HCL.HR

Doom otkriva kako je skončao Dragonborn iz Skyrima

Filip Galeković 16.05.2016.   •   6 komentara


Jedna od sočnijih tajni na koje možete naletjeti igrajući Doom uključuje izvjesnu rogatu kacigu blisku Bethesdinom drugom serijalu.

doom-final

Doom je napokon izašao, a igrači diljem svijeta sukobljavaju se s hordama demona. Generalno, radi se o hrkljušu koje obično završava trganjem čeljusti, dekapitacijom ili pak možda nasilnim oduzimanjem ekstremiteta, nakon čega slijedi premlaćivanje tom istom rukom ili nogom. Ozloglašeni marinac nikad nije bio brutalniji, no važno je spomenuti da između nasilnih sekvenca postoje i trenuci u kojima je moguće istraživati i pretraživati dani okoliš.

Dobro je stoga što je proizvođač, id Software, odlučio uključiti brojne tajne u na koje nije veliki problem naletjeti. Tajne razine, putevi i nadogradnje na stranu, easter egg o kojem sad pričamo se tiče druge franšize popularnog izdavača, a to je The Elder Scrolls.

Čini se da je Dragonborn zalutao u Doomov univerzum nakon što je spasio Nirn od Alduina, što podsjeća na stari easter egg kojeg možete naći u Morrowindu, gdje je kamenom zatrpan kostur najpopularnijeg arheologa na svijetu.

doom_skyrim_easter_egg_600x353

Lijepo je vidjeti količinu pažnje koja je uložena u moderni Doom, za koji već sad možemo reći da je zadovoljio gamersku populaciju ako je povratna informacija na Steamu ikakav pokazivač kvalitete. Naša recenzija stiže uskoro.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • KhorneFlake

    16.05.2016 - 21:20

    Igra mi je b.o.g.o.v.s.ka. Samim tim što od nje nisam očekivao ovoliko zabave samo mi je još i bolja. Dobra grafika, dobra optimizacija bez gamebreaking bagova, fenomenalan soundtrack koji prati akciju u igri i koji me je natjerao da tresem glavom u više navrata, tona naoružanja za kidanje demona uključujući i golim rukama. Šta više čovjek da poželi od igre da se malo opusti nakon napornog dana. Sigurno da mi nije oimiljena igra i daleko da je nešto najbolje ikad, ali je dobra u onom što radi.
    Da ne bude sve idealno, iz nekog razloga finalna verzija na AMD-u koristi OpenGL 4.3 verziju umjesto nove 4.5 koja je bila u Beti. Ali uprkos tome glat klizi na Ultra 1440p 60fps skoro svo vrijeme, čak i u 4k imam u prosjeku 30fps. Obećali su ušpricati Vulkan nedugo po puštanju u prodaju, pa se nadam tome što skorije, jer provešću uz ovo neko vrijeme.

  • SemirTheChosen

    16.05.2016 - 22:03

    kako dobar easter egg,pa nemoš vjerovat! 😀

  • Adam Jensen

    16.05.2016 - 22:49

    Pretpostavljam da bi ovaj screenshot pobjedio u izboru za screenshot mjeseca 🙂

  • darijoman

    17.05.2016 - 03:04

    A ja sam mislio da si već pred kraj igre 😛

  • ANGMAR

    17.05.2016 - 10:03

    Potpuno se slažem sa svim komentarima ovdje, igra je super zabavna i stavrno drži za ekran što je za svaku pohvalu. Multi nije nešto, ali zbog singla se def isplati. Bravo za DOOM!

  • drazensi

    17.05.2016 - 23:15

    Kupuj obavezno. Ovo je samo mali dio easter egg-ova. Ima par odlicnih. Tek sam jucer kupio igru i danas malo igrao i vec sam se svega nagledao. Da ne pricam kolko je igra zabavna i ludacka od samog pocetka.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?