HCL.HR

Recenzija

Tony Hawks Downhill Jam [DS]

Passenger

Iza igre ne stoji kao po običaju, legendarni Neversoft, nego zapravo Vicarious Visions. Ekipa koja osim što stoji iza DS Spiderman serijala, stoji i iza verzije manjeg brata American Wastelanda (igre za “velike” konzole) – American Sk8land.

Ovo je prvi veći spin-off u TH serijalu. Ovaj put vas, nažalost, očekuje još manje pro skatera, no rupu popunjavaju više-manje maštovite imaginarne downhill kamikaze. Igra najviše podsjeća na SSX. Dakle, manje se fokusira na trikove i high scorese, a više na samu utrku, tj. natjeravanje po nizbrdicama. Naganjat ćete adrenalin kroz svega 6 staza: San Francisco, Edinburgh, Rio, Hong Kong, Kilimanjaro, te posebno iznenađenje za sve one koji su igrali prvi dio serijala. Dakako, uvijek s adekvatnom opremom – dakle bit ce tu i snowboard, te mountainboard. Za one koji su se prestrašili i sjetili se automobila u THUG 1-ne brinite, sve je, uključujuci i kontrole i fiziku, u biti isto osim izgleda daske.

Dakle, manje trikova, više brzine. S tim da je trikova osjetno manje. Dok su grindovi, kojima je posvećeno puno više pažnje nego u, konkurentskim, SSX igrama, skoro pa svi na broju, flipova je znatno manje nego u dosadašnjim TH igrama. Više nema double/triple tap varijacija, vec za dupli kickflip jednostavno morate malo dulje držati Y. 360 flip je tu samo kao dio kombinacije u specialsima. Osim što ovaj put pokušavaju oživjeti mrtvu skate disciplinu downhilla, također je stavljen naglasak i na neke gotovo jednako izumrle old school movese. Tako da ovaj put, bert slide ima puno veću ulogu, služi za izbjegavanje predmeta i kao neka vrsta driftanja. Boneless i no comply trikovima dobivate na visini, kao i u “klasičnim” Hawk igrama.

Igra je doista brza i gotovo da može konkurirati 1080 Avalanche po brzini. Sve to djeluje lijepo, uz tek pokoji manji zastoj kad se na ekranu nađu svi skejteri i malo veća količina detalja na stazi. Na kontrole se jako lako naviknuti, a cartoon style cel shade grafika odlično pristaje igri. Iako je prezentacija nešto lošija nego u American Sk8landu, animacije koje prate vašu priču okupljanja skate crewa su i dalje tu. Zvuk je ostao na visokoj razini, samo što će vas ovaj put niz ulice pratiti čak 15 pjesama u mp3 kvaliteti. Poseban doživljaj je igranje sa slušalicama, u svakom slučaju preporučujem.

Što se modova tiče, tu je glavni World Tour mod, u kojem ćete kreirati lika i uz Tonyevu pomoć okupiti ekipu i poraziti team Tonyevog konkurenta, Antonia Seagula koji kao da je prespavao 90-e. Osim utrka i mini kupova, morati ćete snimiti pokoji zgodan line, skinuti određene gapove, napraviti high score, srušiti time trial rekord, te uhvatiti dovoljno aira pomoću nekoliko monstruoznih rampi. Misije su raspoređene po gradovima, i iako ćete ih relativno brzo završiti, traju dulje od drugog single player modea-jam session, koji je najsličniji classic modu u zadnja 2 nastavka, tj. prvim TH igrama (nađi skrivenu vrpcu, high score, sick combo score, sruši 8 snjegovića…). Eh, nažalost, ovo je gotovo u svega par pokušaja. Jedino što vam ostaje nakon toga, je guštanje u free skateu, koji quick race, te otključavanje cheatova, odjeće i logotipa. I naravno, igranje multiplayera, koji vam opet može pružiti neograničenu zabavu, ovisno o vašim mogućnostima (wi-fi, frendovi s DS-om i istom igrom…).

Edit je ostao podjednako dobar kao u prethodniku, ako ne i bolji. Osim što možete snimiti svoj glas koji ćete ponovno čuti u igri kad vaš lik skine koji special ili kad se razbije, moći ćete mu odabrati facu, odjeću i sami osmisliti grafiku za dasku, logo za majicu, te stickere i plakate koji već unaprijed imaju određenu lokaciju u igri. Da ne bi sve ostalo na tome što se tiče posebnosti DS uređaja, na donjem ekranu osim što imate preglednu mapu, možete aktivirati touch specialse. Grind, manual, air-od svake kategorije do 3 različita poteza. Kao i u Sk8landu-praktično.

Downhill Jam za DS ne predstavlja ništa revolucionarno, no nije ni razočarao. U svakom slučaju djeluje svježije nego THUG2 i Wasteland, igre na koje su se mnogi žalili da su gotovo jedan te isti proizvod. Iako nema lude kontrole kao Wii verzija, moglo bi se reći da je igra ispunila očekivanja. Vrlo lijepa grafika, dobar soundtrack, i zabava na brzinu, glavne su vrline ovog naslova. Šteta što za standardnu cijenu DS igara ipak ne nudi nešto više, kao recimo prethodnik Sk8land koji i stilom, grafikom, i igrivošću ostaje jedan od najjačih naslova za Nintendo DS.

Novi Downhill Jam s potpisom najpoznatijeg vert skatera, došao nam je na Nintendove aktualne konzole. Recenzirali smo DS verziju.

0 Naša ocjena

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?