HCL.HR

Borderlands 3 dobit će besplatnu next-gen nadogradnju čim se nove konzole pojave

Zoran Žalac 13.10.2020.   •   0 komentara


Gearbox Software je objavio kako će svi vlasnici Borderlandsa 3 moći nadograditi svoj primjerak igre na PlayStation 5 te Xbox One konzolama odmah prvoga dana prodaje tih konzola.

Borderlands 3 bit će jedna od onih igara koje će se moći besplatno nadograditi na PS5 i XS verzije ako ju posjedujete na PlayStationu 4 ili Xbox One konzolama. To smo već znali, a sada je obznanjeno kako će te nadogradnje biti dostupne odmah čim se nove konzole pojave, što znači 10. 11. u slučaju Xbox Series S i X, odnosno 12. 11. i 19. 11. u slučaju PlayStationa 5, ovisno o tržištima. Kod nas je to 19. 11.

Borderlands 3 će se na PS5 i XSX izvoditi u 60 sličica po sekundi pri 4K rezoluciji. Vjerojatno ne misle na nativnu 4K rezoluciju već upscaling s 1440p, ali svejedno – i to je impresivno jer usporedbe radi nova grafička kartica RTX 3080 u 4K rezoluciji ovu igru vrti na 69 fps-a, a košta više nego same konzole bez da uopće računamo ostatak konfiguracije.

Borderlands 3 je i ranije na PC-u bio inferiorna verzija u kontekstu da nije nudio opciju split-screen multiplayera kao na konzolama, a sada će se taj jaz dodatno produbiti. Naime, na PlayStationu 5 i Xbox Series X opcija split-screen će se proširiti – s dva igrača na čak četiri igrača koja će istovremeno moći igrati igru na jednom ekranu.

Iz Gearbox Softwarea pritom poručuju kako će tranzicija na nove konzole za postojeće igrače biti besplatna. Naime, sve snimljene pozicije bit će sačuvane, a prilikom nadogradnje na next-gen verzije i dalje će vrijediti sav dodatni sadržaj koji su igrači kupili u verzijama za PS4 i XBO.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?