HCL.HR

Harry Potter: Hogwarts Battle – Defence Against the Dark Arts

Erna Fučić 06.10.2019.   •   3 komentara


Nova društvena igra Harry Potter franšize konačno vam daje mogućnost da se okušate u pravim magičnim duelima čarobnjačkog svijeta.

Prošle godine smo recenzirali gigantsku igru izdavača USAopoly, Harry Potter: Hogwarts Battle, a danas predstavljamo njihov novi naslov, kompaktni magični dvoboj Harry Potter: Defence Against the Dark Arts!

Bat Bogey Hex!

S obzirom da se radi o svojevrsnom nasljedniku Hogwarts Battle, Defence Against the Dark Arts vizualno se dosta podudara, kako po ilustracijama i komponentama, tako i po osnovnoj mehanici i pravilima.

To samo znači da će fanovi Hogwarts Battlea lako uskočiti u ulogu sukobljenih čarobnjaka, te bez problema (čak intuitivno) savladati pravila igre, dok oni koji ju tek otkrivaju neće imati previše problema, jer se radi o jednostavnim i pristupačnim mehanikama. Bit ćete spremni za epski okršaj u roku Expelliarmus!

U samom startu igre će HP zagriženi obožavatelji (poput mene) uzbuđeno cupkati jer moraju odabrati jednu od poznatih kuća za koju se bore! Nakon te užasno teške odluke, dobivate početni špil karata, koji sadrži osnovne čarolije, predmete i saveznike koji će vam biti nužni za borbu protiv čarobnjaka na suprotnoj strani.

S obzirom da se u osnovi radi o deck-building igri (o čemu smo pisali jako jako davno), tijekom vašeg poteza će vam karte u rukama u osnovi omogućavati ili skupljanje novčića za kupovanje novih i jačih karata na raspolaganju, ili vam davati neke posebne akcije, uglavnom za upravljanje kartama i špilom; za liječenje; te naravno – za zadavanje štete protivniku!

S obzirom da se borite u poznatoj hali u Hogwartsu, vi i vaš protivnik ste postavljeni jedan nasuprot drugoga na posebnoj izduženoj ploči. Iza vaših leđa nalaze se koraci prema rubu ploče, što predstavlja i broj štete koje vam protivnik tijekom dvoboja zadaje, a vi se ozlijeđeni krećete unatrag. Ukoliko imate sreće i uspijete izliječiti pokoji hp(health point), vraćate se natrag prema centru. Ovaj koncept u dvoboju je odličan način prikaza u kakvom je stanju koji od čarobnjaka, te vam brzo daje informaciju koju taktiku složiti za svoj sljedeći potez.

Igra se odvija u 3 runde, a nakon svakog poraza protivnika, sve se resetira; čarobnjaci se ponovo postavljaju u centar ploče; a špil karata se miješa, te sadržava sve što ste do sada tijekom igre pribavili. To znači da ćete u prvoj rundi dosta sporo zadavati štetu protivniku, jer ćete biti tek u procesu nabavljanja karata koje odgovaraju stilu igre i taktici vaše kuće. Međutim, već tijekom sljedećih rundi očekivat ćete strateške kombinacije u ruci s kojima možete doslovno i nokautirati protivnika na drugi kraj hale.

Vratimo se na ključni faktor – biranje kuće. Naime, karte koje ćete pribavljati tijekom igre će vam možda davati i dodatne bonuse tijekom odigravanja, ako odgovaraju upravo vašoj odabranoj kući. To vam može dodati dosta jake saveznike, ili pak podebljati čarolije koje bacate na protivnika.

Ono što dodatno zapapri cijeli gameplay su zločesti Hexovi s kojima možete protivniku filati špil. Kada mu Hex stigne u ruku, loše stvari se događaju, a to vam uvijek može dati ključnu prednost prema pobjedi!

Toenail Growing Hex!

Summa summarum, Harry Potter: Defence Against the Dark Arts je igra namijenjena za dvoje predanih HP fanova koji se žele uživjeti u ovaj magični svijet. Svi smo bili potpuno očarani kada su se Harry i Draco prvi put sukobili, a ova igra vam omogućuje da proživite to iskustvo. Ilustracije vam donose scene, likove i predmete iz filmova, čarolije su prikazane kojim se pokretom štapića izvode (nitko vam ne brani da ih crtate u zraku olovkom…), a sama borba je jednostavnih pravila, no donosi dinamiku i napetost kao da je prava.

Za one koji već imaju Hogwarts Battle, ovo je simpatični i brži dodatak kolekciji, a za one koji se još nisu susreli s Harry Potter društvenom igrom, ovo je naslov koji može biti idealan poklon za vas same ili za nekog vama dragog, s obzirom na lagana pravila i relativno nisko oštećenje novčanika.

Čitamo se uskoro, a do tada svakako bacite oko na našu Facebook stranicu Gameri Okruglog Stola, za informacije i najnovije vijesti iz svijeta društvenih igara; naš YouTube kanal, gdje možete pronaći raznolik sadržaj na temu društvenih igara, te pogledajte i naš Instagram!

Komentari (3)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?