HCL.HR

Age of Empires 4 je još uvijek u izradi, ali nije u problemima

Zoran Žalac 02.01.2021.   •   4 komentara


Microsoft je fanovima Age of Empires serijala obećao da ih čeka blistava budućnost. Možda ne nužno 2021., ali Age of Empires 4 dolazi.

Sad kad su sve tri igre Age of Empires serijala dobile svoja definitivna izdanja, vrijeme je za četvrti dio, najavljen još davne 2017. godine. Međutim, više od godinu dana o Age of Empiresu 4 nije bilo ni riječi pa su se neki zabrinuli oko toga što se događa s igrom. Microsoftov studio World’s Edge stoga je za 2021. pružio svojevrsno “osiguranje” onima koji igri željno iščekuju.

Poručili su kako igra dobro napreduje unatoč tome što ju developeri sada razvijaju iz svojih domova. Otkrili su da je u igrivom stanju te da ju igraju svakoga dana, tražeći bugove i radeći na balansu iste. Kažu kako je izrada igara RTS žanra dugotrajan proces, ali vjeruju kako je igra u pravim rukama ekipe iz Relica, inače zaslužne za igre iz serijala Company of Heroes.

Microsoftov pristup Age of Empiresu inače je dosta neobičan. Imaju studio koji se bavi isključivo tom franšizom, ali ne razvija igre nego daje povratne informacije partnerskim studijima koji na njima rade. Do sada se takav pristup pokazao uspješnim te su Definitive Edition verzije prethodnih triju Age of Empires igara naišle na brojne simpatije fanova.

Komentari (4)

  • Duanador

    02.01.2021 - 15:57

    Iscekiva se ovo bome.

  • Strange Man

    02.01.2021 - 22:13

    Age of Empires 2 za mene najbolja strateška je igra svih vremena. Ako četvorka bude barem 50% kao dvojka, uz naravno današnju grafiku i ostale prednosti, ova igra bi mogla biti odlična.

    • Agent

      @Strange Man, 02.01.2021 - 22:44

      Samo da bude bolja nego 3 i bit će dobro.Isto se nadam i za Stronghold

  • The_Miks

    03.01.2021 - 18:57

    eee to se ceka

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?