HCL.HR

Pogledajte 25 minuta gameplaya u zombijima napunjenom Dying Lightu 2

Zoran Žalac 26.08.2019.   •   24 komentara   •   Gameplay


Razvojni studio Techland podijelio je snimku gameplaya iz Dying Lighta 2 koju je prikazao na E3 sajmu ove godine, ali iza zatvorenih vrata.

Komentari (24)

  • SeaNN

    26.08.2019 - 21:36

    Ovo ce biti igretina, hype se lagano stvara.

    • Idealist

      @SeaNN, 26.08.2019 - 22:25

      Moje mišljenje:
      Meni je, recimo, upalo u oko (osim isceniranog gameplay-a) to što je facial mation capture ispod očekivanog. Odmah na početku, kada ti daje da popiješ vodu iz boce, čovjek ne skida pogled s tebe, potpuno neprirodno (i ne samo on). Mogli su napraviti da se odmah okrene i da moraš hodati za njim, bilo šta osim tog neugodnog buljenja cijelo vrijeme. Zatim neredi, kada se dogodi ranjavanje Colonel-a i kada ostaje zadnji protivnik, zar ne bi bilo realnije da taj zadnji pokuša pobjeći ili da se preda, nego da ga dokrajćiš kao i zombije koji su bez razuma. Oživljavanje Colonel-a je živa katastrofa (mislim na animacije. nisu se potrudili napraviti oživljavanje stvarnim i opet, čovjek koji ga oživljava više gleda tebe nego njega), a sumnjam da bi bilo puno drugačije da se ostalo sa njime. Umro bi tako i onako. Svi ti “odabiri” radnji su mazanje očiju. Isto kao kad ideš u dućan i na izbor ti je bijeli ili polubijeli kruh. Ima sigurno neki skriveni puteljak kojim bi se ušlo u protivnički teritorij ako bi se ubilo vozača.
      Gubljenje stamine prilikom penjanja po ljestvama je prebrzo i nerealno relativno sa parkour-om. Ne možeš mi reći da te jednako umori penjanje po ljestvama gdje se služiš rukama i nogama i dizanje cijele težine tijela samo rukama kada se podižeš preko neke konzole. A i zar mislite da je moguće ne pustiti vodu, pa da se cijela mapa ne okrije? (prividan izbor)
      Kada te rane puškom, zašto protivnik čega prije ponovog odapinjanja (dobro, možda je bio samo jedan metak…). Odmah nakon što se preuzme puška/palica/štogod narator kaže da je dovoljan jedan metak da se ubije nekog – nekonzistentnost!
      Šeta što nisu napravili ograničen broj zombija (možda jesu!?) pa da ne moraš uvijek na istom mjestu tamaniti isti broj zombija.
      Ima i dobrih stvari: raznovrsnost izlaza iz situacija i… Možda veliki broj parkour animacija. Padobran/glider ne brojim jer su ga mogli implementirati u originalu, ali onda ne bi imali “novost” za nastavak.
      Igre mi postaju dosadne (čitaj: nema inovativnosti). Sve su manje-više na isti kalup, samo druge boje i imena likova. Ne znam je li to zato što starim ili postajem zahtjevniji i pametnije biram kome ću dati novac za igru (God of War, Spiderman, … većinom ekskluzive). Ako će me CD Projekt red razočarati, onda se ostavljam “gaminga” jer štancanje igara bez “duše” mi nema smisla.

    • Cro-K

      @Idealist, 27.08.2019 - 01:04

      Malo previše sereš

    • Idealist

      @Cro-K, 27.08.2019 - 09:28

      Opovrgni me argumentima, a ne glupim izjavama

    • Duanador

      @Idealist, 27.08.2019 - 10:09

      Najbolji argument koi ti se mozes dat je (OVO JE IGRA A NE DOKUMENTARAC)

    • Idealist

      @Duanador, 27.08.2019 - 17:38

      1. Nauči pravopis!
      2. Kako će igre izgledati za 10, 20 ili 30 godina? Nije li težnja igara da se stvori čim realniji svijet u kojem možeš pomicati određene granice? Hoćeš li za 30 godina reći da ne želiš igrati “dokumentarac”? Zamisli da postoji igra koja je 99% kao stvarni svijet oko tebe i ti u njoj možeš biti što god poželiš, radiš sam sebi pravila (mislim da tome igre i teže u krajnjem slučaju). Bi li ti bilo bolje igrati takvu igru ili Dying Light 2? Znam da nije fer uspoređivati to dvoje, ali brzina napretka, odnosno proizvod koji dobivamo ovisi (osim tehničkih mogućnosti, očito) i o nama potrošačima koji odabiremo što ćemo kupiti. Dok god oni vide da minimalan trud prolazi, dotle ćemo to i dobivati (Fifa). Ja bih radije manje igara, a da su kvalitetne, nego puno njih koje sliče kao jaje jajetu.
      Iako ne volim Ubisoft, moram im priznati da im Watch Dogs Legion izgleda zanimljivo zbog “neograničenog” broja različitih potencijalno igrivih likova i glasova istih. Barem neka inovacija.

    • Cro-K

      @Idealist, 27.08.2019 - 16:16

      Nije mi jasno otkud si ti izvukao te mane pored ovako odličnog prikazanog gameplaya

    • Idealist

      @Cro-K, 27.08.2019 - 17:39

      Paaaaaaaa, vidio sam ih. Dobro, neke sam i pretpostavio s obzirom na određene dosadašnje igre, no smatram da i u ovom slučaju neće biti drugačije. Bit će mi drago ako se varam!

    • Idealist

      @Cro-K, 27.08.2019 - 23:05

      Kakvo smo mi to društvo kada ovakav komentar dobije najviše lajkova (?) …

    • Cro-K

      @Idealist, 28.08.2019 - 01:05

      Evo da i objasnim kad ne razumiješ poantu mog komentara, lijepo nam u gameplayu objasne da tvoje akcije imaju posljedice na cijeli grad, a ti nama kažeš da nam mažu oči s tim odabirima ( tko je tu lud? ) , ovo da zadnji lik bi trebao pobjeći, u kojim to igrama neprijatelji bježe? Glupo je očekivati 100% realizam od igre. Kao i tvoj komentar na staminu, nema veze kako se troši ona je tu samo da te malo uspori da ne budeš flash. Ovo o jednom metku neću ni komentirat pa čovječe da su to napravili realistično ne bi bila zabavna igra. Ako ti se igra simulator pucanja imaš na izbor insurgency, arma i takve igre. Dobro da nisu komentirao da je glupo sto su ubacili zombije pošto u stvarnom svijetu ne postoje.

    • Idealist

      @Cro-K, 28.08.2019 - 10:04

      Eto, jesi li mogao odmah to napisati? Tada se to zove rasprava.
      Naravno da nam mažu oči! Možeš li NE odabrati pustiti vodu pa da se NE otkrije dio mape? Evo, odgovorit ću tu unaprijed – NE MOŽEŠ! Što ti uopće smatraš odabirom? To što imaš dvije opcije dijaloga, a obje imaju isti/jako sličan kraj? (Tko je tu lud?)
      Nisam govorio o 100% realizmu (čitaj sa razumijevanjem), nego o REALISTIČNIJOJ (!) igri. Razumijem da se neprijatelj bez mozga može zaletjeti na 3-4 čovjeka, ali od čovjeka koji se, navodno, brani (jer nisu prvi zapucali) to ne očekujem! (Ne bi me čudilo ni da je Colonel na kraju i živ).
      Želiš mi reći da je bolje da se stamina troši tako kako je, nego da je ispravnije balansirana? Onda stvarno nemamo
      Jesi gledao video uopće, odnosno bolje pitanje, jesi li obratio pažnju? Ubiješ neprijatelja jednim metkom, a oni “tebe” ne) – fulao si cijelu poantu.
      Meni se ta igra uopće ne igra. Zanimao me samo napredak kojeg skoro da i nema…

    • SeaNN

      @Idealist, 27.08.2019 - 01:12

      Ima smisla sve sto si rekao ali opet nemozes reci da igra nema hrpetinu opcija. Cijeli grad se mijenja pomocu tvojih odluka i to mi se jako svida sto tvoji izbori zaista UTJECU na svijet. Ako se pridruzim x factionu dio grada se mijenja i oni postaju jaki na tome dijelu. Mislim kada pogledas kakve polu proizvode danas izbacuju to je zalosno, ali mislim da ce ovo stvarno biti dobra i dostojna igra

    • marko1106

      @SeaNN, 27.08.2019 - 08:17

      Neka bude kao jedinica i to e vec odlicno. Ali bit ce jos bolja. Nekako mi se cini da su se bacili vise u RPG elemente sto mi se jako svidja.

    • Idealist

      @SeaNN, 27.08.2019 - 09:26

      Biti će druge boje i druga vrsta neprijatelja. Sve ostalo je previše posla za razvojni tim…

    • SanKa

      @Idealist, 27.08.2019 - 10:55

      koliko sam skuzio, jako puno awkward gledanja 😀

  • blacklist0907

    26.08.2019 - 21:37

    Brutala

  • Jokerhere

    26.08.2019 - 21:46

    Odlicno izgleda.

  • Anthemm

    26.08.2019 - 22:00

    Veliko bravo developerima

  • Mr.MafiJoza

    26.08.2019 - 22:09

    Ovo će biti brutala s frendovima.

  • Branjo84

    26.08.2019 - 22:19

    Valja čekati do proleća!!

  • nemessis

    26.08.2019 - 22:38

    Vrh vrhova vrhčina

  • l)oolvl

    27.08.2019 - 00:39

    bit će super igra ako bude barem i upola dobra kao ovaj gameplay, ali mislim da nažalost toliko neskriptiranosti još uvijek nije moguće postići; kao npr. scena gdje lik odjednom propadne u zgradu punu zombija baš kad je trebao uhvatiti kombi

    • Zoran Žalac

      @l)oolvl, 27.08.2019 - 08:22

      Yep, režiran je gameplay do ibera u ovoj snimci, ali eto – barem je fino vidjeti kako se mogu iskoristiti parkour potezi sve, makar ih na kraju na taj način iskorištavalo 10% igrača, ako i toliko.

  • Optimyst

    28.08.2019 - 13:17

    Kad se samo sjetim frustracija sa prelaženjem prve igre…raznislit ću dobro o ovome.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?