HCL.HR

Cyberpunk 2077 neće konkurirati za igru godine

Lovro Maroševac 28.10.2020.   •   83 komentara   •   Svijet igara


CD Projekt RED odgodio je po treći put Cyberpunk 2077 i učinio veliku štetu – igra neće moći konkurirati za GOTY izdanje.

Cyberpunk 2077 trebao je izaći u 11. mjesecu, no jučer je stigla obavijest kako se datum izlaska (opet) mijenja. Novi termin zakazan je za 10. 12., točno tri tjedna kasnije. Upravo zbog te odluke, Cyberpunk 2077 neće moći konkurirati za igru godine na dodjeli nagrada The Game Awards.

Geoff Keighley, organizator The Game Awardsa, sinoć se javio na Twitteru, rekavši da naslov CD Projekt Reda neće biti na popisu nominiranih naslova za najbolju igru 2020. godine. Nominacije će biti poznate u 11. mjesecu, a krajnji rok za prijavu je 22. 11., što znači da igre koje izađu nakon spomenutog datuma neće se nalaziti na popisu onih koji zadovoljavaju sve uvjete.

Isto se dogodilo i prije dvije godine, kada Super Smash Bros. Ultimate nije mogao biti na izboru najboljih videoigara 2018. godine jer je izašao u 12. mjesecu.

The Game Awards, godišnja dodjela nagrada najboljim igrama godine, održat će se 10. 12., baš na datum kada bi Cyberpunk 2077 trebao izaći. Ove se godine neće održati pred publikom zbog koronavirusa, već će ceremonija biti održana putem videokonferencije iz tri različita studija u Los Angelesu, Tokyju i Londonu. Najveći konkurenti za GOTY spominju se The Last of Us Part 2 i Ghost of Tsushima, stoga možemo pretpostaviti kako su njihovi developeri sretni što su ostali bez jednog od velikih konkurenata.

Što se tiče relevantnije dodjele nagrada, one Dabrove, po šumi se priča kako Dabar ipak neće izgraditi branu za Cyberpunk 2077.

Komentari (83)

  • Veblar

    28.10.2020 - 17:15

    Jbg, čini se da ide goty tlou2. nezz koja bi igra mogla parirati bolje od cp za goty.

    • Zoran Žalac

      @Veblar, 28.10.2020 - 17:27

      Kod Geoffa? Animal Crossing: New Horizon.

    • Veblar

      @Zoran Žalac, 28.10.2020 - 17:34

      ne znam ništa o dotičnom, ali bez obzira na prodajni uspjeh animal crossinga i igru samo po sebi za koju ne osporavam da je dobra igra, mislim da je ipak veći trud uložen u izradu igara poput cp i tlou2 ili got te da sveukupno nude bogatije iskustvo. naravno ima igrača koji preferiraju igre poput animal crossinga, ali to je moje skromno mišljenje.

    • SpecialDragon

      @Veblar, 30.10.2020 - 09:33

      Sorry što gnjavim s glupostima ali koja igra ima skraćenicu cp meni na pamet pada samo Club penguin

    • Veblar

      @SpecialDragon, 30.10.2020 - 10:22

      ova iz naslova, cyberpunk

    • Dick Johnson

      @Veblar, 28.10.2020 - 17:32

      Hades, Ghost of Tsushima, Half-Life: Alyx, Ori, Flight Simulator, Crusader Kings, Doom Eternal, barem da IGRA odnese pobjedu

    • departed1983

      @Dick Johnson, 28.10.2020 - 17:37

      Nemoj mu to ciniti xD

    • Veblar

      @departed1983, 28.10.2020 - 17:41

      ne navijam ja za tlou2, dapače, volio bih da ne dobije čisto iz neke vlastite naslade 🙂

    • Veblar

      @Dick Johnson, 28.10.2020 - 17:40

      i za te igre mislim da su dobre igre, nisu sve moj cup of tea, ali recimo mislim da GoT i HL: Alyx i ajde Flight Simulator imaju šanse, makar recimo između GoT i TLOU2 mislim da TLOU2 ima veće šanse zbog puno razloga (među ostalima i političkih).

    • PppPP

      @Dick Johnson, 29.10.2020 - 01:30

      stvarno si ubacio hades i crusader kings 3 tu kao da nećemo primijetit hehe

    • Dick Johnson

      @PppPP, 29.10.2020 - 08:50

      Meni su to vrhunske igre. 5x bolje od bilokoje cinematic movie experince AAAA “igre”.

    • PppPP

      @Dick Johnson, 29.10.2020 - 23:33

      šansa da te igre dobiju GOTY su iste ko da ja imam snošaj sa selenom gomez

    • Hadvar

      @Veblar, 28.10.2020 - 18:18

      tlou2 mora dobiti vecinu nagrada zbog politicke koreknosti.

    • PppPP

      @Hadvar, 29.10.2020 - 01:30

      da, sigurno ne zato što je remek-djelo

    • Hadvar

      @PppPP, 29.10.2020 - 07:08

      nisam igrao pa ne znam. Igra se cini odlicna, ali ce imati prednost zbog politicke koreknosti

    • PppPP

      @Hadvar, 30.10.2020 - 17:24

      Po kome/čemu??

    • DarthDartonja

      @Veblar, 28.10.2020 - 18:25

      Ne znas koja bi igra mogla parirati bolje? pa to ti je jer si glup ko tuka

    • PppPP

      @Veblar, 29.10.2020 - 01:26

      zašto “jbg”. takvo remek-djelo zaslužuje to

    • Ranzo

      @PppPP, 29.10.2020 - 06:39

      Ako pod remek djelo misliš smeće od priče i sladunjavi dijalozi onda da.

    • PppPP

      @Ranzo, 30.10.2020 - 17:26

      Otkad je priča jedina stvar koja se gleda u IGRI? Nije film srcati

    • SanKa

      @Veblar, 29.10.2020 - 09:56

      cušima

  • Okramtaker

    28.10.2020 - 17:39

    To je glupo, tribala bi hit ceremonija onako 29.12. otprilike, kad smo sigurni da su sve vece igre vec izasle.

    • Artyom

      @Okramtaker, 28.10.2020 - 21:18

      Bez brige. To znači da Cyberpunk 2077 ulazi u The Game Awards kategorije za sljedeću godinu. Možda bude GOTY 2021.

    • Xaotros

      @Artyom, 30.10.2020 - 12:22

      Možda bude game of the decade iduce godine, a možda to bude witcher 3.

    • Artyom

      @Xaotros, 30.10.2020 - 14:51

      Jedna informacija za tebe: 2020-ta već spada u novo destljeće. Tako da teoretski obadvije mogu dobiti tu titulu, ali treba pričekati još 9 godina….

    • Veblar

      @Artyom, 30.10.2020 - 17:30

      mislim da si u krivu. 1900 je 19. stoljeće, a 1901 je 20. stoljeće, isto tako i s desetljećima

    • Artyom

      @Veblar, 30.10.2020 - 17:58

      Nisam u krivu. I ja sam tako mislio do nedavno, i onda sam se uvjerio u suprotno. Što se tiče stolječa, to što si napisao stoji, ali što se tiće desetljeća je drugačije. I meni je banalno, znam, ali eto tako nam kalendar funkcionira.

    • Artyom

      @Veblar, 30.10.2020 - 18:01

      Npr. 1900-ta koju si spomenuo: “1900th year is the 900th year of the 2nd millennium, the 100th and last year of the 19th century, and the 1st year of the 1900s decade”. 2020-ta također: “the 20th year of the 3rd millennium, the 20th year of the 21st century, and the 1st year of the 2020s decade.”

    • Xaotros

      @Artyom, 01.11.2020 - 15:38

      Prema tvome, od prijasnjih 201. desetljeca, jedno desetljece je imalo 9 godina, a ostala 10?
      Jer ne postoji nulta godina.

  • cikastojca

    28.10.2020 - 17:51

    Previse zvuci kao da je namesteno namerno da neki Sony-ev studio dobije GOTY. Ne kazem da je tako vec samo da tu smrdi nesto.

    • Emperor Ghaleon

      @cikastojca, 28.10.2020 - 18:50

      A gle… I čudnije su se stvar dešavale. Ja bih volio da TLoU2 dobije nagradu, ne zato što ju igra zaslužuje (jer ju ne zaslužuje) već zato jer je Neil Druckmann legenda. Kao čovjek koji se bori za prava žena i protivnik je svega šovinističkog, ne samo što je otjerao ženu koja je napisala Uncharted, već je promijenio script za U4 u zadnji čas, natjerao ”svoje” ljude na crunch i prisilio 70% stare postave da napuste studio, razbijesnio dio fanova lažnim trailerima, ubio glavnog (i njima omiljenog) lika iz jedinice i to sa usranom palicom za golf, još je sa svojim studiom kontaktirao recenzente koji joj nisu dali savšenu ocjenu (čitaj: one koje su zaboravili potplatiti) i zamolio ih da preprave. Mislim da zaslužuje nagradu za trud. Ne samo za životno djelo, već sve nagrade koje igra osvoji trebaju ići njemu. Jer on je napravio to. Nitko drugi.

    • Dick Johnson

      @Emperor Ghaleon, 29.10.2020 - 08:57

      Karatki pogled na Early life section i odma su jasnije neke odluke 🙂

    • LetMeBeFrank

      @Emperor Ghaleon, 29.10.2020 - 18:47

      Hahaha prejak komentar…Ja bih jos dodao i copyright abuse po youtube-u kad vec nabrajamo.

    • Lovac

      @cikastojca, 29.10.2020 - 12:23

      Imaju gadne probleme. Bilo je na redditu, da se očekuje ogroman day 1 patch i da je igra tehnički nedovršena te će trebati još mjeseci peglanja (i sami devovi su ostali iznenađeni kad su čuli za “gold” status). Nešto prije toga je procurilo da na sada već starim konzolama dobiju jedva 25 do 30fps-a van grada, a u gradu je horror, frame dropovi, objekti iskaču na 20m od igrača itd. Jako smrdi uglavnom, ali tako su htjeli. Da su išli na PC i next gen, ne bi morali rezati plus što ne bi bilo sile da se izda 2020. ako nije (a nije) spreman. Imaju samo jedan pokušaj da nakon svih ovih godina igra ostavi super prvi dojam. Sve ispod toga će biti flop.

    • blacklist0907

      @Lovac, 30.10.2020 - 12:08

      Tak si i ja nekak mislim kad sam vidio kak se objekti stvaraju na cesti dok vozis velikom brzinom…iskreno nebi se cudio da ovo na kraju izade na proljece

    • Rick Sanchez

      @cikastojca, 29.10.2020 - 13:03

      Ti ozbiljno impliciraš da je Geoff izuzeo Cyber punk iz konkurencije tako da bi TLOU2 dobio nagradu? 🙂 Ili je to možda napravio zbog jasnih kriterija po kojim neka igra može biti kandidat?

    • cikastojca

      @Rick Sanchez, 29.10.2020 - 14:42

      Jasno sam rekao ovo :” Ne kazem da je tako vec samo da tu smrdi nesto.”. Tvoj komentar je previse suvisan i nepotreban.

    • Rick Sanchez

      @cikastojca, 29.10.2020 - 14:52

      Zapravo si rekao: ”Nije govno, ali netko se posro.” 🙂

  • cikastojca

    28.10.2020 - 17:52

    A i ono, kakav je to Game Awards kada nece sadrzati najvazniju igru 2020.

    • Rick Sanchez

      @cikastojca, 29.10.2020 - 14:54

      Zbog jasno definiranih kriterija. 🙂

  • MightyAloy

    28.10.2020 - 18:05

    Znači The Last of Us Part II zasluženo osvaja GOTY. Cyberpunk bi mu sigurno bio najveći konkurent. Svaka čast Tsushimi, no TLOU 2 je jednostavno viša razina, od gameplaya i sve ukupne prezentacije pa do priče i karakterizacije likova. Next gen na trenutnoj generaciji PlayStationa.

    • robbie rotten

      @MightyAloy, 28.10.2020 - 18:21

      Hahahaha dobra fora

    • Dr.Gamer

      @MightyAloy, 28.10.2020 - 18:22

      Jesi li igrao Ghost of Tsushimu?

    • DiVojic

      @MightyAloy, 28.10.2020 - 19:03

      Poštujem tvoj stav i mišljenje, ali brat-bratu GoT je klasa iznad LoU2 što uključuje priču, grafiku, glumu, etc…

    • CRO-3NinthJZ

      @DiVojic, 28.10.2020 - 19:21

      Lik je malo Tlou 2 biased, nema smisla raspravljat.

    • _Someone_

      @CRO-3NinthJZ, 28.10.2020 - 21:46

      Da malo, to su vec neke dijagnoze

    • SonOfZeus

      @MightyAloy, 28.10.2020 - 22:15

      Nisi ti igrao Tsushimu kada tako tipkaš. Tsushima zapravo ima priču koja nije opredijelila fanove na mi ili vi tabore, sto dovoljno govori o samoj igri s obzirom da je sve ostalo na iznimno visokoj razini. Jedino gdje je tlou 2 bolji su facijalne animacije i eventualno voice acting.

    • Zoran Žalac

      @SonOfZeus, 29.10.2020 - 08:39

      Plus, ima Jina Sakaija koju namače golo dupe u sumporovim kupkama dok razmišlja o ujaku kao očinskoj figuri. Ne znam kako si to izostavio.

    • SonOfZeus

      @Zoran Žalac, 29.10.2020 - 09:25

      Nisam htio ljudima spoilat najbolji dio. Igra jednostavno izdiše feudalni Japan iz svojeg koda. Tek haiku tvorevine koje mojim vrhunskim biranjem stihova ima manje smisla nego monetarna politika Grčke u zadnjih 20 godina… Remek djelo.

    • SanKa

      @Zoran Žalac, 29.10.2020 - 09:58

      hahahahhahahahah

    • Rick Sanchez

      @SonOfZeus, 29.10.2020 - 14:59

      ”Tsushima zapravo ima priču koja nije opredijelila fanove na mi ili vi tabore” Istina, ali samo zato što developeri nisu riskirali, tj. igrali su na (manje više) sigurno. TLOU2 priča će se pamtiti godinama…

    • Strange Man

      @MightyAloy, 29.10.2020 - 06:57

      TLOU 2 za mene najveće razočaranje godine.

    • SanKa

      @MightyAloy, 29.10.2020 - 09:58

      čekaj da kokice ispečem

  • Dr.Gamer

    28.10.2020 - 18:22

    Ne moze Last of Us 2 biti igra godine, ne treba mu dati to priznanje. On treba biti igra decenije

  • DarthDartonja

    28.10.2020 - 18:24

    kakav Last of us 2, pa to smece je popljuvano od vecine gejmera

    • Dr.Gamer

      @DarthDartonja, 29.10.2020 - 08:17

      Potpuno si u pravu. Ovde gdje ja zivim, svi koji su ga kritikovali me da ga nisu igrali, nego uopste i nemaju PS4 🤣. Mater mu jebem, Ferari je smece od auta, mada je i Bugati Vejron govno, procitao sam na internetu, nisam ih vidio uzivo hahah

    • DarthDartonja

      @Dr.Gamer, 29.10.2020 - 16:30

      Potpuno si u pravu. Treba imat rak, da bi znao da je to gadna stvar. Treba pogledat Capitan Marvel, da bi znao da je to gadna stvar. Tebe trebam uzivo znat, da bi znao da si ti gadna stvar. Kuis, treba imat Buggati Vejrona, da bi mogao reci da je to ruzno smece koje ne vrijedi kune. Trebam zivjeti prvo u komunizmu, da bi znao da je to loš sustav, inače na kojim osnovama ja to govorim, ne? IQ 105, prosjek, definitivno, ma kaki tvoj je 120, ma check that, 180, check that, 1800. Aplauz.

    • Rick Sanchez

      @DarthDartonja, 30.10.2020 - 09:57

      Koja statistika podupire tvoju tvrdnju?

    • DarthDartonja

      @Rick Sanchez, 30.10.2020 - 21:24

      User score na metacriticu (koji je lažan no i tako napumpan itekako relevantan što se tiče GOTY), 100tine reviewsa na yt, svi yt komentari podrške također od IGN-a do gameranx-a, također ubaci tu i skandal bananja reviewera koji su davali negativne ocjene na metacriticu, ista šema kao i Captian Marvel, stoga se neću pozivati samo na trenutačni user score na metacriticu, već i onaj početni i najbitniji – onaj od 3.4 (dakako GOTY).

      Dakako dao sam ti smjernice, za konkretnu statistiku slobodno se posluži advekatnim “big data” programima za analitiku youtubea. Ja ti mogu napraviti detaljno istraživanje na 300 stranica, no za takve usluge naplaćujem dnevnicu od 599kn (bez PDV-a), naravno očekujem i unaprijed licencirane programe i dogovorene tablice, ja ću nju analizirat, no ti je moraš nabaviti.

      Moj rad ćemo provesti kroz obični ugovor od djelu s autorskim honorarom. Ugovorno razdoblje biti će definirano na 6 mjeseci (300str je otprilike jedan doktorski rad). Naravno sve ćemo ovjeriti kod javnog bilježnika kojeg izvršitelj ugovora (ja) bira. Dakako bitno je spomenuti da je isplata unaprijed u iznosu od 71 880 kn (bez PDV-a).

      Izvršitelj se dakako obvezuje da će naručitelju isporučiti knjigu N. Machiavellija – Vladar, kako ne bi koristio glupe wanna be akademske “statističko podupiruće” argumente, već ako hoće biti wanna be manipulator, nek se nauči umijeću.

  • Emperor Ghaleon

    28.10.2020 - 18:34

    Znači GTApunk 2077 ne može ni ući u ovo ”natjecanje”, ili će (zbog kasnog datuma izlaska) moći biti jedan od kandidata za igru godine 2021., kad će pola igrača i zaboraviti na nj?
    Ako Void Terrarium ne dobije nagradu za najbolji soundtrack, a neće, to će biti samo potvrda da je ta nagrada nešto kao i Oscar. Šest-sedam igri koje se konstantno vrte i svaka dobije ponešto, a ostale ko jebe.

  • kuky90

    28.10.2020 - 18:50

    Mogli su izdati PC verziju i za nove konzole pa bi konkurirali

  • Dajsikeks

    28.10.2020 - 18:53

    Gle Game Awards nije jedini event za dodjelu nagrada videoigrama (ali najveći je)

    • Zoran Žalac

      @Dajsikeks, 29.10.2020 - 08:40

      Dabar ga pojede za gablec.

  • DiVojic

    28.10.2020 - 19:06

    Ako se izbor/borba svede na GoT i LoU2, po mome mišljenju, GoT bi trebao pobijediti, ali pošto je današnja politika takva kakva je :D….znamo kako će na kraju završiti što je tužno samo po sebi.

  • siblyx

    28.10.2020 - 21:54

    Hades. Ali nije mainstream pa neće ući u izbor.
    Po kvaliteti i cijenu i svemu, nema igre ove godine koja može uopće prismrditi Hadesu.

  • blacklist0907

    28.10.2020 - 23:17

    Ghost of tsushima je po meni goty

  • croBilly394

    29.10.2020 - 00:38

    Onda navijam za GoT, genijalna je igra, ali zbog pojedinih zaštićenih vrsta nagradu vjerojatno nosi po meni razvikani TLoU2..

    • Zoran Žalac

      @croBilly394, 29.10.2020 - 08:43

      GoT je najbliži gotyu, fali mu samo jedno slovo heh heh

    • Veblar

      @croBilly394, 29.10.2020 - 23:41

      zanimljivo da su zaštićene, al već 10 000 godina nisu izumrle xD

  • Cros80

    29.10.2020 - 02:13

    Bas ih briga. 2020 ke ionako sranje. A i pametni neka je odgode za 2021. Da ih se ne pamti sa coronom

  • PeroPoplava

    29.10.2020 - 02:25

    A nista onda, objektivno Ghost ili TlouP2, a subjektivno Ghost ili Doom

  • Zoran Zabac

    29.10.2020 - 05:39

    Kakva glupost od nagrade, logika 100%… igra izlazi 10.12.2020. a ne moze biti igra godine 2020..vauuu logika 💯

  • mr.labud

    29.10.2020 - 07:02

    I ovako tesko bi se mogao nositi s The Last Of Us Part 2. Jako jako tesko.

  • Slim1992

    29.10.2020 - 07:51

    I bolje im je, kakvi ciberpunkovi itd..pored the last of us 2 i gost of tsushime mogu samo odgoditi igru. Pametan potez

  • Lazy

    29.10.2020 - 08:12

    Odigrao sam brdo igara ove godine sto na PC sto na konzolama i TLOU 2 mi je daleko naaajaca igra od sveg sto sam odigrao, na svakoj razini briljira i cijelu sam igru imao onaj wau efekt ukljucen, GOT nisam igrao pa ne mogu reci, a ni necu je igrati tako skoro jer me u zadnje vrijeme odbijaju open world igre na najjace,svaka druga je neki sandbox, kad vidim open world muka me uhvati, daj mi lijepo linearnu skriptiranu pricu i vozi.

    • bigAl

      @Lazy, 29.10.2020 - 08:51

      Apsolutno se slažem. Završio ju prošli vikend i definitivno ostavila wow efekat na mene što u mojim godinama (43) rijetko koja više igra može…Ovo je jednostavno igra za stariju, “iskusniju” publiku koja je prošla nešto u životu i može na trezveniji način gledati na neke stvari…nije savršena, ima mana kao i svaka ali kompletan paket je ono što ju čini najboljom za mene ne samo u ovoj godini…

    • SonOfZeus

      @bigAl, 29.10.2020 - 18:36

      Ništa, vratit ću joj se jeftini emocionalni trikovi počnu paliti i na mene u starosti, jer s jednim likom ubiti nedužnu životinju, a sa drugim spasiti kako bi se emocionalno manipuliralo na jednu stranu je vrhunac spisateljskog postignuća u bilo kojem mediju, pa tako i ovom, gejmerskom. Neću ni spominjati “Circle of revenge” pouku koju sam izvukao iz tog remek djela i koja je dosad uvjerljivo neviđena u sferi storytellinga. Kako su se samo sjetili tako originalne i, čak ću se usuditi reći, apstraktne zamisli. Bravo. BRAVO.

    • tomekplejka89

      @Lazy, 29.10.2020 - 12:00

      Isprani open world model mi nikako vise ne lezi…previse mi je to sve bazirano na Far-Cry 3

  • crolink07

    29.10.2020 - 08:22

    Ghost of Tsushima je odlična igra ali realno,unatoč stotina odsječenih glava, to je igra za dvanaestogodišnjake iako se i odrasli mogu super zabaviti. Čitajući komentare vidim da su pučkoškolci u većini pa ne sumnjam da će biti igra godine članova portala a što se tiče igre godine redakcije HCL-a, do sada nisu podilazili većini ali uvijek postoji prvi put.

  • esse

    29.10.2020 - 16:42

    neka ga izdaju nagodinu pa ce uci …

  • Duanador

    29.10.2020 - 17:20

    Tako i treba. svaka igra koja je odgodjena vise od jednom bi trebala biti izbacena iz natjecanja.

  • tseverdija

    30.10.2020 - 04:03

    Ghost of tsushima easy win! 💪🙂🔝🔝🔝🔝🔝
    Igra ima SVE priču, grafiku, mehaniku (način borbe) za 10, likovi su odrađenim za 10, priroda, okolina, oružja, oklopi, ma Ghost of tsushima ima SVE da bude GOTY 2020, još su dodali i Legends mod i to im je ogroman PLUS!
    Ako ova igra ne osvoji GOTY 2020 onda se netko ne razumije u igre iz gaming industrije i može odmah otkaz dati!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?