HCL.HR

Call of Duty: Modern Warfare II imao je najuspješnije lansiranje u povijesti serijala

Lovro Maroševac 02.11.2022.   •   11 komentara


Unatoč učestalim rušenjima na PC platformi, Call of Duty: Modern Warfare II uspio je u prva tri dana od službenog izlaska ostvariti najuspješnije lansiranje u povijesti serijala, gledajući zaradu igre.

Call of Duty: Modern Warfare II službeno je izašao 28. 10. ove godine. Sada smo već u 11. mjesecu, a poznati su nam podaci koliko je otprilike zaradio nastavak nove moderne trilogije ratovanja.

Modern Warfare II imao je najuspješnije lansiranje u povijesti Call of Duty serijala. Zarada koju je igra ostvarila u prva tri dana od službenog izlaska iznosi vrtoglavih 800 milijuna dolara. Unatoč učestalim rušenjima na PC platformi, igrači ne okreću leđa novom CoD-u, već ga temeljito igraju.

Usporedbe radi, Modern Warfare iz 2019. godine je u prva tri dana igranja zaradio 200 milijuna dolara manje. Do sada je rekord držao Modern Warfare 3 iz 2011. godine.  Velika je to pobjeda za Modern Warfare i pokazatelj koliko zapravo novaca generiraju Modern Warfare nastavci i zašto je Activision Blizzard dobro postupio s rebootom. Ipak, najuspješnije lansiranje u povijesti CoD serijala i dalje nije premašilo rekord u industriji videoigara jer to čvrsto drži GTA V, koji je u prva tri dana od izlaska zaradio milijardu dolara.

Milijardu dolara zarade bi Modern Warfare II mogao ostvariti kroz dan ili dva. Naravno, treba uzeti u obzir isto tako da u ovoj ogromnoj zaradi veliku ulogu najvjerojatnije igra i činjenica da se single-player kampanja mogla zaigrati tjedan dana prije službenog izlaska ako su igrači naručili igru. Call of Duty: Modern Warfare II zasad je pun pogodak za Infinity Ward i Activision. Prva sezona, s većim popravcima i novim sadržajem, stiže kroz dva tjedna u periodu izlaska novog Warzonea.

Komentari (11)

  • Dragan[MKD]

    02.11.2022 - 11:09

    Ovo je zapravo i pokazatelj zašto je MS platio 69 milijarde dolara za Activision Blizzard, nema niti jedan serijal koji je toliko uspješan (osim možda GTA, ali CoD izlazi svaku godinu).

    • DjokaBA

      @Dragan[MKD], 02.11.2022 - 14:20

      Upravo to. Svake godine bar dve milijarde od igre, plus Warzone, plus COD Mobile i sta sve jos… Para kao blata.

  • Vujo777

    02.11.2022 - 11:09

    Mislim da niko nece premasit gta 5, jedino kad izade novi gta 6, preveliki hype ce bit i premasit ce bez problema

    • vragec25cro

      @Vujo777, 02.11.2022 - 12:02

      Minecraft?Tetris?Gdje je gta 5 do njih 🙂

  • Agent

    02.11.2022 - 11:49

    Nakon toliko lošeg cold wara i vanguarda nije ni čudo da su ljudi zaželjeli dobar fps. Samo da dalje budu bolje mape nego ove napočetku.

    • ImeiPrezime

      @Agent, 02.11.2022 - 15:20

      Što fali mapama? Imam brdo kritika na igru, ali mape definitivno nisu jedna od njih. Veliki napredak u odnosu na katastrofalne mape iz MW2019.

    • Agent

      @ImeiPrezime, 02.11.2022 - 15:41

      Ja nisam vidio kritike na igru osim rušenja povremeno ali ima velikih žalbi na mape pogotovo na onu punu s autima (nezz ime mape) koja je daleko najgora i od bilo koje iz MW2019. A ostale mape su napravljene za još veće campere nego u MW2019 gdje su se svi žalili na njih.

    • PS1

      @Agent, 02.11.2022 - 15:56

      Ta mi mapa dize tlak.Meni se jedino ne svida sto nevidis protivnike na mini mapi kad pucaju

    • ImeiPrezime

      @Agent, 02.11.2022 - 20:38

      Apsolutno mape nisu više napravljene za campere. Da se razumijemo, cijela igra generalno je campfest i zato prezirem zadnje 2 Infinity Wardove igre, ali MW19 je po tom pitanju bio masu gori. Mape su imale mali milijun kantuna i prozora idealnih za postavit claymore i čekat. Samo se sjeti Piccadilya i one u pećini. Ode od njih 10 jedina koja je smeće je baš ta sa autima.
      Al sve u svemu, daleko od toga da i MW2 nije najmijenjen camperima i lošim igračima. IW je daleko najgori cod studio po tom pitanju.

    • BlackNapster

      @ImeiPrezime, 03.11.2022 - 10:47

      Izvini sto ti ovako moram reci ali provaljujes se, na mw 2019 imam 20ak dana u MP i mogu ti reci da su mape puno bolje u odnosu na MW2.Piccadilly je jedina mapa koja nije igriva u mw, dok je poduzi spisak ionako oskudne ponude mapa na startu mw2 koje su jako loseg dizajna.
      Na razvoju mw2 radi i Treyarch i Sledgehammer games (uz naravno najbolji INFINITY WARD), sto znaci da direktne krivce za los dizajn mapa prebacujem na druga dva razvojna tima.

      P.S.
      Ustvari sve sto ne valja nije direktna greska IW, vec politike da svi zajedno rade na igri.
      Poyy

    • ImeiPrezime

      @BlackNapster, 04.11.2022 - 15:00

      Davni su dani kad je Infinity Ward bio najbolji studio. Još cod nije nadmašio njihov CoD4 i MW2. Pravi MW2, ne ovo. Ali ovaj današnji Infinity Ward jedva ima dodirnih točki sa starim te pravi najviše casual friendly igre od sva 3 studija. To se vidi po svemu, a posebno po dizajnu mapa. Zbog toga se ne mogu složti da su najbolji. Predvode u animacijama i grafici, ali to je manje bitno ako je gameplay igre loš.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?