HCL.HR

Activision želi ugasiti SBMM Warzone, stranicu za rangiranje CoD igrača i lobbyja

Domagoj Plantak 27.03.2021.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Activision je od kreatora SBMM Warzone stranice za rangiranje CoD igrača i lobbya prema KDR-u zatražio njeno uklanjanje zbog korištenja njihovog sučelja za programiranje.

Jučer smo saznali da se Call of Duty gotovo sigurno vraća Drugom svjetskom ratu, a danas stiže vijest da se Activision želi “riješiti” SBMM Warzonea, popularne korisničke stranice za praćenje rankova i drugih statistika CoD igrača. Ta je stranica obavijestila svoje korisnike da su od Activisionovih odvjetnika dobili ultimatum – moraju stranicu ugasiti do ponedjeljka inače idu na sud.

SBMM Warzone koristi se Activisionovim sučeljem za programiranje (API) za dobavljanje statističkih podataka o profilima igrača i lobbyima prema KDR-u, što Activision navodno želi limitirati na svoje partnere zbog očuvanja privatnosti igrača.

Kreatori stranice nastoje pronaći rješenje, tražeći partnerstvo s Activisionom ali i podršku igrača koji su negativno reagirali na ovaj potez. Hoće li se nešto promijeniti preko vikenda ostaje nam za vidjeti, iako su izgledi za to mali. Vjeruje se da su male šanse da Activision u sjeni priprema vlastitu platformu za praćenje SBMM-a.

SBMM je već neko vrijeme škakljiva tema u Call of Duty zajednici. Developeri tvrde kako nema takvog statističkog praćenja u Warzoneu, iako stranice poput ove vrlo transparentno ukazuju na suprotno. SBMM Warzone nastao je krajem prošle godine i s vremenom izgradio vjernost brojne zajednice igrača, što dokazuje i činjenica da je pratio statistike i za kompetitivna Warzone natjecanja poput onog nedavnog u Torontu s nagradnim fondom od 100 tisuća dolara.

Komentari (6)

  • GTA222

    27.03.2021 - 10:43

    Ma jasno sve zbog privatnosti igrača, pa ne prijuplja stranica moje osobne podatke već samo koliko killova i slično 😂.

  • Dubrovnik1993

    27.03.2021 - 10:53

    kada upravo ta stranica istice uzasan matchmaking sistem od strane activisona naravno da traze njeno gasenje,ipak su uvijek bili i uvijek ce biti firma za cisto uzimanje love što dokazuju svake godine novim izdanjem call of duty franšize pa cak i sada kada su uradili cudo od igre kao sto je warzone pa ubacivanjem uzasnog contenta iz black opsa pa hmm tko zna mozda ubace i originalni m1 garand i kar a cak mozda i ppsh strojnicu od 10000 metaka za koji mjesec izlaskom novog coda,zivio cod!

    • Agent

      @Dubrovnik1993, 27.03.2021 - 11:58

      A vjerojatno nisu mislili da će ubacivanjem ovog biti tako loše,a pitanje kakav dogovor,ugovor bio pa ne mogu uzbacit.
      Za ova oružja to bi očekivao više za Treyarch i Raven Software kao što su predkraj igre napravili sa BO4.Novi cod ako bude ww2 kao što svi govore bit će jednak problem kao CW i njegova oružja.

  • ScoobyDooo

    27.03.2021 - 16:21

    Peticija da Raven ne radi na Codu!

  • Rinma_1997

    27.03.2021 - 17:05

    Dao sam “stvarno” vremena warzone igri ali iskreno moje iskustvo mi kaže kako je u zadnje vrijeme neigrivo, tipa kako pucaš na protivnika prije, sekundu pucaš ništa ne fulaš ja mrtav, uđem u meč instiktivno me “rokne” haker”, i još razni problemi.
    To je samo moje mišljenje koja iskustva sam ja imao.
    Hvala Warzone i sretno, nije mi u planu “psovati” ili “razbiti nešto radi glupe igre”
    Sretno Warzone 🙂 Ugodan vikend ljudi

  • Hardcell

    28.03.2021 - 11:12

    Ma seru kvake imaju velikih problema sa cheaterima pa da nebi otisao vidit jel tip sto me prosviro ima neki unreal killrate/winrate. Stoka realno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?