HCL.HR

Dosta velik skandal za Google Stadiju: svi igrači Ghost Recon Breakpointa izgubili snimljene pozicije

Zoran Žalac 28.05.2022.   •   10 komentara


Prije tri dana iz nerazjašnjenog su razloga s platforme Google Stadija nestale sve snimljene pozicije svim igračima Ghost Recon: Breakpointa. Problem još uvijek nije riješen.

Streaming igara vjerojatno je budućnost, ali isto tako i pomalo nelagodna budućnost, što pokazuje aktualna afera s Google Stadijom. Naime, ranije ovoga tjedna igrači Ghost Recon Breakpointa na streaming platformi Google Stadia primijetili su kako im je sav napredak u igri obrisan. A ne radi se tu samo o nekoliko izoliranih slučajeva – snimljene pozicije nestale su svim igračima te igre.

Neki igrači na službenom forumu Stadije pišu kako su izgubili više stotina, čak i tisuća sati igranja.

Iz Googlea su poručili kako su svjesni problema te su se hitno bacili na njegovo rješavanje. Tri dana kasnije, problem još nije riješen za sve korisnike. Pojedini igrači navode kako su dobili natrag svoje snimljene pozicije, drugi su pak dobili snimljene pozicije, ali su izgubili svu opremu. Trećima još nije ništa vraćeno, a neki pak tvrde da su im nedostupne određene misije u igri.

Problem će se vjerojatno riješiti s vremenom, ali je šteta već načinjena, prvenstveno ugledu Stadije koji ionako nije bio baš najbolji. Istina je da se ovakve stvari mogu dogoditi i bez streaminga igara, ali kod lokalnog igranja korisnik ima barem djelomičnu kontrolu nad svojim napretkom u igri. Kod streaminga je prepušten u milost i nemilost treće strane. A ako se Googleu na njihovoj platformi ovakve stvari događaju sa snimljenim pozicijama iz igara, nema garancije da bi korisnicima na isti način mogle nestati i igre koje su platili.

Komentari (10)

  • Agent

    28.05.2022 - 19:04

    Google stadia pada sve dublje i dublje a kad se sjeti kakav hype je bio oko toga

  • blacklist0907

    28.05.2022 - 20:20

    Nitko nije ni skuzio

  • Strahinja Radonjic

    28.05.2022 - 20:44

    🤣🤣 Cirkus… Na GeForce Now save fajlovi se čuvaji podrazumevano na Cloud (Steam Cloud, Uplay, Origin itd.) a čuvaju se i nazovimo to “lokalno”. Dakle sama igra odnosno launcher čuva vaš napredak ali isti taj napredak čuva i Nvidia za vas isto kao što vaš računar čuva lokalno napredak u vašem Documents folderu ili gde god igra koju imate već čuva save fajlove. Verujte mi na reč proverio sam i testirao. 😉 Napravili su takav sistem da kada sa vašim GFN nalogom otvorite određenu igru Nvidia na taj RIG koji vam je dodeljen unapred kopira “lokalne” save fajlove na odgovarajuće mesto a kad izađete iz igre uradi backup i resetuje RIG i spremi ga za sledećeg igrača. Čak i da Steam ne uspe da odradi Steam Cloud sinhronizaciju vama je sve sačuvano kod Nvidije. Tako da eto vam ga na Google i Stadija, fino radi fino. 🤣

    • Tomislav88

      @Strahinja Radonjic, 29.05.2022 - 16:57

      Hmmm zanimljivo, ljepo napisano lajk

    • Strahinja Radonjic

      @Tomislav88, 29.05.2022 - 23:03

      Ispadne da ja stalno nešto hvalim Nvidiju i njihov GeForce Now ali da su stvarno sve napravili vrhunski, jesu.

  • Demon90

    28.05.2022 - 22:09

    Mislim ja koristim stadiu i nisam do sada imao nekih problema. Ovakve stvari se uvijek mogu desiti.

    • Pararera

      @Demon90, 29.05.2022 - 16:44

      Ali ne bi smjele.

  • PppPP

    28.05.2022 - 22:11

    Skandal 🤣🤣🤣🤣

  • Dajsikeks

    29.05.2022 - 02:03

    Nažalost se i desi na drugim servisima (osobno mi se nikad nije dogodilo) + slažem se s komentarom gore oko gfn, dobar sustav. Interesira me kako će google počet širiti svoju “platformu” tj. tehniku sa drugima. Već vidim da je AT&T izbacio svoju implementaciju

  • Nightyx

    29.05.2022 - 17:55

    svih 20 igraca je izgubilo?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?