HCL.HR

Otkriveni su prvi detalji o The Callisto Protocol – hororu u svijetu PUBG-a

Zoran Žalac 26.05.2022.   •   3 komentara


Dobili smo prve konkretne informacije o nadolazećoj horor igri The Callisto Protocol, koja nam stiže od tvoraca Dead Spacea i smještena je u univerzum PUBG-a.

Magazin Game Informer otkrio je prve detalje o uzbudljivoj horor igri The Callisto Protocol. Kažemo uzbudljivoj jer nam dolazi od tvorca Dead Spacea, a smještena je ni više ni manje nego u svijet PUBG-a.

Doduše, ova se igra odvija 300 godina u budućnosti i u svemiru, tako da će poveznice s PUBG-om biti minimalne. Developeri otkrivaju da im je ideja o dijeljenom univerzumu isprva zvučala zanimljivo, ali da su kasnije shvatili kako razvijaju nešto što će i fanovima PUBG-a biti “znanstvena fantastika”. U konačnici su se zato odlučili ubaciti neke reference i easter eggove iz svijeta PUBG-a, ali na tome će sve stati. The Callisto Protocol nema veze s battle royaleom nego je single-player horor.

Nedavno smo doznali kako će se glavni lik u igri zvati Jacob Lee, a sada je potvrđeno da će ga glumiti Josh Duhamel. Njega smo zadnji put vidjeli u Call of Duty: WWII kao mrkog narednika Piersona, a ta relacija nije sasvim slučajna jer je redatelj te igre bio Glen Schofield – isti onaj koji režira The Callisto Protocol

Slično kao u Dead Spaceu, glavni lik neće biti komandos treniran za borbu, nego obični pilot koji se nađe u ekstremno nezgodnoj situaciji s mutiranim kreaturama zvanim Biophages. Game Informer otkriva kako će The Callisto Protocol biti igra u kojoj se igrač nikad neće osjećati naročito moćnim. Bit će oružja, i hladnih i vatrenih, ali neće biti oružja kojima će se rješavati sve situacije. Igra će tako tražiti da se koristi cijeli arsenal kako bi se potamanilo protivnike, a napetost će proizlaziti iz potebe biranja pravog oružja u pravo vrijeme.

Ipak, čini se kako ćemo si povremeno moći priuštiti i malo zabavljanja s protivnicima jer će igra imati oružje zvano GRP, koje služi za guranje i/ili privlačenje protivnika te predmeta u igri.

The Callisto Protocol je u planu za PC, PlayStation 5 i Xbox Series, a još uvijek cilja s izlaskom u 2022. godini. Držimo fige da će tako i ostati.

Komentari (3)

  • djosic85

    26.05.2022 - 14:50

    Nije mi se svidio naslov, kakav sad PUBG?! Ali smirio sam se kad sam pročitao članak. Nemojte me plašit takvim forama

  • marko1106

    26.05.2022 - 16:16

    Znaci Dead Space

  • Tomon_45

    26.05.2022 - 16:24

    Biće zabavna igrica dok glumi,ovaj lik.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?