HCL.HR

Call of Cthulhu izlazi sljedeće godine, dobio i prve screenshoteve

Petra Rukav 28.02.2016.   •   5 komentara


Nakon dvije godine provedene u celibatnoj šutnji Call of Cthulhu otkriva o čemu se tu zapravo radi te kako izgleda njegov mračni interijer.

call-of-dtulhu

Potpuno nova Call of Cthulhu igra najavljena je još 2014. godine kada su odgovornost za njen razvoj preuzeli francuski izdavač Focus Home Interactive i razvojni tim Frogwares, inače poznat po Sherlock Holmes serijalu igara. Frogwares je na kraju svoju developersku poziciju prepustio Cyanideu, tvorcu Blood Bowla, koji je objavio da će igra sljedeće godine izaći na PC i konzole.

Iako velik dio svog sadržaja vuče iz priča američkog pisca Lovecrafta, Call of Cthulhu će se najvećim dijelom bazirati na Chaosiumovom pen and paper RPG-u istog imena.

Glavna premisa ovog naslova je istražiti što se doista odigralo na udaljenom otoku gdje su pronađena tijela slavljene umjetnice i njene obitelji. Dok ćete lutati piščevim uvrnutim svemirom neće vam trebati dugo da izgubite pojam o jasnoj granici između jave i sna te da zapitate sami sebe nije li ipak bolje neke stvari ostaviti netaknutima.

call-of-cthulhu-1

call-of-cthulhu-2

Osim psiholoških elementa ovaj RPG koristit će i mehaniku stealtha, a da izgleda što ljepše i realističnije bit će napravljen u Unreal Engine-u 4.

Komentari (5)

  • Aerina

    28.02.2016 - 12:12

    Izgleda da screenshotovi uspijevaju prenijeti atmosferu iz njegovih djela. Mislim da bi fokus igre trebao biti na unutarnjem monologu protagonista dok otkriva stvari izvan granica mašte. Ne znam zapravo čemu će služit RPG elementi u ovoj igri jer su u pravilu Lovercraftovi junaci samo promatrači. Svakako sam uzbuđen i jedva čekam ponovno kročiti u taj svijet.

    • nikola2222253

      @Aerina, 28.02.2016 - 13:19

      Meni se cini da je ovo remaster igre iz 2005 godine.

    • mr-crime

      @nikola2222253, 21.04.2016 - 15:11

      Nadajmo se, i da će biti dostojan remaster. Dark Corners je bio masterpiece.

  • LepiSladja

    28.02.2016 - 15:48

    Igra iz 2005 je bio odlican fps, imao je mane ali je ipak po men must play naslov.

  • Skyprotokol

    29.02.2016 - 01:39

    Uuuu meni je taj call of thulhu bio ono zakon atmosfera dobra i prica takodjer.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?