HCL.HR

Ash of Gods je vizualni roman oblikovan kao turn-based RPG s roguelike pričom

Petra Rukav 05.02.2018.   •   6 komentara


Ash of Gods igra želi nas pretvoriti u hrabre ljude koji su spremni donositi teške odluke i žrtvovati druge pa i sebe da zaustave pošast tame i smrti koja uništava njihovu domovinu.

ash of gods igra

Prošle godine, američki nezavisni studio AurumDust predstavio je svoj prvi projekt na Kickstarteru; i kao što je to običaj, zamolio je darežljive ljude koji u njemu vide potencijala da ga novčano podrže. S obzirom na to da je gotovo dvije tisuće ljudi podržalo njihovu ideju s nešto više od pola milijuna kuna ove godine uživat ćemo u vizualnom romanu nazvanom Ash of Gods.

Ash of Gods: Redemption (ili samo Ash of Gods) je turn-based RPG kojeg odlikuju taktičke bitke, elementi CCG-a (kolekcionarske kartaške igre) te bogate priče koja evoluira u skladu s našim odlukama. Radnja je smještena u imaginarnom univerzumu, točnije na kontinentu zvanom Terminum, nad kojeg se nadvila pošast tame i smrti. No, budući da svaka priča traži svojeg heroja, nadolazeća videoigra od vas će tražiti da postanete hrabar čovjek koji je spreman donositi teške odluke, poput žrtvovanja drugih, ali i sebe kako bi spasili vlastitu domovinu.

Unatoč tomu što sami kreirate priču o junaštvu i požrtvovnosti, svakog lika – uključujući i protagoniste – jedna greška može skupo koštati. Dakle, svaka odluka ima sposobnost mijenjati tijek događaja kao i sudbinu svih junaka, međutim, smrt vašeg vođe ne označava kraj putovanja za ostale.

Što se tiče sustava borbe u Ash of Gods, najlakše ga je opisati kao spoj tradicionalne turn-based strategije i CCG gameplaya. Naime, pojedinačne borbene taktike ovisit će o vještinama i klasama vaših likova, no moći ćete otključati te akumulirati karte iza kojih se kriju snažne sposobnosti koje bi mogle promijeniti tijek cijele bitke. Također, treba istaknuti kako Ash of Gods možete igrati s drugim igračima bilo kroz PvE ili PvP izazove.

Ash of Gods izlazi negdje u trećem mjesecu ove godine na PC, PlayStation 4, Xbox One te Nintendo Switch, a igra će nam dostaviti priču koja ne govori samo o protagonistima i njihovim bitkama već o sudbini cijeloga svijeta.

Komentari (6)

  • Sylassie

    05.02.2018 - 22:46

    Banner Saga much?

  • mili1985

    05.02.2018 - 22:48

    Banner Saga copy/paste?
    Ovo je identičan artwork, gameplay, slična priča kao i BS.

  • Greyjoy

    05.02.2018 - 23:14

    Hmmm..zanimljivo izgleda ovaj koncept price kroz odluke ukomponiran s turn based gameplayom. Moglo bi se i zaigrati kad izadje…

  • jokoZULU

    06.02.2018 - 12:00

    Povezano ? The blacksmith

    • st.srki

      @jokoZULU, 06.02.2018 - 15:15

      Ovo je tech-demo za Unity Engine. Totalno nevezano.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?