HCL.HR

Mjesečnim ažuriranjima za Battlefield 1 bliži se kraj

Petra Rukav 24.04.2018.   •   14 komentara


Najnoviji dio Battlefield franšize koji nas je odveo u razdoblje Prvog svjetskog rata dosad nas je konstantno iznenađivao novim sadržajima, no čini se kako se to vrijeme polako bliži kraju.

Prošlo je više od godinu i pol otkako nas je DICE odveo u bitke Prvog svjetskog rata u zasad najnovijem dijelu Battlefield franšize. U tom razdoblju od 18 mjeseci, švedski developer i podružnica tvrtke Electronic Arts počastila nas je brojnim DLC paketima te ažuriranjima koja su sa sobom donijela lijepu količinu sadržaja. Međutim, ništa nije vječno.

Naime, DICE je u današnjem blog postu objasnio kako uskoro, točnije u šestom mjesecu, namjeravaju stati s izbacivanjem mjesečnog sadržaja za Battlefield 1 budući da je posljednja ekspanzija Apocalypse dostupna već određeno vrijeme. No, njihov raspored do tada je bukiran stoga očekujete neke zanimljive nove promjene.

Prije svega, sljedećeg mjeseca sve mape iz prve ekspanzije They Shall Not Pass bit će dostupne svim vlasnicima Battlefield 1 naslova. Doduše, od danas već možete isprobati Rapture koja vas vodi u drugu bitku na Marni; posljednji veliki njemački napad tijekom Proljetne ofenzive 1918. godine.

Nakon toga, u šestom mjesecu dobivamo potpuno novi mod nazvan Shock Operations. Radi se o modu koji podržava do 40 igrača koji se moraju opredijeliti hoće li se boriti na strani branitelja ili napadača. U globalu, to je dosta slično Operations modu, a jedina razlika jest što je akcija fokusirana na samo jednu mapu.

Shock Operations bit će dostupna na Giant’s Shadow, Prise de Tahure, Lupkow Pass, Zeebrugge i River Somme mapama. Međutim, ako ne posjedujete Premium Pass ili neke od ekspanzija u sklopu kojih većina tih mapa dolazi, ne morate očajavati jer će i sama igra biti dovoljna da uletite u neku od bitaka na spomenutim lokacijama prilikom isprobavanja Shock Operations moda.

U svakom slučaju, znali smo da će vrijeme za opraštanje od mjesečnih ažuriranja kad-tad doći napose zbog toga što DICE priprema novu Battlefield videoigru.

Komentari (14)

  • GAMEmaher

    24.04.2018 - 19:26

    Ovaj battlefield 1 je prva liga! Mape i grafika zakon kao i story. Bit će godinama još igriv online. Soundtrack izvrstan. Ma za 150 kn koliko se na akciji sa premium pass nudi definitivno dugoročno isplativo.

    • tomica0310

      @GAMEmaher, 24.04.2018 - 20:03

      jee odlican je…ali najveca boljka je po meni potreba za ps+ pretplatom za pristup online..ja se recimo vec 3 mjeseca odvikavam od BF1 iz razloga sto ne planiram vise placati taj “porez” koji su nametnuli, a mislim da ima i dosta drugih igraca koji ce uraditi slicnu stvar

    • GAMEmaher

      @tomica0310, 24.04.2018 - 20:20

      Je…slažem se da je ta PS plus pretplata nametnuta i da bi bolje bilo pravo izbora kao i na ps3. Nažalost tako je kako je al se tješim time da su počeli dobre igre davati i nekako da Sony to iskoristi za nove ekskluzive financirati pa mi eto na akciji nije toliki problem dati 328 kn godišnje za 12 mjeseci i 24 minimum igara za ps4 od kojih bi po novome trebalo bar biti 10+ dobrih AAA naslova ako misle zadržat korisnike…

    • movie

      @tomica0310, 25.04.2018 - 09:29

      S obzirom koliko im raste broj korisnika mislim da si u krivu. I dalje ne vidim neki problem u pretplati. Tim više što kao plus pretplatnik imaš određene popuste kod kupovanja nekih igri te svaki mjesec par igri besplatno. Ako u godini dana ne možeš izdvojiti 400 kn, prodaj konzolu i igraj isključivo na PC jer on jedini nema pretplatu.

    • tomica0310

      @movie, 25.04.2018 - 11:42

      nije problem u tome mogu li ili ne izdvojiti tih 400 kn…problem je u tome sto ta ps+ pretplata vecini pretplatnika nije zanimljiva zbog igrica nego zbog MP…mora postojati ps+ pretplata kao prije, i psMP pretplata koja bi bila puuuuuno jeftinija od ps+ pretplate….da to urade nebi im ostalo ni 20% sadasnjih ps+ pretplatnika, nego bi se svi prebacili na psMP pretplatu…i jednostavno mi je glupo to jer ja iskljucivo igram MP igre ili neke visokobudzetne AAA koje nikad nece biti u ponudi besplatnih igara…znaci doslovno u godinu dana me nije nista zanimalo od onog sto su dali besplatno i znam da ce tako biti i dalje, jer sigurno nece nabaciti TLOU kao mjesecnu besplatnu igru… 🙂 PS+ pretplata je stimulans za dodatno trošenje na igre jer daje popuste, ali ako sam ja godisnje kupovao 2-3 odabrane igre koje nisu bile nikako na popustu, korisniku kao meni je ps+ pretplata bespotrebna u konačnici…jedino mi je žao multiplayera, ali što je tu je…imaju odlične free to play igre u zadnje vrijeme 😉

    • movie

      @tomica0310, 26.04.2018 - 10:28

      Ja pretplatu imam od prvog dana i nikada nisam zaigrao niti jednu igru koju su ponudili besplatno niti me je interesirala. No na popustu sam kupio neke igre poput uncharteda i zadnjeg dodatka iste igre. U roku par mjeseci budu popusti. Ne moram kupiti igru isti dan. S obzirom koliko im raste broj plus pretplatnika, očito su dobro proučili tržište. O toj pretplati uopće ne razmišljam niti je doživljavam kao nešto negativno. Ona je tu i ako hoću igrati online, moram je kupiti. Godišnje potrošim na gluplje načine nekoliko pretplata pa nikome ništa. Ne kužim stoga čemu stalno plakanje. Ne želiš plaćati pretplatu nemoj je kupiti. Želiš igrati online,kupi pretplatu. Ja igram samo fifu i samo zbog fife godinama plaćam pretplatu pa ne plačem. Imam izbor a to je najbitnije. Izbrao sam.

    • tomica0310

      @movie, 26.04.2018 - 15:17

      sve pet 🙂

    • marjanovicut

      @GAMEmaher, 24.04.2018 - 20:37

      Nece bas godinama biti igriv, peak je 20k igraca u zadnja nedelju dana sto je poprilicno lose jer je podeljeno to na 3 konzole, izuzetno kvalitetna igra, fantastika.

    • GAMEmaher

      @marjanovicut, 24.04.2018 - 20:52

      Da…przo to pada ekipa. Tako sam i prvi star wars iznenada primjetio pad a battlefield hardlinea mi je žao da ima loš odaziv a online dobar. rješenje je da će bf1 još igrača privuči kad padne cijena ispod 100 kn sve i ako ps plus nastavi davat dobre igre za nove pretplatnike koji ga kupe ili čak na Ps plus da ponude tu igru…

  • JOVAN11

    24.04.2018 - 19:31

    Sada se okreću battle royale igrama.

  • Frog

    24.04.2018 - 20:24

    Dobar je ovo bf,bit ce tesko rastati se od njega.
    Šmrc,šmrc 🙁
    Od novog battlefielda se puno ocekuje!

  • ck7

    24.04.2018 - 20:58

    Prije mjesec dana sam ga deinstalirao jer mi je jednostavno previše vremena oduzimao, a nikakve priče nema, mislim fora je ubijati online ljude, al i to dosadi s vremenom. Mogu reć da mi uopće ne fali, a sad dok sam se maknuo od online zajednice (barem djelomično) imam više vremena i volje igrati singleplayer naslove. I osjećam se nekako ispunjeniji, kako da se izrazim, nagrađeniji za svoj trud. “I to mi se dopada!”, da citiram Tajči, jel 🙂

    • delight353

      @ck7, 25.04.2018 - 14:17

      Dijelim potpuno isto misljenje s tobom.

  • vragec25cro

    24.04.2018 - 21:25

    Za mene jedno od večih razočaranja u Cod:ww2..Oboje očekivao ko ozebli sunce i oboje me razočarali totalno..Hvala im na otvorenim betama barem nisam bacio lovu bezveze ili skidao s torenta,a ipak probao i nažalost razočaranje teško

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?