smisleno i civilizirano razgovara, nece ostati nista od ove nase gejming meke na koju svakodnevno dolazimo…i to sve radi nekolicine bahatog puka 🙂

    • movie

      @funky0308, 09.09.2018 - 19:47

      Dao 50 ili 0, ista je provokacija i stoga ocjene korisnika nemaju nikakvog smisla. Koliko moraš biti bolestan i ocjenjivati igru koju nisi ozbiljnije niti zaigrao? Da ne govorim o ovima koji ocjenjuju a da uopće igru nemaju niti su je probali.

  • Mojo Risin

    08.09.2018 - 12:33

    Sjećam se da ste jedne godine objavili recenziju PES-a u kojoj se puno toga napisali, ali jako malo rekli; što je – kad pričamo o recenziji kao takvoj – dosta loše. E, ali ova recenzija ima sve ono što ona ranije nije imala – direktnost, bez umiljavanja i dodvoravanja. Sve bitne stvari navedene, argumentirane čisto s objektivne strane (tako jednostavno djeluje). Tako da ne bih ocijenio samu igru, ali kad bi ocijenio tekst bila bi to čista petica. Ozbiljno velim, svaka čast.

  • funky0308

    08.09.2018 - 12:58

    Da se vratimo na igru. Brzina igre mi je fino pogođena, a fizika realistična. Nogometaši u PES-u imaju masu i ne lete kao baloni na vjetru,- s ovime se slazem. PES ima genijalan osjecaj nogometa, da se tako izrazim. Puno bolji od FIFAe. Bas zato i jesam ostao ugodno iznenadjen kada sam ga, nakon nekoliko godina ne igranja (par meceva u demou sam odigrao prosle godine samo). Brz je, realan je i dobar je. Dok se nisam privikao, dodavanja su mi isla van, lopte sam u for gurao miljama ispred igraca i pucao na sve strane, samo ne tamo gdje treba. Izmjene, brze izmjene mi bas i nisu sjele. Koliko god jesu naprednije od FIFAe ipak su mi u FIFAi bolje, lakse i brze izvedive ali vjerujem da je stvar navike i da se brzo i na ovo navikne. Ja vecinom igram sam, ne online i bitno mi je da je AI dobar. Sto se tice protivnika, tu sam zadovoljan, kako i Zoki kaze, ponekada ih je bas divota samo i gledati ali zato mi je prebacivanje na moje igrace prava nocna mora. Redovito mi je prebacivao na igraca kojega ne zelim iako to nije imali nikakvog smisla. Golman (moj) mi je bio malkoc blentav ali mislim da sam tu ja kriv, odnosno neiskustvo u PESu. Malo veci problem kod protivnika mi je bilo to sto iako odrade odlicnu akciju, ponasali su se kao da igrano ragbi i uporno su pokusavali loptu unijeti u gol, ne znam da li sam vidio i jedan udarac s 20ak metara. Kako sam i rekao, ja vecinom igram igre offline i FIFA mi je tu jednostavno bolja, vjerujem da ce ove godine, sa Ligom prvaka biti jos i zanimljivija, Jurney mod mi je OK, komentatori su mi puno, puno bolji i nekako mi cijela igra djeluje dovrsenije i bolje od PESa. PES staviti na Sony i igrati kada dodje ekipa na kavu – vjerujem da je odlicno, mozda i bolje od FIFAe ali, kao sto rekoh, FIFA mi je nekako kompletnija igra i za mene nudi vise. Ne znam zasto ljudi napadaju recenziju jer je bas dobra. Uopce ne pljuje po PESu, zapravo ga poprilicno hvali ali ono sto recenzija kaze je cinjenica. Nema tu stvari za koje se isplati dati te pare i nije bas najjasnije ato je Konami htio postici. Premalo sam je igrao da bi je ocjenjivao pa cu se susdrzati od toga ali da je idem ocjeniti, vjerojatno bi dao ocjenu oko 70-75. Bilo bi zapravo najbolje kada bi se PES i FIFA spojili u jednu igru. Onda bi dobili odlican proizvod 🙂

  • lepiakadodo

    08.09.2018 - 21:25

    Vidim uzburkalo se na forumu. Recenzija je ok i svakako je subjektivna. Za konačni dojam ipak ćete morati sami odigrati. Pes2018 se u proteklih godinu dana sa izlaskom konstantnih update-ova dosta poboljsao i na kraju nije bio ista iigra kao na početku.
    Pes2019 napravio je veliki iskorak u grafičkom dijelu kao i u gameplayu, povecavsi vaznost energije igraca. Nažalost ostale su kojekakve stucavice koje su pratile i prosli naslov. Nadam se da ce im konami doskociti i popraviti ih. Najvise igram online mod i to protiv zivog igraca i ono na sto dosad imam zamjerke jesu:
    iz nekog razloga (toga prije nije bilo) igra ponekad jaaako lose detektira kome sam ja zaista htio dodati. I to ono uzasno fula, pa tako umjesto normalnog razvoja svog napada, protivnih odjednom ima kontru.
    Kao i u recenziji, dogodilo mi se u tekmi (ja Leicester – kolega Liverpool) da obrambeni igrac tijekom cijele tekme nema pojma di mu je mjesto, pa jedan Mane koji ima metar i zilet 2x daje gol glavom jer je ostao sam samcat.
    Takoder je smijesno da igrac nije svjestan sebe i svoje pozicije, pa tako ponekad obrambeni igrac stoji ko klada, a lopta koja putuje 25m po zemlji mu prolazi izmedu nogu?? Kao i napadac kome je dana uputa da trci u napad ili nakon duplog ili namjernog tjeranja (L1+desna gljiva), stane i gleda, pa se pocne vracat prema svom golu??
    Zbog krivog nacina detekcije, tesko je usmjeriti igraca da pocne trcat u napad (L1+desna gljiva), pa tako umjesto Lukakua, u napad pocne trcat suprotno krilo…
    Smatram kako ce takve neke stvari promijeniti u nadolazecem patchu i bit ce ok, dok ne pokvare nekaj drugo.
    Ono sto kod pesa na najvisoj razini mrzim, jest to da I igra pinball. Da svaki njihov igrac ima ocijenu 100, pa se tako igrac od po metra gradi i nadskace Fellainija i slicno. Dosta blesavo. AI bi se najradije dodavao cijelo poluvreme jer se njima ne zuri, a s druge strane kad gube, znaju onda otic svi u napad pa popit 5 komada… Treba to izbalansirati.
    Takoder u ML mi se dogodio BUG, gdje je ispred golamana Leicestera, Schmeichela, konstantno bio nevidljivi zid, pa je dosta smijesno izgledala bilo koja njegova reakcija. U replayu je sve bilo na svome mjestu, al u tekmi eto neki bug. Snimio sam pa cu uploadat na yt.
    Nebi radio grube zakljucke sa ovime dal se isplati kupovati igru ili cekati free verziju, koja je po meni totalno van konteksta bez dosta sadrzaja. Kao starome igracu PESa, vizualni dio koji se odnosi na preglednike, ne bi mijenjao, jer sam navikao na takav sustav. Pa kad dodem u fifu, totalno se pogubim. Ponovno-subjektivan dojam. Iskreno, tesko je napraviti nekaj posebno novoga od modova (svaka cast fifi na journeyu), no malo nekakve drskosti i probavanja nebi falilo.
    Sve u svemu, gameplay mi je pogoden, sa nadom da ce sto prije doc kakav update da se rijese musice. Eto to je moje misljenje nakon odigranih 479 utakmica (vodi se detaljna statistika) protiv jednog te istog protivnika (sogora) plus bar stotinjak protiv druge zivuce mesne zajednice..
    Zivjeli..

    • Kr4t0s

      @lepiakadodo, 09.09.2018 - 02:46

      479 utakmica? Igra je izašla prije 8 dana, to znači da si u prosjeku dnevno odigrao 60 utakmica. S obzirom da jedna utakmica u prosjeku traje 10 minuta, znači da si 10 sati dnevno igrao PES, + još nekih 2 sata koja se nadodaju jer se kombiniraju taktike i s time da se vrijeme zaustavlja kada je neki pregled. Znači da si po 12 sati dnevno igrao PES. Imaš li ti život?

    • lepiakadodo

      @Kr4t0s, 09.09.2018 - 07:44

      Ispricavam se…. malo sam se pogubio u kontekstu svog opisa. Usporedivao sam PES2018 i boljke koje su ostale i na PES2019. Onih 479 ++ utakmica se odnose na PES2018…. PES2019 sam odigrao 17 utakmica kroz statistiku i kojih 15 random susreta. Jbg, bio sam umoran kad sam pisao 🙂 hvala na primjedbi 🙂

    • movie

      @lepiakadodo, 09.09.2018 - 19:59

      U godinu dana odigrati 479 utakmica igre koju voliš je jako malo. To je znak da u igri nema ničega što bi te tjeralo da igru igraš više. Igrati cijelu godinu iz dana u dan sa šogorom dosadi niti im previše smisla. To je ta razlika između fife i pesa. Fifa te stalno tjera da igru igraš tijekom cijele godine. Masa natjecanja, sadržaja, jednostavno moraš igrati. Ja sam ove godine igrao manje nego obično i svejedno sam odigro oko 2200 utaomica. Na frend listi imam masu frendova koji su odigrali preko 4000 utakmica u sezoni. Naravno, sve utakmice su u futu. To je mod koji ti ne da mira cijelu godinu i to je ono što pes nema. I zato se loše prodaje.

    • Kr4t0s

      @movie, 10.09.2018 - 17:18

      Opet ti o FUT-u, ostali rade, imaju obitelj, razne ostale obveze, pa još i ostale igre, da bi se noći gubilo samo na FIFU i FUT.

    • movie

      @Kr4t0s, 10.09.2018 - 20:10

      Koja je razlika između gubljenja noći na jednu igru i na tri igre? Hoćeš reći da netko tko ima obitelj, radi, ima razne obveze, da taj ne može igrati fifu? Ja sam mislio da ljudi uglavnom igraju ono što ih veseli. Nekad sam igrao nekoliko igri paralerno jer su me privlačile i jer me to veselilo. Danas igram još samo nogomet a možda već sljedeće godine ne igram ništa.

    • lepiakadodo

      @movie, 12.09.2018 - 19:04

      Jbg GLAVNA boljka PES2018, ali očito i 2019 verzije je igra protiv kompa. Kao što sam nabrojao i ranije, nervira što je komp nepošten. I onda kad te razvali 3 razlike, odjednom ti igra da ‘disati’ i tvoji igrači odskaču kvalitetom protiv iole slabije ekipe.
      I zato preskačem sve u cemu sam prije uzivao… jebiga..

    • Kr4t0s

      @lepiakadodo, 10.09.2018 - 17:16

      Ma sve 5, sam mi bilo malo čudno da si u tjedan dana uspio toliko odigrati, iako, ako imaš vremena, zašto ne 😀

  • maremas

    09.09.2018 - 14:17

    Odličan PES i ove godine.

  • fanjuve30

    10.09.2018 - 13:33

    Igra je Ok. I to je najviše što može dobiti. Ne razumijem da su iz Konamija tako lijeni da transfere koji su se desili u junu nisu uspjeli napraviti. Drugo, kašnjenje komandi me toliko nervira da je to nevjerovatno. PES 6 je ostao kralj fudbala i ostalo sve može biti pokušaj.

    • lepiakadodo

      @fanjuve30, 12.09.2018 - 19:07

      kako misliš kašnjenje komandi? na kojem tv-u igraš? Jesi li upalio game mode da smanjiš input lag?

    • fanjuve30

      @lepiakadodo, 13.09.2018 - 06:55

      Ne mislim to, nego kad pritisnem dodavanje, ili šut on traži da se namjesti igrač prvo pa da izvrši komandu. Na PES 6 ako sam pritisno x odma reagira. PES je skrenuo s puta od 2008 godine.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?