HCL.HR

Avantura Harold Halibut izrađuje se malo drugačije nego ostale igre, izgleda sjajno

Zoran Žalac 08.04.2021.   •   2 komentara   •   Trailer


Provjerite kako izgleda neobična avantura zvana Harold Halibut za koju developeri izrađuju stvarne fizičke setove od stvarnih materijala.

Harold Halibut je nadolazeća avantura SF tematike. Prati laboratorijskog pomoćnika Harolda koji se nalazi u srušenom svemirskom brodu nakon neuspjele misije traženja novog nastanjivog planeta za čovječanstvo. Harold s ostatkom posade traži načina kako napustiti strani planet te se vratiti kući – ili pronaći novi dom.

Ono što je specifično kod ove igre jest da se dobrim dijelom stvara uz pomoć dizajniranja lutaka i fizičkih setova. U procesu proizvodnje videoigara nisu strane tehnike poput fotogrametrije i skeniranja stvarnih objekata, ali kreiranje minijaturnih lokacija od stvarnih materijala i prebacivanje njihovih modela u virtualni oblik je doista nešto nesvakidašnje.

Kako kažu developeri iz studija Slow Bros., rezultat ovog pristupa je mješavina igre i filma snimljenog tehnikom stop animacije. I možemo reći da to izgleda jako dobro.

Harold Halibut u razvoju je već duže od četiri godine. U verziji za PC trebali bismo zaigrati tu igru uskoro – nadamo se ove godine.

Komentari (2)

  • Duje0506

    08.04.2021 - 12:22

    Opa. Osim sto izgleda predivno, i glazba (u traileru) je dobra, a i prica djeluje interesantno. U svakom slucaju, za drzat na oku!

  • Stitrek

    11.04.2021 - 07:07

    Interesantna igra, uz to izgleda odlicno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?