HCL.HR

Battlefield 2042 će imati vrlo rigorozne mjere za kažnjavanje varalica

Hrvoje Smoljić 02.10.2021.   •   17 komentara


Battlefield 2042 lansirat će nas na bojno polje s čitavim nizom alata, mehanizama i rigoroznih kazni koji bi trebali svesti broj varalica na minimum.

Battlefield 2042 izlazi za nešto više od mjesec dana, a DICE radi sve kako bi igra po izlasku bila što “zdravija”. Developer tu naročito ozbiljno pristupa problemu varanja koji je uvjerljivo jedna od najvećih opasnosti za igru koja se fokusira isključivo na multiplayer. Za početak, Battlefield 2042 oslanjat će se na popularnu Easy-Anty Cheat uslugu kako bi detektirao i kaznio varalice, a usluga neće zaobići ni nadolazeću betu.

Osim toga, iz DICE-a kažu kako je po pitanju varalica na snazi nulta stopa tolerancije. U prijevodu, bilo kakva detekcija da igrač koristi imbotove, wallhackove i slične alate koje mu daju nepravednu prednost rezultirat će automatskom zabranom igranja bez ikakvog prethodnog upozorenja ili kratkotrajne suspenzije. S obzirom da igra podržava cross-play, ban na jednoj platformi znači kako igru nećete moći zaigrati niti na ostalima.

Naravno, postojat će mehanizam da se igrač žali na dodijeljeni ban EA podršci, koja će onda dodatno istražiti detekciju varanja. Ono što je značajno poboljšano je i sustav prijavljivanja varalica, ali i drugih nepoželjnih ponašanja poput vrijeđanja, neprimjerenih imena, maltretiranja pa čak i sabotiranje vlastitog tima u mečevima.

Za prijave će biti zadužen čitav tim ljudi, a super je što ćete, ukoliko prijavite nekoga, ovog puta dobiti povratnu informaciju o prijavi i radnjama koje su poduzete protiv igrača kojeg ste prijavili. DICE kaže kako se neće libiti koristiti alate da igračima zabrani igranje na temelju njihove IP adrese i hardvera kako bi spriječili one najupornije među prijestupnicima.

Komentari (17)

  • Agent

    02.10.2021 - 15:00

    easy anti cheat nije ništa bolji nego što trenutno ima cod tako da im to ne pomaže baš jedino dobro što imaju cijeli tim koji će gledat reportove pa možda to pomogne

    • ScoobyDooo

      @Agent, 02.10.2021 - 19:40

      Lupas bezveze.Apex i Hunt koji koriste Easy-Anty Cheat imaju bar 3 puta manje cheatera neg Warzone.

    • Agent

      @ScoobyDooo, 02.10.2021 - 19:49

      U apexu se jako povečao broj cheatera i teško da imaju manje,za hunt ne igram pa ne znam

    • ScoobyDooo

      @Agent, 02.10.2021 - 20:02

      Opet i da se povecao prije ce oni banat cheatera neg ovi tuznjaci iz Activisiona

    • Agent

      @ScoobyDooo, 03.10.2021 - 09:33

      Jedni i drugi banaju jednako,samo što kod warzona imaš puno bugova zbog kojih dobiješ cheat.Npr meni i drugu s kojim sam igrao warzone napočetku dođeš do određene kuće na mapi gledaš u pod i odjednom imaš wallhack.Povremeno su maknuli to ali se stalno vračao bug i ima još takvih bugova.Nikad se zbog toga ne dobije ban

    • doctorsparta

      @Agent, 03.10.2021 - 20:50

      Po čemu to zaključuješ? Easy anti cheat je provjereni najbolji third-party-anticheat sustav. Koristi ga od EA do Epica. A i sam ga možeš instalirati na PC iako ako nije integirana baš s igrom pada mu uspjeh-a. Što ima Actionvision? Pojma nemam. Nešto. Ovo da u Apexu ima više cheater je relativna manipulacija podatcima jer Apex ima značajniji porast baze igrača pa je logično da ima i više cheatera. Drugi par rukava je Anti-cheat u igrama koje kupuješ. Kad dobiš ban natjeraju te da kupiš igru ponovno. U f2p sam napraviš novi account i to je to. Zato u plaćenim igrama s Easy anti-chetom gotovo nema cheatera. Recimo Hunt. Actionvision blocka IP adresu i account samo. Što je super-retardirano u F2P Warzonu gdje je rijetki match bez nekog chetera jer ekipa si uzme VPN i novi account i evo ih opet. Tako da pričat o Actionvisionovom anti-chetu je smješno.

  • raspa7

    02.10.2021 - 15:03

    Samo radikalno!

  • Duanador

    02.10.2021 - 20:41

    Dobra vjest. Sada zamisli koliki snob moras biti da firma ukaze toliko sredstava u sve to i opet ce netko biti chiter. Samo ip adresu blokirat, najbolje bi bilo zabranu internet pristupu im odmah dat.

    • Mihael5555

      @Duanador, 02.10.2021 - 21:00

      Vrlo glupo razmišljanje. IP adresu blokirati je idiotski jer se time kaznjavaju ljudi koji nisu varali a koriste isti internet. A ovo za zabranu pristupu internetu necu ni komentirati koliko nema smisla.

    • Zoran Zabac

      @Mihael5555, 03.10.2021 - 01:06

      Nema to veze, ako je netko u situaciji da mu brat ili otac istu igru igra preko iste IP adrese, onda ta osoba koja ide kršit pravila mora bit svjesna da će naštetit i toj osobi sa iste IP adrese…ban IP adrese, pokušat na neki način banovat bilo šta vezano za računalo a da ostavlja trag, ako je konzola onda konzolu itd…

    • GTA222

      @Zoran Zabac, 03.10.2021 - 06:21

      I ne samo to što si napisao, ak neko dobije ban a u RH IP nije statičan nego se mijenja svaka 24h zamisli ti dobiješ taj IP i ne moš igrat samo dobiješ ban nema ti baš to nekog smisla. Ono što se radi najčešće je HWID ban al i to ima problem jer kad kupiš od nekog dio koji je bio banan šta onda?

    • Zoran Zabac

      @GTA222, 03.10.2021 - 09:33

      Onda jedino da rade kyc, i ako te banaju dobiješ trajnu zabranu za sve buduće igre tog serijala…pa nastavi varat onoliko puta koliko osoba mozeš naći da obave kyc za tebe 😉

    • Mihael5555

      @Zoran Zabac, 03.10.2021 - 17:59

      hahahahahahahahahahahah kakav mozak

    • Nijam Kaj

      @Zoran Zabac, 03.10.2021 - 14:30

      Kao sto je Mihael rekao, vrlo glupo razmisljenje, @GTA222 ti je objasnio zasto je to vrlo glupo. IP u ovom sucaju nista ne znaci, vjerujem da ne bi bio sretan da pokupis ban ni kriv ni duzan. A onaj koji je dobio ban napravi off-on na ruteru i dobi novu IP adresu dok ne pokupi ban.
      HWID je isto los jer ti neko moze uvaliti maticnu sa kojom je dobio ban, a postoji i bypass.
      KYC… Stvarno? Voljan si slati slike osobne/vozacke/putovnice, snimati se iz razlicitih kutova i ostalo samo da bi mogao igrati neku MP igru u kojoj bi ponovno drugi varali jer ni KYC nije bez mana? Zamisli apliciras za KYC i dobis odbijenicu jer igra ima “PEGI 18” oznaku. Pao bi broj MP igraca za 90% i svejedno bi gubio od nolife igraca.

    • Zoran Zabac

      @Nijam Kaj, 03.10.2021 - 21:46

      Ban hardwarea je dobar, barem meni…sve što kupujem kupujem novo, a jednom kupljeno nikad ne prodajem…tako da sa te strane što se mene tiče sve 5

  • Rastmahatta

    03.10.2021 - 08:38

    Od PUBG, Apex do Battlefielda, nemam više živaca za cheatere, to je i jedan od razloga povratka PvE stila i botova u FPS-ove, od Insurgency Sandstorm do Aliens Fireteam definitivno bolje korisničko iskustvo i konačni gušt od apsolutnog nerviranja sa wallhackerima itd.

  • IgorBiH

    03.10.2021 - 13:45

    Samo da nevini ne budu kažnjavani.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?